Det vat tæt på fuld gevinst i Rungsted fredag aften, men høgene tog to point med hjem fra Nordsjælland, efter sejr i straffeslag.

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks 2-3 (0-1,0-1,2-0)(0-0)(0-1)

Det var så tæt på tre point, men White Hawks måtte nøjes med to af slagsen, da holdet her til aften leverede en pragtpræstation i Hørsholm. Der er ekstremt meget positivt at tage med for coach Fredrik Johansson, efter aftenens indsats, der kastede to point af sig.

Et forventet billede i kampens indledning, hvor hjemmeholdet naturligt tog teten i kampen. Høgene skulle lige ryste busturen af sig, og stod forståeligt dybt i egen zone, så man kunne stå kompakt foran Galansky i buret. Tjekken havde gode arbejdsbetingelser, og tog godt fra sig i indledningen.

White Hawks kom længere frem på isen som perioden skred frem, og chancerne begyndte så småt at komme foran Grubak i hjemmeholdets bur. Det lykkedes også Thomas Søndergaard at overliste Rungsted keeperen, da han kort efter en vunden faceoff, stod klar til at plaffe pucken i netmaskerne fra tæt hold.

I anden periode spillede White Hawks en fremragende gang udebanehockey. Der blev virkelig fightet, og man havde også chancer. Santeri Suistio burde have bragt vendelboerne foran, da han havde god plads, men Grubak kom flot tilbage i buret og afværgede.

Efter otte minutter kunne Mikkel Bertelsen gøre det til 2-0. Stenbakken forsøgte sig, men pucken tog en Rungsted back og fløj hen til Bertelsen, der med en tæmning med foden, kunne spille sig selv fri, og gøre det til 2-0. En sådan tæmning har han tidligere lavet for Kvissel/Ravnshøj serie 4, hvor bolden sprang fra ham, men i dag var det heldigvis pucken han skulle tæmme. Til stor jubel for de fremmødte White Hawks Copenhagen fans.

I tredje periode var det Rungsted der pressede på, og Galansky og defensiven havde nok at se til. Men det så meget fornuftigt ud, og det lignede længe, at White Hawks kunne tage alle tre point med hjem.

Men Rungsted satsede stort mod slutningen, og lykkedes med det. Med fire minutter igen tog de Grubak ud af buret, og så begyndte et sandt bombardement og pres mod høgenes mål. Suistio sad i straffeboksen da Rasmus Andersson med 2:16 igen reducerede til 1-2, og med sølle 38 sekunder igen kunne Andrew Peski slå en retur i kassen til 2-2.

Var der offside? Høgene mente det, men dommerne så billederne igennem, og valgte at dømme mål. Men var det de rigtige billeder de så? Det kan man diskutere, for det lignede unægteligt at der var offside i målfeltet. Men målet var dømt, og samtidig blev Suistio ramt af en tynd udvisning.

Derfor var resten af kampen med en spiller i undertal, og begyndelsen af overtiden ligeså. Men igen red holdet stormen af, og leverede en flot indsats.

Det hele endte i straffeslag, og her kunne den Alexander Lunsjö som den eneste finde netmaskerne, og sendte to point med bussen hjem til Vendsyssel.

OPTAKT: Mikkel Bertelsen - Vi skal være skarpe på de chancer vi får Video: Fredrik Johansson