Ventetiden var ovre. Lang om længe stod den igen på ishockey i Nordjyske Bank Arena. På en lun sensommerdag, kunne de fremmødte fans se White Hawks nye trup, med den nye træner Pelle i spidsen, tage imod Herning Blue Fox, der mødte op med intet mindre end 9 nye imports på holdkortet. Kampen endte 1-3 til gæsterne.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)

Duften af nykørt is, svedigt hockeyudstyr og hallens gode pommesfrittes – jo, det er langt om længe blevet hockeytime igen. White Hawks indleder sæsonen 22/23 med en testkamp hjemme mod Herning Blue Fox. Begge hold kommer med en del nye navne på holdkortet. Men der var også plads til gamle kendinge, idet der var et gensyn med Christian Mieritz, der spillede for White Hawks i sidste sæson.

Kampens dommerkvartet: Rasmus Haarkær Ankersen, Steffan Frydkjær, Emil Skov Dalsgaard og Alexander Kaptain

Første periode

En forventet indledning på kampen med lidt rodet spil, pucktab i begge ender og nogle løse chancer til begge hold. Midtvejs i perioden var det Herning, der med en lille overvægt i puckbesiddelse, tilspillede sig de største chancer. Men Kevin Frydkjær udviste god målmandssans og fik afværget. Specielt Hernings førstekæde så skarpe ud og voldte hjemmeholdet store problemer. Med 7.45 igen af perioden faldt kampens største chance, da Blue Fox’ Andris Dzerins, lidt for nemt driblede sig imellem to White Hawks backer, og alene med en stærkt spillende Kevin Frydkjær, som endnu engang fik reddet kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet. Det var Herning der sad på spillet og White Hawks havde svært ved at få pucken ud af egen zone. Samme Andris Dzernis var på spil igen med mindre end fem minutter tilbage af perioden. Den ellers stærkt spillende White Hawks keeper måtte se sig placeret til stillingen 0-1. Ikke helt ufortjent efter spil og chancer. Minuttet efter var den så gal igen, da gæsterne ganske nemt fik bragt sig foran 0-2 ved en simpel tværpasning og der var et tomt mål og lægge pucken ind i. Perioden sluttede med total Herning dominans, hvor hjemmeholdet blot agerede kegler. Perioden sluttede 0-2 – og ganske fortjent.

Anden periode

White Hawks indledte anden periode med et stolpeskud. Da udeholdet så samtidig blev ramt af en 2 minutters udvisning, fik hjemmeholdet en kærkommen chance for at lægge pres på gæsterne. Chancen for at få reduceret kom da også mod slutningen af Powerplay. En flot tværpasning fortjente at blive omsat til scoring men en hurtig sideforflytning af Herning keeper Thor Baden forhindrede hjemmeholdet i at bringe sig på måltavlen. Positive takter trods alt. Herefter bølgede spillet lidt frem og tilbage. Frederikshavn bed dog mere fra sig og Herning havde ikke samme kontrol med kampen som i første periode. Gæsterne fik dog noget af en foræring, da White Hawks, ved en fejlpasning i egen zone, fik spillet en næsten helt fri Joakim Linnet højt i slottet. Heldigvis var Kevin Frydkjær vågen og reddede skuddet. Minuttet efter var det så hjemmeholdet der fik en stor chance ved Sebastian Brinkmann. Faktisk var det Frederikshavns 4. kæde, der havde fungeret bedst indtil videre i kampen. Herning blev atter ramt af en 2 minutters udvisning og Powerplay til Høgene igen. Ingen scoring i overtal og selvom hjemmeholdet så noget bedre ud var det gæsterne, der endnu engang kom på måltavlen til stillingen 0-3. Med et minut igen af perioden kunne Herning definitivt have lukket kampen, men en svag afslutning lige på Kevin Frydkjær lukkede anden periode, som Herning vinder 0-1.

Tredje periode

White Hawks kom i undertal for første gang i kampen og den opgave løste de til punkt og prikke. På forunderligvis virkede Blue Fox en anelse bedre i spil 5 mod 5 end i Powerplay. Som perioden skrev frem, virkede det til, at hjemmeholdet ønskede at slutte kampen med en godt og solidt indtryk. Der var langt mere fart i pasninger og skøjteløb samt mere direkte spil mod Hernings zone. Halvvejs i perioden, blev hjemmeholdets Alexander Bumagin ramt af en Game Misconduct for Checking From Behind. White Hawks var derfor i undertal i 5 minutter. Der var mere drama i vente. Hernings Mathias Bau leverede en hård tackling, der til de fremmødte tilskueres store utilfredshed, kun blev takseret til en 2 min. for Roughing. I samme tid røg hjemvendte Santeri Suistio ud også for Roughing. Heldigvis for hjemmeholdet, virkede Hernings Powerplay utroligt usammenhængende og til tider lidt chancebetonet. På trods af en solid føring virkede gæsterne frustreret over, at White Hawks bed fra sig. Herning blev nemlig ramt at deres fjerde udvisning i kampen. Hvad de to første perioder manglede, fik tilskuerne i tredje periode. White Hawks formåede at kæmpe sig tilbage i kampen. Måske ikke på måltavlen men trods Herning overtal og dominans i de to første perioder, så var det hjemmeholdet der sluttede bedst. Herning virkede underligt nemme at frustrere. Med under et minut igen kampen fik White Hawks endelig prikket hul på Herning keeperen. Jesper Jensen udplacerede ham og en yderst fortjent reducering var en realitet. Kampen endte 1-3 til Herning. Tredje periode står som det helt positive indtryk i sæsonens første rigtige kamp.

Næste test kamp er fredag d.12.8. kl.19.00 ude mod Aalborg Pirates.

Målscore:

15:21: 0 - 1 Andris Dzerins (ass. Lukas Lundvald Nielsen, Morten Poulsen)

16:35: 0 - 2 Brett Perlini (ass. Mathias Bau Hansen)

34:06: 0 – 3 Mads Christensen (uass.)

59:06: 1 – 3 Jesper Jensen (ass. Aleksi Halme)

Udvisninger Herning Blue Fox: 4 x 2 min. + 1 x 5 min. + Game Misconduct

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 3 x 2 min. + 2 x 5 min. + Game Misconduct

Tilskuere: ca. 150

White Hawks møder Aalborg Pirates ALLE TRÆNINGSKAMPE FRA METALLIGAEN VISES PÅ DANSKISHOCKEY.TV