Selv ikke med topscore Lucas Andersen tilbage formåede White Hawks at besejre de danske mestre

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 2-3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)

Om der i øjeblikket er tale om et sandt sjællandskompleks er måske lige overdramatisk nok. Men et hurtigt kig i Metal Liga programmet vil afsløre, at White Hawks har tabt de seneste tre kampe, mod hold fra Sjælland. Endda på et tidspunkt, hvor Høgene havde mulighed for at lægge lidt afstand til forfølgerne Aalborg og Herning. Aftens modstander er så igen et hold fra Sjælland. For anden gang i denne uge, står der Rungsted Seier Capital på menuen. De danske mestre har langt fra været ligeså toneangivende i denne sæson, men er langsomt begyndt at vise lidt tænder igen. Rungsted er kravlet op på 6. pladsen fra en 8. plads på under 2 uger. Mon ikke Pasanen ønsker at sætte er stopklods for den negative sjællænder stime ved at slå Rungsted i Nordjyske Bank Arena i aften. Man kunne håbe på, at den snestorm, der hærgede Vendsyssel i går, kunne konverteres til et stormløb med samme kraft mod aftens udehold. Brandvarme Lucas Andersen var i øvrigt atter klar for White Hawks.

Kampens dommerkvartet: Jacob Grumsen, Martin Theiltoft Christensen, Emil Skov Dalsgaard og Lasse Dahlerup

Første periode

Det man frygtede allermest hos hjemmepublikum var en Rungsted føring. For ville den bringe unødig usikkerhed ind White Hawks truppen? I tiden 6.21 fik selvsamme frygt ny næring hos publikum og spillere, da Rungsted bragte sig foran 0-1 ved Morten Jensen (ass. Rasmus Thykjær Andersen) Det var ellers hjemmeholdet der var kommet bedst fra start med flere gode muligheder og fint spil i begge ender af banen. Det virkede som om, at hjemmeholdet var opsat på få stoppet stimen af nederlag. I tiden 11.41 fik Frederikshavn en god mulighed for at bringe balance på måltavlen rent scoringsmæssigt, da gæsterne blev ramt af en 2 min. udvisning for Hooking. Powerplay til White Hawks men uden scoring. I tiden 15.03 var det så hjemmeholdets Niklas Pavel, der måtte en tur ud og tænke over tingene. 2 min. for Interference. Frederikshavns Boxplay har vist sig som et sandt våben i denne sæson og de holdte endnu engang nullet. Ganske ganske imponerende, da der traditionelt set, ofte kommer udvisninger i ishockey og det er en stor fordel i ishockey, at spille i overtal. Stillingen 0-1 til gæsterne holdte perioden ud men hjemmeholdet viste rigtig fine takter mod slutningen af perioden.

Anden periode

Hjemmeholdets fine tryk på gæsterne fortsatte og belønningen kom også ca. fem minutter inde i perioden. I tiden 24.56 udlignede Nikolaj Kragh-Christensen (ass. Niklas Pavel) Stillingen var nu 1-1. Rungsted ville gerne ryste udligningen af sig, og fik også lidt mere fart i skøjterne og derfor var det helt sikkert en streg i regningen da gæsternes Jacob Gammelgaard måtte ud i 2 min. for Slashing. Ca. et minut senere var den så gal igen hos gæsterne. I tiden 26.54 var det Rungsteds bomstærke back Tim Daly, der måtte ud 2 min. for High Stick. Nu var hjemmeholdet 5 mod 3 – men igen måtte publikum se en stor overtalsfordel ebbe ud i sandet uden nogen scoring. Her er der måske mere tale om et kompleks end det mod de sjællandske hold for White Hawks vedkommende. Udvisningerne haglede fortsat ned over udeholdet og i tiden 36.27 blev de ramt af endnu en 2 min. udvisning ved Rasmus Thykjær Andersen for Delaying of the game. Denne gang kom forløsningen. Powerplay mål af hjemmeholdet. Scoring ved Aleksi Halme (uass.) til stillingen 2-1. Det lignede en tværpasning men det stod noteret, som uassisteret. Mon ikke Aleksi Halme eller hjemmeholdet var ligeglade med det. Scoringen var det der talte. Stillingen 2-1 holdte perioden ud og det var vel også fuldt fortjent. Hjemmeholdet havde været det mest dominerende hold.

Tredje periode

Perioden startede med fint spil fra begge hold men Rungsted fik arbejdet sig mere og mere ind i kampen og fik faktisk lagt et fint pres på White Hawks, der forsøgte at forsvare føringen mere end at udbygge den. I tiden 45.40 bredte nervøsiteten sig lidt mere blandt hjemmepublikum, da White Hawks Niklas Pavel for anden gang i kampen måtte ud i 2 min. Denne gang for Slashing og til store protester fra den store svensker. Rungsted formåede dog ikke at udnytte overtallet men sad nu på det meste af spillet i Nordjyske Bank Arena, og fik spillet sig frem til flere gode muligheder. Trods godt forsvarsspil hos hjemmeholdet, brød gæsterne langt om længe igennem White Hawks’ forsvarslinje og udlignede til stillingen 2-2 i tiden 49.21. Målscore – den tidligere White Hawks spiller – Frederik Bjerrum (ass. Jacob Gammelgaard og Joachim Holten-Møller) Rungsted var stadig det toneangivende hold men i tiden 56.48 måtte de trække en udvisning, da Marcus Olsson måtte nedlægge hjemmeholdets kaptajn Jesper Jensen i midtzonen og lige ud foran hoveddommeren. Den udvisning var selvsamme Marcus Olsson bestemt ikke enig i. Sikkert også set i lyset af tidspunktet, hvorpå udvisningen faldt. Tiden løb dog ud og stillingen 2-2 var også stillingen efter de 60 min. En periode domineret af udeholdet og hvis White Hawks skulle gå i bad med en sejr i bagagen, skulle der ske noget ekstraordinært i overtidsperioden.

Sudden Victory

3 mod 3 plejer at give en masse chancer til begge hold. Men det handler og i den grad også om ikke at miste pucken. De to ting kombineret fører ofte til, at begge hold stiller med sine absolutte profiler. Meget publikumsvenligt, vil nogen måske påstå – og nok heller ikke en helt forkert antagelse. De store chancer var der dog ikke mange af. Den største chance kom til gæsternes Nikolaj Rosenthal, da han slap alene igennem mod Mathias Seldrup men skød ved siden af målet. Minuttet efter måtte hjemmeholdets Mark McNeill hive i nødbremsen og modtog en 2 min. udvisning med 59 sekunder igen. Rungsted spillede resten af overtalsperioden 4 mod 3, men hjemmeholdet klarede frisag og kampen om det ekstra point skulle afgøres på straffeslag.

Straffeslagsafgørelsen

Henrik Hetta scorer. Lucas Andersen brænder. Marcus Olsson brænder. Christopher Frederiksen brænder. Mattias Persson brænder. Mads Larsen brænder. Rungsted vinder 3-2 på straffeslag. Matchvinder Henrik Hetta udbyggede dermed White Hawks dårlige stime mod sjællandske hold.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er tirsdag d.14.12. hjemme mod Esbjerg Energy

Målscore Frederikshavn White Hawks: 1-1 Nikolaj Kragh-Christensen (ass. Niklas Pavel) 2-1 Aleksi Halme (uass.)

Målscore Rungsted Seier Capital: 0-1 Morten Jensen (ass. Rasmus Thykjær Andersen) 2-2 Frederik Bjerrum (ass. Jacob Gammelgaard og Rasmus Thykjær Andersen) Henrik Hetta (straffeslag SV)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 3 x 2 min.

Udvisninger Rungsted Seier Capital: 6 x 2 min.