Frederikshavn White Hawks tabte forleden 4-1 i Herlev. Mandag aften mødes de to hold igen i Frederikshavn, hvor Herlev historisk set har haft store problemer.

Nummer 7 eller 8. Det er placeringen, som Frederikshavn White Hawks og Herlev Eagles spiller om, når de mandag aften sætter hinanden stævne i Nordjyske Bank Arena. Eagles har 38 point, og White Hawks har 40, og selv om det er tæt i midterfeltet – der er eksempelvis kun 7 point op til den femteplads, som Esbjerg Energy sidder på – så snerper det til i placeringskampen i øjeblikket, og holdene rører på sig. Så det gælder for både White Hawks og Herlev, at hvis man ser sig som et hold, der skal kravle længere opad i tabellen, så skal der vindes nogle kampe.

White Hawks har nu tre nederlag i træk med i bagagen. Helt efter den linje, der er trukket for holdets præstationer i denne sæson, så vinder og taber man i længere stimer. Hvis altså tre kvalificerer sig til at være en stime. Forhåbentlig stopper det denne gang ved de tre i træk, og det er der i hvert fald to gode grunde til at tro på. For det første er min påstand, at White Hawks – på trods af nederlagene – har fundet et bundniveau, der gør, at man holder sig til i alle kampe. 2-5 hjemme mod Aalborg, 1-4 ude mod Herlev og 2-4 ude mod Odense er ikke overvældende klare nederlag, og i alle opgør – med lidt held her og der, indrømmet – havde man chancen for at få noget med sig. For det andet så har Herlev det bare svært i Frederikshavn. Anderledes kan man ikke tolke det, når københavnerne ikke har vundet her i ordinær tid siden 2008. Det er jo en vild statistik. Jeg gætter på – men hæng mig venligst ikke op på det – at det er den længste serie, som Metal Ligaen kan byde på.

Daniel Trkulja og Tadeas Galansky har ikke været med hos White Hawks i de to seneste kampe. I kassen har Kevin Frydkjær vikarieret for Galansky, og det har han gjort godt. I angrebet har Trkulja været savnet, og forhåbentlig er både han og Galansky til rådighed for Pelle Hånberg mandag


Matchmagasinet Pucken om dagens kamp mellem Frederikshavn White Hawks og Herlev Eagles HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Odense-Frederikshavn