Godt begyndt er halvt fuldendt. Nå ja, klap lige hesten. Det gør jeg så. Ikke desto mindre var der mange opløftende momenter, da Frederikshavn White Hawks i fredags åbnede sin Metal Liga-konto og satte tre stensikre point ind. Rødovre Mighty Bulls – der ellers har klaret sig fornuftigt i træningskampene inden sæsonen – fik ikke et ben til jorden. Høgene vandt 6-1, og det kunne ingen beklage sig over.

Det meste af snakken efter premierekampen handlede om, at White Hawks´ førstekæde sprudlede. Jesper Jensen, Aleksandr Bumagin og Frederik Bjerrum – formationen, man på forhånd havde store forventninger til – viste spillelyst og evner med det samme. Til sammen stod de tre for ti point, og det bliver mere end interessant at følge deres fælles udvikling, når den indbyrdes spilforståelse og kendskabet til hinandens løbemønstre bliver helt indarbejdet. Hvad kan det ikke blive til?

Onsdag aften skal frederikshavnerne så på den igen, og igen er modstanderen Rødovre Mighty Bulls. Denne gang lægger Rødovre Centrum Arena is til, og for høgefans er det især spændende at se, om holdets nyeste tilkøb – canadieren med det fine CV, Justin Shugg – får lov til at være med. Papirarbejdet hos diverse myndigheder har lidt under coronarestriktioner, og det har indtil nu sat en stopper for Shuggs deltagelse på holdet. Forhåbentlig er han klar allerede onsdag.

Man kan slå Rødovre 6-1 hjemme, men det er bestemt ikke givet, at man kan gentage bedriften i det københavnske randområde. Rødovre er ikke et dårligt hold, og de viste i Frederikshavn, at de har kvaliteter i holdet. Blandt andre noterede frederikshavnske fans, at deres keeper er ganske god, og i angrebet er der også noget at komme efter. Steffen Klarskov – den tidligere White Hawks-striker – er eksempelvis altid god for en gedigen indsats. Han scorede i øvrigt Migthy Bulls eneste mål i Nordjyske Bank Arena.

Der må meget gerne komme endnu tre point på kontoen, og i så fald er der allerede sat vand over til et tidligt topopgør, når White Hawks fredag aften – i et tv-transmitteret opgør – tager til Gigantium og møder Aalborg Pirates i årets første nordjyske lokalbrag. Meget mere om det senere. Først gælder det Rødovre. Fedt, at den der hockeysæson endelig er kommet i gang.

 

 


Rødovre lynede i powerplay og fik revanche VIDEO: Christian Mieritz