I to perioder var det ciffermæssigt helt lige mellem Frederikshavn White Hawks og SønderjyskE, da de to hold mødtes fredag aften i Nordjyske Bank Arena, men tredje periode var knapt gået i gang, før det stak helt af. SønderjyskE bragte sig hurtigt foran med tre kasser, og siden så de sig aldrig tilbage. White Hawks-spillerne har uden tvivl siddet i omklædningsrummet bagefter og spurgt sig selv, hvordan det kan lade sig gøre ikke at vinde, når man laver 5 mål på hjemmebane. Og skåret helt ind til benet kan man sige, at man vinder stort set aldrig, når man tillader, at modstanderen laver 8 mål.

Set fra denne stol så var SønderjyskE førende i det meste af kampen. Ved flere lejligheder fik de ædt sig fast i høgenes zone, og det var svært for hjemmeholdet at få pucken ud af zonen. Man syntes, at der hos hjemmeholdet indimellem blev sjusket, når pucken endelig blev erobret, så den alligevel ikke kom ud af zonen, og i enkelte situationer udbrød der paniske tilstande i forsvaret. Det koster alt sammen. Til gengæld var White Hawks klart bedst, når man vendte den angrebsivrige kind til. Vi ved jo alle, at der er åbenbare offensive esser hos frederikshavnerne, og når de kom i spil, var man i stand til at trykke de sort/blå Vojens-spillere tilbage. Dette illustreredes allerbedst, da kampen sådan set var tabt. Så skulle den have, hvad den kunne trække fremad, og vupti havde man lavet to hurtige mål. Det samme gjorde sig i øvrigt gældende sidste gang, SønderjyskE var i Frederikshavn. Ved den lejlighed førte Mario Simionis tropper hele 5-1 med knap et kvarter tilbage. Men så kom satsningen, den offensive det-skal-eddermame-være-løgn-attitude overtog pludselig det hele, og så vandt høgene som bekendt 7-5. Så det kan altså lade sig gøre.

Søndag eftermiddag står White Hawks så igen over for SønderjyskE. Denne gang foregår det hele i Vojens. Fjerdepladsen er stadig i spil, men det må betegnes som værende absolut sidste chance for at få den. Får frederikshavnerne ikke tre point, så kan man godt begynde at forberede sig på en udebanekamp i den første kvartfinale.


STREAM: SønderjyskE-Frederikshavn WH Video: White Hawks - SønderjyskE