Det ligner en finale mellem Frederikshavn White Hawks og Rødovre Mighty Bulls om den sidste kvartfinaleplads på tirsdag i København. Men White Hawks har en sidste mulighed for at sætte tingene på plads inden. I så fald skal man have point i de næste to kampe.

Bill Shankly var skotte og en dygtig fodboldspiller, men han blev mest kendt for sin tid som manager for fodboldklubben Liverpool FC. De husker ham stadig på Anfield og i omegnen, og det skyldes blandt andet, at der fra tid til anden kom vise ord fra ham. Et af dem lød: ”Fodbold er et spørgsmål om liv eller død, bare vigtigere. Jeg har taget det med i denne optakt, fordi der kan trækkes en tråd fra Shanklys påstand til den periode, Frederikshavn White Hawks går ind i. Byt fodbold ud med ishockey, og så forstår du, hvad jeg mener.

En gang mere for Prins Knud: White Hawks har tre kampe tilbage af denne Metal Liga-kampagne. Fredag aften spiller man i Herlev, søndag eftermiddag foregår det hjemme mod Odense, og så slutter man af med udekampen mod Rødovre Migthy Bulls tirsdag aften. Høgene ligger som bekendt sidst i ligaen og er et enkelt point efter Rødovre. Opgaven, som Patric Weners disciple står overfor, er derfor skåret ud i pap: hvis man gerne vil være med i hatten, når kvartfinalerne afvikles fra d. 10 marts og frem, så skal man finde to point mere end Mighty Bulls. Det helt store spørgsmål er: Hvor skal de point komme fra?

Ingen i høgelejren ønsker et drama i Rødovre i den sidste kamp. Det ved jeg, for jeg har spurgt bredt i træner- og spillerstab. Meget tyder dog på, at det bliver tilfældet. White Hawks taber og taber i øjeblikket, og det samme gør Rødovre, og derfor ligner det et direkte opgør mellem ligaens to svageste hold om den sidste slutspilsplads.

Men skal man kunne se sig ud af det scenario – og jeg noterede altså, at spillere og trænere i White Hawks helst vil undgå en bundkampsfinale – så skal man hente så mange point inden, at resultatet mod Rødovre er ligegyldigt. Det kræver en sejr over Herlev fredag aften og det kræver point mod Odense søndag. Med udgangspunkt i denne sæsons resultater virker det måske uoverlagt at gøre sig denne slags antagelser, men helt ude i hampen er det nu ikke, og du får lige et par begrundelser:

I denne sæson har White Hawks vundet fire af fem opgør mod Herlev. Seneste møde var i januar, hvor høgene tog en vigtig overtidssejr og vandt 4-3. Og så har frederikshavnerne altså vundet de seneste tre gange, man er stået over for Joseph Jonsson og kompagni i Herlev. White Hawks er ligaens dårligste udebanehold, men mod netop Herlev har man altså en fin statistik. Så en sejr fredag aften i Ørneborgen er ikke helt umulig.

Mere problematisk kan det forekomme at slå Odense hjemme. Bulldogs har været hårde ved White Hawks de seneste år, men lad os tales ved, når vi kender udfaldet at Herlev-kampen fredag.

Klokken er kvart i sommerferie, og hvis kaptajn Daniel Baastrup Andersen og hans holdkammerater skal redde bare noget af denne sæson, så skal man slutte grundspillet overbevisende. Det kræver en sejr mod Herlev fredag aften og en ny solid præstation søndag eftermiddag. Så ligner det noget. Kom nu for pokker.

Herlev Eagles – Frederikshavn White Hawks spilles fredag klokken 19.30. Husk: du får et fyldigt referat her på sitet, så snart sidste puck er droppet. Og så kan du naturligvis følge opgøret direkte på Metalligaen.tv.


NERVESYSTEMET SKULLE DET HELE IGENNEM: White Hawks sejr i Herlev GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Herning