Frederikshavn måtte arbejde sig til en sejr mod et stærkt spillende Herning Blue Fox mandskab

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 3-1

Når talen falder på aftens modstander i Nordjyske Bank Arena, hænger det uløseligt sammen med en imponerende ishockeyhistorie. Herning IK eller Herning Blue Fox, som de hedder i dag, har dog ikke været så toneangivende de sidste par sæsoner, som de var i deres storhedstid tilbage i 90’erne og 00’erne. Ambitionerne og armbevægelserne har altid været store på Heden og det kalder altid på en stor portion respekt, når der står Blue Fox på menuen. Herning har altid haft evnen til at tiltrække gode danske spillere samt udlændinge af høj kvalitet. Kigger man på de seneste kampe, har Høgene da også haft det svært mod Rævene. De sidste tre kampe er nemlig faldet ud til Hernings fordel. Men hvis man graver lidt dybere i statistikkerne kan man heldigvis se, at Frederikshavn vandt tre kampe inden de tre nederlag. Så den indbyrdes stilling før aftens kamp, er faktisk 3-3. Alt dette er fortid. Nu gælder det aftens kamp, der vel ret beset, kunne bringe begge hold i toppen af Metal Ligaen, med en sejr i ordinær. Det var samtidig Christopher Frederiksens kamp nummer 300 i den hvide trøje. Stort tillykke med dette flotte jubilæum. Noget kunne tyde på, at frederikshavnerne fornemmede rævejagten var gået ind, eftersom kampen var udsat ca. 10 minutter pga. kø ude foran Nordjyske Bank Arena.

Kampens dommerkvartet: Martin Theiltoft Christensen, Jeppe Hyldgaard Olesen, Emil Skov Dalsgaard og Niklas Knøsen

Første periode

Frederikshavn kom ud med god fart i skøjterne og allerede et minut inde i perioden sendte Eemeli Räsänen et lumsk skud afsted, der var tæt på at snyde Herning keeper Emil Kruse, hvis udsyn var spærret. Der skulle ikke gå mange minutter inden de mange fremmødte White Hawks fans, skulle have hænderne i brug for første gang i aften. For i tiden 3.32 bragte hjemmeholdet sig foran 1-0 på et skud, der kom direkte efter Faceoff. Målet blev sat ind af Lucas Andersen (ass. Mark McNeill) En rigtig god start af White Hawks, som udviste stor sikkerhed med pucken og effektivt pasningsspil i alle tre zoner. White Hawks presset fortsatte, og i tiden 8.03 var Lucas Andersen (ass. Eemeli Räsänen og Aleksi Halme) igen på pletten, da han fik vristet sig fri af sin direkte markering på Blue line, og på elegant vis, fik løftet den op i hjørnet på en totalt udspillet Emil Kruse i Herning målet, til stillingen 2-0. Herefter tog Herning træner Pekka Tirkkonen en Timeout. Små frustrationer hos gæsterne begyndte langsomt at vise sig på isen, og i tiden 10.24, udløste det en 2 min. udvisning til Hernings Mikko Kuuka for Interference. Powerplay til hjemmeholdet uden det dog rokkede ved stillingen. Herning skal man dog aldrig give bare den mindste plads eller få sekunders uopmærksomhed, for det udnytter de promte. Første gang gæsterne var rigtig farlige i White Hawks’ zone, fik de nemlig passeret Mathias Seldrup til stillingen 2-1. Målet blev scoret af Rasmus Nielsen (ass. Miska Humaloja og Mads Christensen) Målet til Blue Fox gav dem momentum og tro på tingene, og nu var det hjemmeholdet, der jagtede puck. Stillingen 2-1 holdte perioden ud. Det var i øvrigt Lucas Andersens 13. mål i denne sæson, hvilket bringer ham på andenpladsen på Topscorelisten i Metal Ligaen. Ironisk nok, efter den tidligere White Hawks spiller Mathias Bau Hansen, som også var med for gæsterne i aftens kamp.

Anden periode

Perioden startede med White Hawks udvisning. Blot 46 sekunder inde i perioden sendte dommeren Niklas Pavel ud 2 min. for Hooking. Med de neutrale briller på, lignede det nu mere et tilfældigt sammenstød. Selv om hjemmeholdet klarede frisag i undertal, var udvisningen alligevel med til at give Herning et tiltrængt boost. De var spilstyrende og Frederikshavn måtte arbejde defensivt. Gæsterne fik da også en kæmpe chance for at udligne til stillingen 2-2, da Miska Humaloja, helt alene, fik pucken serveret inde foran Mathias Seldrup. På forunderlig vis, overplacerede finnen sit skud og hjemmeholdet slap med skrækken og Herning var uden tvivl det dominerende hold nu. Halvvejs i perioden troede hjemmeholdets fans, at de skulle juble over en ny White Hawks scoring, men pucken var kun inde og røre stregen, og korrekt ingen mål. Kampen havde masser af nerve og man fornemmede, at en enkelt lille fejl kunne blive straffet. Der blev da heller ikke taget de store chancer rent pasningsmæssigt og der blev spillet sikkert fra begge mandskabers side af. Hernings dominans i anden periode stod også tydeligt markeret på måltavlen i skud. 18 til gæsterne og 12 til hjemmeholdet. Med 5 min. igen af perioden blev Herning ramt af en 2 min. udvisning for High Stick. Powerplay til hjemmeholdet igen - og igen et lidt for uskarpt overtalsspil af hjemmeholdet, der endda kastede en stor chance af sig til gæsterne, men heldigvis stod Seldrup, som en sikker sidste skanse. ”Seldrup – Seldrup” gjaldede det da også fortjent fra White Hawks’ fansene ned mod White Hawks keeperen af. De anerkendte virkelig hans stærke indsats indtil videre. Ingen scoringer og slut på anden periode med en lidt bekymrende skudstatistik set med White Hawks briller på. 21-12 til Blue Fox.

Tredje periode

Opskriften på sejr kunne godt hentes i en gammel traver fra sportens mange klicheer. ”Det hold, der lavede færrest fejl, vinder”. Om den passede præcist på aftens opgør var måske ikke tilfældet, men når kampen var så tæt, som den var i de to første perioder, så er den kliché ikke helt malplaceret. For begge hold tog ikke de helt store chancer og skilte sig fornuftigt af med pucken og der blev arbejdet stenhårdt defensivt fra begge mandskaber i de første 10 min. af perioden. De helt store åbne chancer var der heller ikke nogen af. Med 9 minutter tilbage af tredje periode fik Eemeli Räsänen sendt et godt skud afsted mod Hernings mål men Emil Kruse viste sikkerhed med griberen.  Selv om skudstatstikken hed 25-15 til Blue Fox med under fem minutter igen af perioden, så arbejde tiden for hjemmeholdet. De fik også tilspillet sig en stor chance og kunne med lidt held, have lukket kampen. 3-1 målet kom da også med under et minut tilbage af perioden i tomt mål. Målscore Jesper Jensen (ass. Christopher Frederiksen og Aleksi Halme) Stillingen holdte perioden ud. En uskøn affære, men en arbejdssejr er bestemt også godkendt af White Hawks og sejren var vel egentlig også fuldt fortjent. Herning er et stærkt mandskab og helt klart en DM-titel kandidat, og det skulle overraske mange, hvis ikke de er at finde i denne sæsons DM-slutspilsems i finaler sammen med aftens vinder.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er d.26.11. kl.19.30 ude mod Rødovre Mighty Bulls

Målscore Frederikshavn White Hawks: 1-0 Lucas Andersen (ass. Mark McNeill) 2-0 (Lucas Andersen (ass. Eemeli Räsänen og Aleksi Halme) 3-1 Jesper Jensen (ass. Christopher Frederiksen og Aleksi Halme)

Målscore Herning Blue Fox: 2-1 Rasmus Nielsen (ass. Miska Humaloja og Mads Christensen)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 1 x 2

Udvisninger Herning Blue Fox: 2 x 2