Igen leverede White Hawks en forbilledlig arbejdsindsats, og leverede samtidig et stærkt comeback i Sønderjylland. Mulighederne for alle tre point var absolut til stede mod slutfasen, men trods alt mange positive takter at tage med hjem, sammen med det ene point.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks 4-3 (1-0,2-2,0-1) (0-0) (1-0)

Det blev til en enkelt pind for høgene, da de her til eftermiddag leverede en rigtig flot udekamp i Vojens. Især de sidste to perioder var rigtig gode for vendelboerne, og et flot comeback, og bagud 3-1, lykkedes det holdet at komme tilbage, og få trukket kampen ud i overtid og straffeslag.

Mulighederne for alle tre point var der i dag, men heldet i de afgørende momenter var der ikke. Men ingen tvivl om, at der er flere plusser end minusser i Pelle Håndbergs bog efter dagens kamp.

Det var ventet, at det var de defensive dyder der skulle blive brug for i dagens kamp, hvilket også holdt stik fra kampens start. Hjemmeholdet med masser af puckbesiddelse, og masser af skud på mål, godt bakket op af et medlevende publikum.

White Hawks var sjældne gæster offensivt, og beskedne tre skud på mål i perioden blev det til. De to af gangene var det Sebastian Brinkman der var afslutteren, men helt farligt blev det aldrig.

Det gjorde det i stedet i den anden ende, da Jesper Dahlroth måtte tage en tur i udvisningsboksen. Sølle 15 sekunder tog det hjemmeholdet at få scoret, da Villiam Haag udplacerede Galansky efter flot og hurtigt spil i powerplay. Svenskerens tredje mål mod White Hawks i sæsonen indtil videre.

Mod slutningen af perioden måtte Daniel Madsen skøjte i udvisningsboksen, og den udvisning tog han med sig ind i starten af anden periode. Bortset fra et Nikolaj Krag forsøg, kom sønderjyderne ikke tæt på en to-måls føring i det overtal.

De fortsatte dog ufortrødent presset, og Galansky havde flere gode redninger. Stolpen var også med ham en enkelt gang. Men kendetegnende for høgene i sæsonen hidtil, så blev der kriget som en gal for hver eneste meter.

Men efter ni minutter af perioden var Villiam Haag igen på spil. Han kom let til afslutning, og Galansky fik ikke lukket målet helt af. 2-0 til Vojens mandskabet.

White Hawks var offensivt meget mere med i opgøret end i første periode, og endelig var der held i sprøjten også. Suistio med et par fikse driblinger, og så gjorde han tingene færdige, og reducerede med en fræk afslutning langs isen.

Kort efter var Thomas Søndergaard tæt på at udligne, da han blev spillet blank i slottet. Desværre kunne Nikolaj Henriksen i to omgange få raget kastanjerne ud af ilden. Man fornemmede at en udligning var på vej, men i stedet slog hjemmeholdet kontra. Galansky kom lidt skævt ud til en puck, som han ikke fik ekspederet helt væk, og Steffen Frank sendte skiven i netmaskerne for næsten tomt mål. Ærgerligt for høgene, der for alvor var kommet ind i opgøret.

Men de fortsatte de gode takter, og med under 90 sekunder tilbage af perioden, kunne Daniel Trkulja styre Mads Iversens afslutning det sidste stykke ind over stregen. Svenskeren bragte nyt liv i høgene med den reducering, og optimisme at tage med ind til den sidste peptalk fra Pelle Håndberg i omklædningsrummet.

Ganske stor mulighed til Christopher Frederiksen i begyndelsen af tredje periode. Han snurrede lidt rundt om sig selv og en liggende SønderjyskE back, men desværre gav afslutningen ikke pote i form af en scoring.

White Hawks med klart de største muligheder i tredje periode, og Åkesson var tæt på at smække en retur ind, men ramte desværre pucken lidt skævt. Førstekæden med Halme, Frederiksen og Trkulja pressede godt på, og gjorde det flere gange svært for Mario Simionis tropper.

Gylden mulighed med godt seks minutter igen, da White Hawks spillede fem mod tre i 40 sekunder. Desværre løb det ud i sandet, og kort efter i fem mod fire var stolpen i vejen for en høge-udligning.

Anders Biel tog en udvisning med knap fem minutter tilbage, og igen mulighed i powerplay for vendelboerne. Kort efter røg dommer Thomas Søgaard i isen, og måtte desværre forlade den med en skulderskade. Ikke særligt sympatiske tilråb mod hoveddommeren, da han lidende måtte forlade isen for at søge lægehjælp.

Powerplay fortsatte, og Trkulja kunne med sin anden scoring udligne kort før hjemmeholdet blev fuldtallige. 3-3 i Vojens med tre minutter igen. Det holdt perioden ud, og derfor overtid i Frøs Arena denne sene eftermiddag.

På trods af et powerplay til White Hawks, så forblev det målløst i de fem minutters overtid, og derfor skulle sagerne afgøres i straffeslag i det sønderjyske.

Nikolaj Krag blev her helten for hjemmeholdet, og blev matchvinder for SønderjyskE.

White Hawks tager et point med hjem fra Vojens, og har nu i to udekampe i træk mod tophold, præsteret ganske solide indsatser. Nu gælder det om at få restitueret efter to hårde kampe, og gøre klar til onsdagens hjemmekamp mod Rungsted.

White Hawks fejrer veteraner og sigter på en sejr over Rungsted. OPTAKT: SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks