Odense komplekset fortsatte. White Hawks formåede trods to føringer undervejs ikke at holde fast og tabte endnu engang. Gæsterne var på dagen meget effektive og straffede prompte White Hawks fejl.

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 3-5 (1-0, 1-2, 1-3)

Dagens kamp stod i skyggen af den tragiske nyhed om den utrolige afholdte og vellidte Peter Glads alt for tidlige død. Sport føder og skaber legender og navne, som vil husket og savnet i mange år efter deres død. Det aftryk Peter Glad satte i ishockeyen i Frederikshavn vil også blive husket i mange år frem. Ære været hans minde.

Dagens modstander kalder på respekt. White Hawks har haft det virkelig svært mod Odense i denne sæson og White Hawks flotte stime endte brat ude mod Esbjerg. Så det lå lidt i kortene, at det ville blive lidt op ad bakke, denne første søndag i advent. Hjemmeholdet måtte stadig må undvære trioen Christoffer Åkesson, Jonas Jakobsen og Alexander Bumagin.

Første periode

En forholdsvis afventende start på kampen fra White Hawks af. Noget kunne tyde på, at man ikke ville lade sig overrumple på egen is fra start af, mod et stærkt Odense hold, der var meget offensivt indstillet. Odense var da også hurtige til at etablere sig i White Hawks zone men det var hjemmeholdet, der kom frem til kampens første store chancer. Kampens lidt afdæmpede ændrede sig, da en hård tackling fra Radek Cip sendte en Odenses Jesper Thörnberg i isen. Jesper Thörnberg kom ikke på isen igen lige efter episoden og Cip var nok heldig med at slippe ustraffet for den handling.

Herefter steg intensiteten noget og kampbilledet var nu præget af lidt flere fysiske dueller og en masse små provokationer mellem begge holds spillere. Tempoet i kampen blev også lidt højere og begge hold forsøgte sig med lidt mere direkte spil mod mål og det skabte da også nogle lidt flere åbne chancer. Det var stadig Odense mest på pucken men Frederikshavn stod rigtig godt og disciplineret i egen zone og gjorde det svært for gæsterne at komme frem til de helt åbne muligheder. Det der ”slap igennem” tog Galansky sig stille og roligt af.

Bedst som man troede perioden skulle ende målløs, bragte hjemmeholdet sig foran, på det der kan betegnes som lidt af en ”jordtriller”, som man kender det fra fodbold af. Pucken havde lige akkurat fart nok på, til at den kunne glide ind over målstregen. Skuddet kom Radek Cip, der tidligere i perioden havde lidt af en hovedrolle, og pucken gled ind under Odense keeper Frederik Søgaard ene skinne. Resten af perioden var Frederikshavns og egentlig ikke helt ufortjent med den lille føring, hvis man ser på åbne chancer.

Anden periode

Frederikshavn startede anden periode med et rigtig godt tryk mod Odenses mål. Målet havde tændt noget i White Hawks. Selvom gæsterne var under pres, havde de nu alligevel ganske godt styr på begivenhederne. Odense fik stille og roligt taget dampen af trykkogeren, og på en omstilling kunne gæsterne skøjte afsted to mod en. Det udnyttede Arturs Salija, der satte pucken op i venstre hjørne uden chance for Galansky. Kampens første udvisning faldt også i anden periode med en til hvert hold.

Ca. midtvejs i perioden fik gæsterne sendt pucken i nettet, men Pelle Hånberg var vågen og tog en challenge på den, da han mente, der var foregået noget ulovligt i forbindelse med målet. Efter at kampens hoveddommere, havde været i ”VAR rummet” og kigget episoden igennem, blev målet da også korrekt annulleret. Et lille wakeup call til hjemmeholdet trods alt.

Kampen udviklede til noget spil præget af en del fejl fra begge sider af. Det var dog ikke tænding der manglede. I tiden 36.00 opstod der tumult inde foran Frederik Søgaards mål og begge hold havde en del spillere på isen, der var involverede i tumulten. Kampens dommer fandt dog kun to 2 minutters udvisninger – en til begge hold for Roughing. Et minut senere måtte den tidligere White Hawks spiller Radim Piroutek en tur i straffeboksen og White Hawks fik kampens første PowerPlay. Der skulle ikke gå mere end 23 sekunder inden Christopher Frederiksen sendte et missil afsted mod Odenses keeper, der var chanceløs, og 2-1 til Høgene. Flot og effektivt Powerplay. I øvrigt kæmpe cadeu til White Hawks fansene i den nordlige ende for den konstante opbakning. Det skaber stemning og det giver noget til spillerne på isen.

Glæden varede dog ikke længe, for Odense meldte sig tilbage i kampen, da Rasmus Simonsen dukkede op foran Galanskys mål, og kunne ganske uforstyrret prikke pucken i nettet. Det er frustrerende, at man ikke formår at holde bedre fat i en føring på egen is. Omvendt, kredit til Odense, for konstant at lægge maksimalt pres på vendelboerne.

Tredje periode

Tilskuere kunne kigge langt efter gæsternes Jesper Thörnberg, men han var desværre ikke at finde, hverken på bænken eller isen. Rigtig god bedring til ham skal der lyde herfra. Odense kunne kort inde i perioden have bragt sig foran 3-2 mod nogle passive og afventende White Hawks backer. Det er snart jul, men de behøver ikke dele gaver ud så tidligt. Galansky fik dog afværget men ikke helt godkendt af White Hawks defensiven.

I tiden 44.47 måtte den altid hårde hund Henry Hardarson måtte en tur i boksen for Roughing. White Hawks i Powerplay for anden gang i kampen. De fik hurtigt sat formationen op, men den helt åbne chance fik de ikke spillet sig frem til og bedst som udvisningen løb ud, slog Odense kontra, og bragte sig usvigelig sikkert, foran 3-2. Herefter virkede hjemmeholdet virkede desillusioneret og havde svært ved at holde i pucken. Odense lagde mere pres på og belønningen kom også, da en løs puck blev opfanget af Otto Nieminen, der fandt en helt fri Gunars Skvorcovs foran målet, der kunne hamre pucken ind via overliggeren.

Målet var mere end hvad en lille flok af tilskuere kunne håndtere, og midt i perioden startede der en lille udvandring af tilskuere. Dem der blev tilbage kunne se et hårdt kæmpende hjemmehold, der gjorde hvad de kunne for at komme tilbage i kampen. Og der blev tændt et lille håb. I tiden 54.36 reducerede White Hawks til stillingen 3-4 ved Sebastian Brinkmann Andersen. Ny spænding i kampen og stærkt modsvar fra hjemmeholdet, der bragte tvivl om kampens udfald.

Med 37 sekunder tilbage af perioden, tog Pelle Hånberg en timeout, og havde forinden kaldt Galansky ud, så White Hawks spillede 6 mod 5. Et sidste helhjertet forsøg på at få point ud af aftens anstrengelser. Desværre endte det hele i en dårlig pasning fra hjemmeholdet af, og Odenses Otto Nieminen kunne lægge pucken ned i et tomt mål til slutstillingen 5-3.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er torsdag d.2.12. kl.20.00 ude mod Herning Blue Fox

Målscorer:

13.59: 1-0 Radek Cip (uass.)

24.29: 1-1 Arturs Salija (ass. Philip Rafnsson)

37.25: 2-1 Christopher Frederiksen (ass. Santeri Suistio, Aleksi Halme)

39.37: 2-2 Rasmus Simonsen (ass. Igor Merezhko)

47.19: 2-3 Markus Jensen (ass. Radim Piroutek)

48.31: 2-4 Gunars Skvorcovs (ass. Otto Nieminen)

54.36: 3-4 Sebastian Brinkman Andersen (ass. Aleksi Halme)

59.52: 3-5 Otto Nieminen (ass. Igor Merezhko)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 2 x 2 min.

Udvisninger Odense Bulldogs: 3 x 2 min.

Tilskuere: 1011

Topholdet venter på udebane fredag aften HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn-Odense