White Hawks kom igen ned på jorden, da man fredag aften tabte til et bedre spillende SønderjyskE. En elendig tredje periode blev udslagsgivende.

Frederikshavn White Hawks har stadig forhåbninger om at slutte blandt de fire bedste, der i slutspillets kvartfinale får fordel af hjemmebane. Frederikshavnerne kan som bedst nå fjerdepladsen, og i givet fald er det Herning Blue Fox, man skal overhale. Uldjyderne var inden dagens Metal Liga-kampe syv point foran White Hawks, der til gengæld har to kampe til gode i forhold til Herning. For dagens modstander i Nordjyske Bank Arena – SønderjyskE – var situationen sådan set den samme. Det Vojens-baserede hold var otte point efter Blue Fox, og begge hold havde derfor brug for en sejr, og den skulle helst komme i ordinær tid.

Mike Hammond var tilbage hos White Hawks, og dermed stillede man i en ret stærk opstilling. Kun Elias Ulander – den nye back – var ikke blevet kampklar. Høgene har en gang i en formmæssig fremgang. De seneste fem kampe har givet point, og de seneste fire er vundet, og man så frem til, at hjemmeholdet igen kunne få skovlen under sin gamle træner, Mario Simioni.

Der er i øjeblikket ingen tilskuere i skøjtehallerne rundt omkring. Det er en skam, for kvaliteten har fået et løft her kort inden slutspillet. Den første periode var i hvert fald ret intens, og der blev gået til vaflerne. White Hawks fik en udvisning efter kun et minut spillet. Sebastian Brinkmann røg ud for en Tripping. Det gav SønderjyskE et overtal, som de dog ikke fik noget ud af. Høgene spillede et ret kontrolleret boksplay, og da man efter de to minutter igen blev fuldtallige, satte man et kontraangreb op. Radim Piroutek og Justin Shugg var kølige i situationen, og sammen fandt de Mike Hammond, som benyttede sit comeback til straks at blive målskytte. Det skete på hjemmeholdets allerførste afslutning. Midtvejs i perioden udlignede SønderjyskE, og den puck skulle Filip Larsson nok have haft. Til gengæld tog det kun 4o sekunder, før White Hawks igen var foran. Niklas Pavel fandt med en simpel aflevering Justin Shugg foran mål, og han havde ingen problemer med at passere Patrick Galbraith i SønderjyskEs mål. Hjemmeholdets Brock Beukeboom lavede et par minutter senere og gedigen blunder. Bag målet i egen zone gik han tilsyneladende i panik, og han fik sendt en puck ind foran eget mål, hvor Daniel Hansen let kunne score. Det var en foræring, og det har man ikke råd til. Thomas Søndergaard var mod periodens slutning tæt på at få pucken forbi Galbraith. Søndergaard prikkede til en puck mod mål, og den ændrede retning. Galbraith nåede dog at forflytte sig og redde forsøget. Helt lige efter den første periode. 7-7 i skud og 2-2.

Den første del af anden periode sad SønderjyskE fuldstændig på. Høgene var trykket i bund, og de sønderjyderne satte sig fast i hjemmeholdets zone. Ved en sekvens var de der i flere minutter og fik skiftet flere gange i kæderne, mens White Hawks havde de samme spillere på isen. Disse blev trætte, og det skabte meget trafik foran Filip Larssons mål, men høgene red i første omgang stormen af. I et af de sjældne kontraangreb var Lucas Andersen tæt på at kunne få noget ud af en mulighed. Det lykkedes dog ikke, og da SønderjyskE kort efter igen satte sig fast i angrebszonen, så gik den ikke længere for hjemmeholdet. Brendan Harms satte pucken ind, og det kunne der ikke indvendes det fjerneste imod. Men kun halvandet minut senere var der igen balance i tingene. Jesper Jensen assisterede Christopher Frederiksen, der heldigt nærmest lobbede pucken over Patrick Galbraith. Mod slutningen af perioden fik hjemmeholdet sin første mulighed i powerplay. Anders Førster røg ud for Delayong the Game. Det gav halvstore chancer, men Galbraith tog det hele. Ikke flere mål i anden periode. 3-3 og 16-14 til White Hawks på skudstatistikken.

White Hawks havde resterne af en powerplay fra anden periode med ind i den tredje. Det kom der ikke noget ud af. I stedet kunne SønderjyskE bringe sig foran 3-2, da Steffen Frank fik en friløber og var helt cool i situationen. Frank satte den højt og utageligt ind bag Filip Larsson. To minutter og en sjat senere havde samme Steffen Frank fået smag for at skyde højt, og fra venstre side i angrebszonen slyngede han et trækskud helt op i krogen til 3-5. Og for at det ikke skal være løgn, så kom 3-6 kun ni sekunder senere. Denne gang var det Mike Little, der sendte pucken ind. Jari Pasanen tog timeout og gav en opsang til sine spillere. Man husker, at SønderjyskE tidligere i denne sæson var foran 5-1 i Frederikshavn, men tabte 7-5. I dag var der ikke noget da ca capo, og Pasanens timeout havde en vis effekt. Christian Mieritz reducerede til 4-6 med knap fem minutter igen, og Justin Shugg gav opgøret en smule spænding med sit mål til 5-6 med to minutter igen. Men i tomt mål kunne Martin Eskildsen gøre det til 5-7, og det blev lidt senere også 5-8. SønderjyskE var skarpest set over 60 minutter, og de vinder fortjent i Nordjyske Bank Arena. Der er returopgør i Vojens på søndag.