Man har fornemmelsen af, at det lysner i øst. Frederikshavn White Hawks har i den sidste tid fået to vigtige spillere tilbage på holdet. Aleksandr Bumagin og Justin Shugg var begge med i høgenes udesejr over Rødovre i tirsdags, og snart melder Mike Hammond sig også under fanerne. Så begynder det at ligne noget. Og det er også i 11. time, kunne man påstå. Slutspillet ligger rundt om hjørnet, og skal omtalte spillere nå i omdrejninger, så skal de bruge Metal Ligaens sidste kampe til at komme netop det.

Fredag aften stod menuen så på Herning Blue Fox, og det var det første af back-to-back-opgørene, der også inkluderer kamp i Herning lørdag aften. Og så var det i øvrigt mere end 3 uger siden, White Hawks sidst spillede i Nordjyske Bank Arena. Ved den lejlighed fik man store stryg af Rungsted Seier Capital. Der var på alle måder forventninger til, at hjemmeholdet i aften ville tage stor revanche.

Intenst, intenst. Sådan oplevedes kampens indledning. Tempoet var højt, der blev tacklet igennem, og begge hold var aggressive. White Hawks fik et powerplay efter godt to minutters spil. Det gav nogle skud på mål, men Frederik Søgaard i Blue Fox-buret klarede godt for sig. Herefter kom an lang periode uden afbrydelse, og det var Herning, der pressede på. Blue Fox havde i den periode ni skud i træk på Filip Larsson, og høgene var ret pressede. Efter 13 minutters spil fik Niklas Pavel en udvisning for interference, og så brændte det for alvor på. Blue Fox var kvikke, og de sendte mange skud mod mål. Et par gang ramte de stolpen, men Filip Larsson og et hårdt kæmpende forsvar reddede kastanjer, så det var en lyst. Mod slutningen fik hjemmeholdet igen organiseret sig i Blue Fox-zonen, og det blev til en serie af skud mod mål. Men ingen af holdene kunne score. 14-8 på skudstatistikken til Herning, som var 100 gram farligere.

Det er ikke for meget sagt, at der var slutspilshockey over det hele. Der var fight om hver puck, og der blev givet og taget i tacklingerne. Det sang i hjørnerne, og så sad man og glædede sig over, hvor fed denne sport er. Men Blue Fox var bedst, det må man indrømme, og de sad på det meste af det fremadrettede spil. Høgene havde nok at gøre med at forsvare sig, og det blev kun til enkelte aflastningsangreb. Derfor var det heller ikke overraskende, at Herning scorede først. Jesper Jensen sad ude for en Holding, og så gik den ikke længere. Cameron Brace satte pucken helt op i hjørnet uden chance for Filip Larsson. Da var der spillet 6 minutter af anden periode. Fire minutter senere opstod en kontramulighed, og Mathias Mølgaard stak af sted og fik en fin pasning fra Niklas Pavel. Mølgaard omsatte muligheden stensikkert, og kun et minut senere var hjemmeholdet i powerplay, efter at Herning havde været seks mand på isen. Et helt igennem eksemplarisk og flot overtalsspil blev sat op, og Jesper Jensen og Lukas Andersen slog op på side et af ishockeybogen og fandt en model, hvor Mads Larsen spilles fri foran kassen. Så scorer han nemlig, og det gjorde han også her. Flot kasse, og White Hawks havde vendte billedet fuldstændigt. Med knap to minutter igen lavede white Hawks en udskiftningsfejl. Flere spillere kørte ud for at skifte, og imens råbte Mathias Bau efter pucken. Han fik den fra Petter Hansson, og Bau var stærk nok til at holde en høge-back væk med den ene arm og sende pucken ind foran kassen med den anden. Det udnyttede Brodie Dupont til at udligne til 2-2. Ikke flere mål i anden periode.

Herning Blue Fox kom foran efter knap tre minutter af den sidste periode. Filip Larsson blev ladt temmelig alene af sit forsvar, og Blue Fox-angriberne fik lov til at slå til pucken ad flere omgange. Til sidst gik den ikke mere, og så kunne Mads Christensen sætte pucken op i nettaget. Her lod forsvarsspillet noget tilbage at ønske. Og så havde man bange anelser. Herning var kvikke på skøjterne, og de skabte noget hele tiden. Alligevel kunne Gorm Topholt tre minutter senere udligne. Thomas Søndergaard satte Topholt flot op, og midt i slottet kunne den energiske høge-angriber drive frem og sende et skud forbi Søgaard i Blue Fox-kassen. Man må bare sig om Topholt, at han bliver af større og større betydning for sit hold. En fighter af Guds nåde er han, Topholt. Kort efter udligninger var Mathias Mølgaard tæt på at bringe høgene foran, men hans skud røg et stykke over mål. Det skulle imidlertid blive til endnu en hjemmescoring, og den stod Radim Piroutek for. Det var blevet Blue Fox´ tur til at lave udskiftningsfejl, og den udnyttede Nikolaj Kragh og Justin Shugg til at sætte Piroutek op. Det skulle blive sejrsmålet. Blue Fox tog med to minutter igen Frederik Søgaard ud af målet og forsøgte at presse en udligning ind, men den kom aldrig. White Hawks vinder 4-3 over Herning, selv om skudstatistikken sagde 40-23 i de blås favør. Ret stærkt. I morgen er der nyt møde mellem de to hold. Det er i Herning.