I sport går det ikke altid efter fortjeneste. Det kan Frederikshavn White Hawks skrive under på, efter man fredag aften tabte lokalopgøret til Aalborg Pirates med 4-2. Høgene leverede en yderst disciplineret og flot hockeykamp, og havde man kendt sin besøgelsestid og haft hundrede gram held med sig, så var der røget tre point ind på kontoen. Man skabte chancerne til at bringe sig afgørende foran, og bagude stod Tadeas Galansky igen fremragende. Når det alligevel ikke blev til point overhovedet, så skyldes det manglende skarphed i de afgørende situationer og så en tynd udvisning i tredje periodes døende minutter. Det ødelagde det for frederikshavnerne.

Søndag eftermiddag er der så mulighed for at slå tilbage. White Hawks er i Vojens for at møde SønderjyskE, og den kamp har mange af Pirates-opgørets elementer i sig. Igen står man over for en modstander, der har favoritværdigheden hængende på sig, og mod SønderjyskE bliver der også tale om at stå godt i forsvaret. Mario Simionis tropper har i denne sæson leveret et målsnit pr. kamp omkring de 4, og realistisk set så må de ikke gentage dette mod White Hawks søndag. Så bliver det svært at få noget med hjem i hvert fald. Høgene er ikke et hold, der i øjeblikket vælter mål ind, og man har endnu ikke lavet fire kasser i en enkelt kamp i denne sæson.

Men Pelle Hånberg har meget at rose sine spillere for. Opgøret i Aalborg viste med tydelighed – som Rasmus Søndergaard også slog fast bagefter – at White Hawks kan spille med alle hold i ligaen. Den defensive del synes at være på plads allerede – høgene er svære at score imod – og offensivt ser man fremgang fra kamp til kamp.

De to hold har mødt hinanden en enkelt gang i denne sæson. For et par uger siden vandt SønderjyskE 4-0 i Nordjyske Bank Arena. Ved den lejlighed fik frederikshavnerne en mindre lektion. Det er min påstand, at holdet i mellemtiden har hevet vigtig erfaring til sig, og flere af de yngre spillere på holdet er ved at finde sig til rette. Det så man mod Aalborg, hvor eksempelvis Jacob Møller Jensen bød ind med to point. Man håber inderligt, at trenden fortsætter, og hvis man synes, der kan være stille i Aalborg – og det kan der, vi hørte det i går – så kan der det også i Frøs Arena i Vojens. Det kræver en mandfolkeindsats, og den må gerne komme søndag.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks spilles søndag klokken 16.00.


OPTAKT: SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks VIDEO: Jonas Wilquin