Sejren løb White Hawks af hænde i tredje periode, efter forrygende flotte to perioder i Nordjyske Bank Arena

Af Metaligaen.dk

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 4-5 (2-1,2-0,0-3)(0-0)(0-1)

Et sandt drama udspillede sig i Nordjyske Bank Arena her til aften, da Herning leverede et strålende comeback i tredje periode, efter at have været bagud 4-1 inden de sidste 20 minutter. Herning havde ikke hovedet med i de første to perioder, men Pelle Hånberg måtte have gjort et stort stykke mentalt arbejde i omklædningsrummet, da holdet kom helt anderledes ud og vendte truende nederlag til sejr.

Der var stående klapsalver inden kampen, da de danske veteraner blev hyldet på isen i Nordjyske Bank Arena. Der var også stående klapsalver, da spillerne forlod isen efter de første tyve minutter. White Hawks spillede sæsonens bedste periode, og førte fortjent 2-1 da holdene gik til første pause.

Der var dog intet der tydede på det kort efter kampen blev sat i gang. Haluret sagde 0:59 sekunder spillet, da Mathias From fuldførte et perfekt og hurtigt Herning opspil, og sendte pucken sikkert ind bag Galansky i hjemmeholdets mål.

Mon ikke flere af de mest kritiske White Hawks fans allerede der var klar til at save holdet ned, sådan som de efterhånden er blevet kendt for, når vendelboerne kommer ind i en stime af nederlag. Men det var nok godt de lod være, for høgene leverede en fremragende periode, og to gode mål blev det også til.

Unge Sebastian Holm-Pedersen var skarpretteren efter 10 minutter, da han huggede til pucken. Emil Marcussen tog keeper Valdemar Andersens udsyn, og så var der udlignet i Nordjyske Bank Arena, hvor stemningen var aldeles fremragende i aften.

Med fire minutter tilbage af perioden var det veteranen Thomas Søndergaard der slog til. Lahnaviik erobrede skiven, spillede den på tværs, hvor Mikkel Bertelsen akkurat lige rørte den, så den gled hen til høge-veteranen, der smed pucken op i krydset, bag en prisgivet Herning keeper. Det er den slags succesoplevelser Frederikshavn har gået og sukket efter, og nu var det så spændende om holdet kunne fuldføre den gode vare der blev leveret i første periode.

Det så umiddelbart sådan ud i anden periode, hvor der var effektiviteten til forskel på de to hold. Herning i overtal i begyndelsen, hvor hjemmeholdet på et tidspunkt havde to spillere til afkøling. Men i Galansky havde vendelboerne en mand der havde fundet storspillet frem i aften.

Ikke længe derefter var det Herning til at være to spillere i undertal, og her var hjemmeholdet effektive. Todd Winder stod klar foran mål, og sendte pucken ind efter flot forarbejde af Lahnaviik. Jublen havde end ikke lagt sig, før keeper Valdemar Andersen tog en dum udvisning for de efterhånden frustrerede midtjyder. Igen var høgene effektive, og Lahnaviik kunne nu skifte assist rollen ud med målscorerrollen. Han sendte pucken ind bag Andersen, der ikke så for godt ud i den situation.

De næste minutter var det Frederikshavn her, der, og alle vegne. De jagtede en 5-1 scoring, og der var også optræk til det flere gange. Der blev kæmpet som sjældent set, og det hele så endelig ud til at gå vendelboernes vej, selvom de ikke fik scoret yderligere i perioden.

Bevares, Herning havde også chancer i perioden, men var oppe imod en stærkt spillende tjekke i hjemmeholdets bur. Han stod i vejen for nærmest alt, og backerne tog også fra ved at smide sig ind i skud. Herning virkede til tider som et hold i opløsning rent mentalt i perioden, og de tog flere tåbelige udvisninger, i en anden periode de helst hurtigt vil glemme på Heden.

Der skulle helt andre boller på Herning suppen, hvis der skulle point med hjem i bussen. Det startede også godt for dem i tredje periode, da Martin Eskildsen reducerede til 4-2 efter en fejl af Emil Marcussen i egen zone. Her var midtjyderne hurtigt til at reagere, og Eskildsen passerede Galansky uden besvær.

Nøglesituation godt midtvejs i sidste periode, da Herning kom to spillere i overtal. Powerplay var ikke noget at råbe hurra for, og hjemmeholdet nåede også at få den fjerde spiller ind på isen. Men så tog en vis Mathias From sagen i egen hånd. Fra egen zone driblede han hele vejen ned i den anden ende, og den fornemme solotur endte med en ny reducering for midtjyderne. From skreg sin glæde ud mod publikum, som var noget efter ham i aften.

Herning i et andet gear, og høgene passive. Måske naturligt nok, med den sæsonstart de resultatmæssigt indtil videre har været igennem. Og man tog også nogle udvisninger, og med seks minutter igen røg Stridsberg ud.

Herning med stor mulighed for udligning, og Suistio hamrede pucken på stolpen. De pressede på de gæve midtjyder, og med et minut igen tog Pelle Hånberg keeper Andersen ud af buret. Kort efter fik svenskeren mulighed for at tage en time out, i et sandt drama i Vendsyssel denne tirsdag aften.

Det drama blev bare yderligere, da Herning i allersidste sekund udlignede til 4-4. En styring af Victor Cubars, hvor pucken ramte bagstiveren og sprang ud igen. Dommerne tjekkede målet, både om den var inde, og om tiden var gået, og alt dette gik Hernings vej.

Overtid i Frederikshavn, hvor det var slukørede ansigter man kunne se i White Hawks boksen, da man gjorde klar til de fem minutters ekstra spilletid. Her fik Herning nok en gang chancen i powerplay, men fik ikke udnyttet det. I den anden ende var hjemmeholdet tæt på, men Valdemar Andersen fik raget kastanjerne ud af ilden med et minuts penge igen.

Der skulle straffeslag til at afgøre det. Her blev Jesper Thôrnberg matchvinder for midtjyderne, der tog to point med hjem til det midtjyske.

GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Herning Video: Patric Wener