Vi havde fortjent langt bedre end de vi fik med os hjem fra dagens kamp i Vojens.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks 3-2 (0-0, 2-1, 0-1) 0-0, 1-0

Det var en af sæsonens bedste, måske den bedste, udekamp i denne sæson, da høgene. Desværre blev det kun til et point for høgene, hvilket på ingen måder var retvisende. Det hele skulle afgøres i overtid og straffe, da kampen ikke kunne blive afgjort efter 60 minutter. Det var White Hawks der var klart bedst i eftermiddag, men må altså desværre rejse hjem med kun et point. Dett var en stor streg i regningen at Bumagin røg til tælling med hvad der lignede en alvorlig knæskade.

Det var chancefattige første tyve minutter vi fik i Frøs Arena denne eftermiddag. Ret beset fik vi vel kun to sådan rigtige chancer at se, hvor der var optræk til scoring. Tydeligt at begge hold havde det defensive i højsædet, med tankerne på de 13 mål der blev scoret fredag aften i Nordjyske Bank Arena.

Det var kaptajn Jesper Jensen der havde høgenes mulighed i perioden, da Christopher Frederiksen, på kanten af offside, blev spillet fri. Han lavede en smuk pasning til kaptajnen, der desværre overplacerede sit skud.

I den anden ende var det sønderjydernes nye mand, Matt Salhany, der var tæt på. Han kom dog ud af balance i selve skudøjeblikket, og derfor kom Filip Larsson ikke på prøve i den situation. Det var så at sige det mest opløftende i en periode med fokus på defensiv struktur, og for alt i verden ingen personlige fejl, som begge hold var verdensmester i fredag aften.

Det var i øvrigt et sygdomsramt White Hawks mandskab, der manglede Mads Falborg Iversen, Mathias Mølgaard og Mathias Seldrup i bussen til det sønderjyske.

Det var 0-0 efter tyve halvsvage minutter, der ikke gav de få personer, der var til stede, noget at varme sig på i den iskolde arena.

Der skulle kun gå små to minutter af anden periode, inden dagens første scoring kom. Matt Salhany gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet, på et straffeslag begået mod ham selv. Ærgerlig start på perioden, men så tog høgene for alvor de offensive briller på.

Der blev kreeret masser af chancer perioden ud, og flere gange var der bud efter Patrick Galbraiths mål. Det var et høge-mandskab der vandt alle nærkampe, og faktisk spillede rigtig god ishockey. Derfor var det bestemt heller ikke ufortjent at Radim Piroutek hamrede pucken ind fra nært hold, da han modtog en fornem pasning af Justin Shugg. 1-1, og det burde være blevet til meget mere.

Justin Shugg misbrugte en friløber, Jesper Jensen og Radim Piroutek havde begge en styring der var tæt på, og Kyle Hope ramte overliggeren med et forrygende skud. Derfor var det en kæmpe streg i regningen, at Martin Eskildsen med blot 18 sekunder tilbage af perioden, kunne bringer SønderjyskE foran 2-1. Han modtog lidt heldigt pucken, og med baghånden fik han den klasket ind mellem benene på Larsson. En hård skæbne for White Hawks, der ellers havde spillet en af sæsonens bedste perioder.

Der var debut til Elias Ulander i eftermiddagens opgør, og finnen gjorde en god figur. Sikker på pucken, placerer sig godt, satte et par gode tacklinger, og læser spillet fint. Spændende at følge ham de kommende kampe, inden det for alvor bliver slutspilstid.

Der var spillet 21 sekunder af tredje periode, og så var Jari Pasanen i det røde felt. En klokkeklar udvisning mod Christopher Frederiksen blev overset, og det var for meget af det gode for den finske coach, der kaldte den ene hoveddommer til samtale, uden det dog ændrede noget som helst.

White Hawks havde pucken mest i begyndelsen af sidste perioden, men de store chancer udeblev. Spillet hang fint sammen, men man manglede lige det sidste offensive power. Efter otte minutter tog Kyle Hope chancen, men Galbraith reddede flot i hjemmeholdets bur.

Høgene var klart bedst, og med små ni minutter igen fik de som fortjent. Mads Larsen tog chancen med baghånden, og pucken sejlede mellem benene på Galbratih, der så den sent. 2-2 i Syd.

Spænding til det sidste, og med Krag i straffeboksen med syv minutter igen, fik hjemmeholdet lidt momentum. Der blev investeret i nærkampene, og det var en sand fornøjelse at se White Hawks i eftermiddag.

Dramatisk med under to minutter igen, da Anders Førster faldt til isen. SønderjyskE mente Jesper Jensen havde ramt ham med albuen, men dommerne dømte ingenting. Det så nu også ret tilfældigt ud, og heldigvis var Førster hurtigt på benene igen.

Der kom ikke flere scoringer i perioden, og vi skulle i overtid i Sønderjylland. White Hawks havde flere gode tilbud i overtiden, men ind ville pucken ikke. Bumagin blev skadet med blot 17 sekunder igen af perioden, og det lignede desværre en alvorlig en af slagsen til russeren. Det lignede knæet han tog sig til, og han blev straks tilset af en læge, og blev hjulpet i omklædningsrummet. Samtidig blev også Filip Larsson sendt til tælling, samtidig med Daniel Kønig røg i straffeboksen for hjemmeholdet. Svenskeren kom heldigvis på benene igen, men så noget groggy ud.

Vi fik straffeslag til at afgøre opgøret, og her scorede SønderjyskE på et, og White Hawks formåede ikke at score. Derfor kun et point i den her weekend mod drengene fra Vojens.

Tirsdag gælder det Herlev på hjemmebane.