Bekymringer og udsigt til første nederlag til Herlev i ordinær tid i 12 år blev vendt til smil og eufori. Aftens helt og matchvinder blev Sebastian Brinkmann i Sudden Victory.

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 4-3 (0-2, 2-1, 1-1, 1-0)

700 kampe. Det er hvad klubmanden Rasmus Søndergaard kan føje til CV’et efter aftens kamp. Imponerende loyalitet og misundelsesværdig milepæl. Dagens modstander må siges at have overtaget White Hawks dårlige stime. Inden aftens kamp er Herlev oppe på fem nederlag i træk. Den stime må gerne forblive intakt efter aftens kamp.

Første periode

Som der blev nævnt i optakten, så har Herlev ikke vundet i Frederikshavn i ordinær tid siden 2009. Den lidt kedelige statistik var der noget der tydede på, at Herlev ville viske af tavlen her til aften. For der gik ikke lang tid af perioden inden Herlev satte sig på kampen. Der var masser af chancer til begge hold, men Herlev virkede en tand skarpere, både i opspil og presspil og mand til mand duller. Første gode chance White Hawks chance faldt til Christopher Frederiksen, der modtog en glimrende pasning fra Aleksi Halme, men Herlevkeeperen var på plads.

Herefter gik det lidt slag i slag med chancer til begge hold. Egentlig ganske fin start fra begge hold. Næste store chance faldt til altid farlige Alexander Lindqvist-Hansen, der dog ramte forbi. Det var Herlev der bød sig mest til lige nu og blot et par minutter senere, var forstædskøbenhavnerne på spil igen, denne gang ved Jani Siekkinen, der var tæt på a styre pucken ind bag Galansky. At Herlev sad på banken kunne ses i de mange chancer de fik tilspillet sig. Igen var Alexander Lindqvist-Hansen på spil med et yderst nærgående forsøg.

Frederikshavn virkede rodløse og havde svært ved at tage dampen af Herlevs trykkoger. White Hawks kom dog lidt bedre med ca halvvejs i perioden og finske Aleksi Halme var tæt på, at bringe Høgene foran, da han opfangede en svag pasning fra Herlevs Lasse Mortensen i egen zone, men afslutningen sad lige på Lukas Horak. Godt at se White Hawks bide fra sig efter en vanskelig start. 9.19 i perioden ville Sebastian Brinkmann også stemple ind i kampen og var uhyre tæt på, at brnge White Hawks foran, med en farlig afslutning men Lukas Horak afværgede igen.

På trods af en bedre White Hawks periode, hvor de var lidt mere på pucken, var det desværre på grund af en stor fejl White Hawks egen zone, at gæsterne kom først på måltavlen. Herlevs Luis Blak Olsen fintede ganske enkelt Galansky ti den ene side og lagde køligt pucken ind helt ude ved den ene stolpe. Nok ikke helt ufortjent men stadig lidt af en kold klud i ansigtet på hjemmeholdet.

Herlev fortsatte nu med at dominere og de kunne have fordoblet scoringen ved Joseph Jonsson, der med skarp pasning fandt en helt umarkeret Matthias Asperup, der ikke fik ramt på pucken. Samme Jonsson var minuttet senere igen på spil og med en yderst snedig detalje var tæt på at overliste Galansky.

Herlevs dominans kastede også noget af sig, for Victor Cubars fandt den tidligere White Hawks spiller Mikkel Bertelsen men en flot pasning bag om ryggen. 2-0 til gæsterne og helt okay efter spil og chancer. Alt for tit endte White Hawks opspil ud i ingenting. Herlev havde ganske enkelt læst det og fik lukket de farlige zoner ned. Hornet lød der ventede White Hawks en svær anden periode.

Anden periode

Nede 2-0 hjemme og man fornemmede uden tvivl, at der skulle noget x-factor ind hos hjemmeholdet, hvis de skulle tilbage i kampen. Daniel Trkulja var også tæt på at have x-factor, da han var tæt på at reducere med en fornem detalje, der dog nok skulle have været udført med lidt mere fart. Men positive takter og kampen var på ingen måde afgjort endnu. 13.11 inde i perioden kom forløsningen så. Den x-factor hjemmeholdet higede efter i kampen kom, da også ved Daniel Trkulja, der på fræk vis fintede Horak til den ene side, og lagde pucken ind i den anden side uden for keeperens rækkevidde.

White Hawks var tilbage i kampen og i tiden 12.37 fik de for alvor muligheden for at lave remis, da Herlevs Marius Kring Andersen fik 2 min. for Slashing. Målet havde også vækket White Hawks supporterne, der nu larmede noget mere - og det var der brug for. I overtallet fik Trkulja atter chancen for at få taget i Nordjyske Bank Arena til at lette sig, da Thomas Søndergaard lagde en pasning på tværs. Desværre fik Daniel ikke helt ramt på pucken og stillingen forblev intakt.

Kampens anden udvisning faldt også til gæsterne og White Hawks i Powerplay for anden gang. Her fik White Hawks igen sat nogle gode skudmuligheder op, men den sidste skarphed manglede og lidt for mange personlige fejl kostede også dyrebare minutter på uret. Men man fornemmede at Høgene var tilbage i kampen og der var blod på tanden igen. Alexander Bumagin var tæt på at styre pucken i mål men fik ikke helt ramt på skuddet.

Herlev var dog stadig med i kampen og i tiden 4.14 i anden periode, måtte Galansky hive en hurtig griber op af ”lommen” da Herlevs Daniel Baastrup Hansen fik en god mulighed tæt på mål. Det går hurtigt ishockey og blot få sekunder efter lettede taget sig i hallen, da White Hawks endelig fik sat det udlignende mål ind. Scoringen blev sat ind af Santeri Suistio på en fin pasning fra White Hawks kaptajnen Jesper Jensen. Nu var det hjemmeholdet der kontrollerede kampen og forløsningen kom blot et minut senere, da Christopher Frederiksen bragte hjemmeholdet foran 3-2, og ikke ufortjent, som perioden havde udviklet sig. Flot comeback af Pelles tropper og nu var det Herlev der virkede rystede og skøjtede mere baglæns nu, for at forsvare den lille føring til White Hawks. En periode domineret af Høgene. Det lovede godt inden tredje

Tredje periode

White Hawk fik en udvisning efter tiden var udløbet i anden periode, og måtte derfor starte perioden i undertal. En lidt spøjs udvisning, da Daniel Madsen fik den for Tripping men mest af alt så det mere ud som om, at Herlev spilleren snublede over sin egen stav, da han ville køre ud i boksen. Sådan er det engang imellem og White Hawks klarede da også frisag.

Høgene virkede mere fysisk i overskud og man kunne spore en anelse træthed hos Herlev. Men de lurede stadig på den løse chance eller pucktabet, der kunne give dem den helt store mulighed for at bringe balance i regnskabet igen. Hjemmepublikum råbet ”attack – attack – attack” og det forsøgte White Hawks også at gøre på bedste vis. Derfor var det igen lidt af en mavepuster, at de i tiden 12.29 i perioden måtte indkassere et udlignende mål. Igen ved Mikkel Bertelsen, der gjorde et onde ved sine tidligere holdkammerater. Efter målet faldt støjniveauet en anelse i Nordjyske Bank Arena.

Kampen fik lidt dødvande efter Herlevs udlignende mål og de blev ikke taget så mange chancer i zonerne. De mere risikobetonede pasninger var der ikke mange af og frygten for at tabe spillede måske en større rolle nu blandt spillere og trænere. Med ca. seks minutter tilbage af perioden, fik Herlevs Victor Cubars hjemmepublikummet helt ud på stolesæderne, da han trykkede kanonen af og var usvigelig tæt på, at bringe Herlev foran i kampen igen.

Mod slutningen af perioden var det Herlev der igen pressede på. White Hawks forsvarede på bedste vis og helt farlige blev de heller ikke, trods den lille overvægt i spil og chancer. Galansky stod, som vi kender ham, hvor han skulle. Med ti sekunder igen, kunne Thomas Søndergaard dog have fået en aften han sent ville glemme, da han pludselig var alene med Lukas Horák men han fik ikke pucken mast ind over stregen, trods en fiks lille finte. Kampen skulle ud i Sudden Victory for at blive afgjort.

Aftens helt og matchvinder blev Sebastian Brinkamnn, der hamrede pucken ind bag Lukas Horák. Stimen forblev intakt. Herlev har stadig ikke vundet i ordinær i Frederikshavn siden 2009. Skål og god juleøl. Pas på hinanden!

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er tirsdag d.15.11. kl.20.00 hjemme mod Rungsted Seier Capital

Målscore:

12.30: 0-1 Luis Blak Olsen (uassisteret)

17.37: 0-2 Mikkel Bertelsen (ass. Victor Cubars, Luis Blak Olsen)

26.49: 1-2 Daniel Olsson Trkulja (ass. Sebastian Brinkman Andersen)

36.01: 2-2 Santeri Suistio (ass. Jesper Jensen, Sebastian Brinkman Andersen)

37.03: 3-2 Christopher Frederiksen (ass. Alexander Bumagin, Daniel Madsen)

47.31: 3-3 Mikkel Bertelsen (ass. Victor Cubars, Luis Blak Olsen)

60.00: 4-3 Sebastian Brinkmann Andersen (ass. Thomas Søndergaard)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 1 x 2 min.

Udvisninger Herlev Eagles: 2 x 2 min

Tilskuere: 1327

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE FRA Frederikshavn-Herlev Kamp magasinet pucken varmer op til dagens kamp mellem White Hawks og Herlev Eagles