Høgene tabte tæt kamp

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 1-3

Skrevet af Kim Egebjerg

Hvis Frederikshavn White Hawks spillerne skulle virke lidt matte i benene til aftens brag i Nordjyske Bank Arena, så ville de fleste nok nikke anerkendende til det. For det er faktisk hjemmeholdets fjerde kamp på blot elleve dage. Dagens modstander derimod, har haft en ”kamppause” på 7 dage. Mon ikke Mario Simioni trods alt har brugt den kampfrie pause på alt andet end at holde ishockeyfri. Sidst de var i aktion var mod Rødovre, hvor SønderjyskE uddelte et ”æg”, til Rødovre, der blev sendt hjem med et 6-0 nederlag. Aftens opgør kan med rette betegnes som et topopgør, for inden aftens kamp lå Frederikshavn på andenpladsen og SønderjyskE på fjerdepladsen. Begge hold er inde i en god periode, så det er afgjort to ret formstærke hold, der krydser stave. En ting er sikkert. Det er yderst sjældent, at der ikke er dramatik og masser af god ishockey, når netop de to hold tørner sammen. Eemeli Räsänen er klarmeldt, og må være en kærkommen forstærkning til White Hawks holdet, der dog ikke har virket synderlig svækket af de fraværende spillere i de sidste par kampe. Inden kampen var der blomster til Aleksi Halme, der fortjent blev kåret som Månedens Spiller. Tillykke med det!

Dommerkvartet: Rasmus Ankersen, Rene Jensen, Henrik Haurum og Alexander Kaptain.

Første periode

Begge hold startede kampen med god fart og angrebsivrigt spil og ca. 6 minutter inde i perioden fik hjemmeholdet deres første store chance. Pucken blev smart spillet ind foran mål til en totalt umarkeret Nikolaj Kragh-Christensen, men pucken hoppede lidt drilsk på isen og det endte ud i en halv afslutning, men godt spil af hjemmeholdet, der virkelig søgte føringsmålet til 1-0. White Hawks presset fortsatte og de fik skubbet gæsterne helt tilbage i egen zone, så eneste mulighed for lave kædeskifte hos sønderjyderne var, at cleare pucken. Stærkt spil af hjemmeholdet, som på ingen måde viste tegn på trætte ben endnu. White Hawks presset fortsatte til stor tilfredshed for hjemmepublikummet. Gæsterne havde svært ved at etablere sig i Frederikshavns zone når de havde pucken og hjemmeholdet kunne stille og roligt lukke deres angreb ned og lave en omstilling. I tiden 16.01 blev hjemmeholdets Jeppe Vinther sendt i straffeboksen 2 min. for Hooking men når man i de forrige kampe har set White Hawks effektive og ekstremt disciplinerede Boxplay, så var der ingen nervøsitet at spore hos hverken spillere eller fans. De klarede – ”traditionen tro” – også frisag denne gang og White Hawks spillede atter fuldtallig. Selv om måltavlen viste 0-0 efter første periode, havde det ikke været ufortjent, hvis hjemmeholdet havde taget føringen.

Anden periode

En rigtig solid periode af hjemmeholdet skulle uden tvivl følges op af en ligeså stærk anden periode, og gerne med scoring til hjemmeholdet. I tiden 20.36 blev SønderjyskE’s William Boysen udvist 2 min. for Hooking. Hjemmeholdet i Powerplay men fik ikke helt testet Patrick Galbraith i SønderjyskE målet. I tiden 23.10 måtte Jeppe Vinther i straffeboksen for anden gang i kampen og Pasanen måtte igen sende sit Boxplay på isen. Lidt unødvendigt da man gerne skulle bibeholde det gode momentum fra første periode. Udvisningen kostede da også, for i tiden 25.10 bragte gæsterne sig foran 0-1 ved Shawn O’Donnell (uass.) Unægtelig en kold klud i ansigtet på hjemmeholdet, der ellers havde været toneangivende hele kampen og nu skulle til at arbejde sig ind i kampen igen. I tiden 28.31 blev hjemmeholdet igen ramt af en udvisning. Denne gang en i den absolut tynde kategori. Ikke desto mindre og mod hjemmepublikums højlydte protester, måtte Mads Falborg Iversen ud og afsone 2 min. for Other Offences. Igen klarede Høgene frisag i undertal og må, alt andet lige, have en af Metal Ligaens stærkeste Boxplays. Udvisningerne i den tynde kategori fortsatte at gå hjemmeholdet imod. 32.22 inde i anden periode måtte Kirils Galoha ud, 2 min. for Roughing efter at være blevet trykket ned i isen af en SønderjyskE back. En mærkelig kendelse eftersom det var Kirils, der lå nederst på isen. White Hawks fuldtallige igen og endnu engang må man bare rose hjemmeholdets Boxplay, trods de hårde odds. Med ca. 4 minutter igen af perioden vristede hjemmeholdets kaptajn sig fri og fik sat en fin afslutning afsted mod SønderjyskE målet og White Hawks sværmede nu konstant omkring Patrick Galbraith’s mål. Man fornemmede der lå en udligning i luften. Derfor var det ekstra frustrerende at se gæsterne bringe sig foran 0-2 i tiden 37.43 ved Mikkel Jensen (ass. Cameron Brown) En dramatisk periode sluttede. En periode, hvor hjemmeholdet uden tvivl fik nogle kendelser imod sig, der gjorde, at deres momentum blev taget fra dem. Sådan er ishockey også engang imellem.

Tredje periode

Hvad der præcist var blevet sagt i hjemmeholdets omklædningsrum kan man kun gisne om. Men der må uden tvivl være talt om, at man nu skulle komme ud og jagte to mål og lægge en masse pucke på mål, og så skabe trafik inde foran Patrick Galbraiths’ mål. I tiden 40.41 kom forløsningen så endelig. Christopher Frederiksen (uass.) rundede elegant SønderjyskE målet og satte den ind i krydset til stillingen 1-2. Scoringen skabt dog store frustrationer hos gæsterne, da de havde en skadet spiller liggende på isen imens, men dommerne lod korrekt spillet køre videre. Scoringen satte igen gang i hjemmeholdet, og de fik spillet sig frem til flere gode muligheder. Det lille tryk hjemmeholdet fik sat på gæsterne ca. halvvejs i tredje periode udmøntede sig også i en udvisning til gæsternes Daniel K. Hansen, der måtte i straffeboksen 2 min. Other Offences. Bedst som hjemmeholdet var klar til Powerplay måtte de meget modvilligt vente på at komme i gang, da SønderjyskE’s keeper havde udstyrsproblemer. Desværre fik White Hawks – igen - intet ud af deres overtal og det er uden tvivl en kedelig tendens. Især i de kampene, der er tætte. I tiden 55.08 fik gæsternes Oliver Gantz Nielsen 2 min. for Crosschecking og hjemmeholdet fik en ny chance i overtal 5 mod 4. Skulle det endelig give en meget tiltrængt scoring? Det var da tæt på denne gang, da en returpuck blev sendt over mål lige foran gæsternes mål. Med to minutter igen af perioden tog Pasanen en timeout. Lige lidt hjalp det og med 50 sekunder tilbage af kampen, scorede SønderjyskE i tomt mål til stillingen 1-3. Målscore Steffen Frank (ass. Shawn O’Donnell) Denne stilling holdte perioden ud. Nu er der en landskampspause, og mon ikke den falder på et tørt sted for Frederikshavn White Hawks, der kan restituere lidt og forhåbentlig få nogle af de skadede spiller klar igen.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks mandag d.15.11. kl.19.00 ude mod Herlev Eagles

Scoringer Frederikshavn White Hawks: 1-2 Christopher Frederiksen (uass) Scoringer SønderjyskE Ishockey: Shawn O’Donnell (uass.) 0-2 Mikkel B. Jensen (ass. Cameron Brown) 1-3 Steffen Frank (ass. Shawn O’Donnell)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 4 x 2 min. Udvisninger SønderjyskE Ishockey: 1 x 2 min.