Ny træner, ny assistent og hele 12 nye spillere er at finde hos Frederikshavn White Hawks til den kommende sæson. Fredag aften kan coach Patrik Wener for første gang se sine nye spillere i kamp, når høgene møder Aalborg Pirates.

Frederikshavn White Hawks gik alt for tidligt på sommerferie, da man tabte kvartfinaleserien til Herning Blue Fox med 4-2. Ventetiden har været lang for høgefansene, men altid har en ende, og fredag aften er det heldigvis tid igen. White Hawks tager fat på forberedelserne til den kommende sæson, og det sker såmænd med en træningskamp mod ærkerivalerne og de danske mestre fra Aalborg Pirates.

Et halvt hold er væk hos White Hawks, og et halvt hold er kommet til. Spillere som Jesper Dahlroth, Linus Lundberg, Denys Rubanik, Santeri Suistio, Jonas Wilquin, Radek Cip, Aleksi Halme, Jesper Jensen, Aleksandr Bumagin, Daniel Madsen, Christoffer Åkesson og Daniel Olsson Trkulja er af forskellige årsager ikke længere at finde i line-uppen hos frederikshavnerne. Og på bænken er der også skiftet helt ud. Pelle Hånberg er taget til Herning for at styre Blue Fox, og Kim Karlsson har søgt nye græsgange i sit hjemland Sverige.

Til gengæld er 12 nye spillere kommet til Frederikshavn. I den kommende sæson skal fans af de blå/hvide høge lære at kende navne som Jacob Stridsberg, Anton Stenbakken, Mikkel Bertelsen, Eetu Mäki, Daniel Baastrup Andersen, Pontus Englund, Rasmus Lahnaviik, Gorm Topholt, Emil Markussen, Todd Winder og Robin Johansson. Nå ja, nogle af omtalte navne klinger genkendeligt for de fleste. Gorm Topholt og Mikkel Bertelsen har begge en fortid hos White Hawks og vender hjem efter at have spillet i henholdsvis Odense Bulldogs og Herlev Eagles. Anton Stenbakken er også kendt i byen og er returneret til Frederikshavn efter at have spillet i samtlige ungdomsrækker hos Västra Frölunda i Sverige. Resten er helt nye navne, som stifter bekendtskab med Danmarks nordligste ishockeyby for første gang. Det bliver intet mindre end storinteressant at se, hvad de kan bibringe White Hawks.

Pelle Hånberg og White Hawks havde over tid en dialog om en mulig forlængelse af samarbejdet. Det lykkedes ikke at blive enige, og derfor står Patrik Wener nu med ansvaret. Wener har masser af erfaring fra Metal Ligaen, idet han i de sidste fem år har været headcoach hos Herlev Eagles. Wener har spændende ideer, og alle vi, der fulgte ligaen sidste år, så, at Herlev Eagles voksede under Weners lederskab. De fleste husker måske, at det endte med en flot bronzemedalje til Eagles. Med en fortid som træner i allsvenskan for blandt andre traditionsklubberne Mora og Björklöven kan man håbe, at Wener kan hæve niveauet i White Hawks, så man igen kan spille med om de mere attraktive placeringer.

Aleksandr Bumagin har opgivet at fortsætte sin aktive karriere. To alvorlige knæskader satte en prop i for russeren, og han har altså nu fået forlænget sit ophold i Frederikshavn med en tjans som assistent for Patrik Wener. Bumagin har masser af erfaring at øse af – blandt andet efter 458 kampe i KHL – og det kan en ung trup forhåbentlig profitere af.

Og så blev denne torsdag dagen, hvor dansk ishockey kunne annoncere, at der er launchet en ny streamingtjeneste, der viser samtlige ishockeykampe i denne sæson. Det gælder de fleste træningskampe – også Aalborg Pirates mod Frederikshavn White Hawks i morgen aften, der dog sendes uden kommentatorlyd – samtlige grundspilskampe og alle finaler. I forhold til transmissionerne de sidste par år er der tale om en satsning, der løbende skal forbedre kvaliteten af sendingerne. Hver uge vil der være en ”ugens kamp”, og planen er, at man på sigt vil kunne levere to ”ugens kampe”. Til disse vil der være fire kameraer på plads i hallerne, og man vil gøre brug af både kommentator og ekspertkommentator. Der er altså kort sagt tale om en opgradering i forhold til de forrige år, og alt sammen er til gavn for alle os, der synes, at ishockey er den fedeste sport. Du finder oplysninger om priser og betingelser på det site, der hedder: danskishockey.tv. Og så er det på sin plads at oplyse, at ALLE træningskampe kan ses kvit og frit på samme adresse.

Igen i år vil du kunne fornøje dig med webteamet hos Frederikshavn White Hawks. Du får skrevne optakter til og referater fra samtlige kampe, og du vil blive mødt af videointerviews og andre filmede indslag, der underbygger dit kendskab til Frederikshavn White Hawks. Det bliver ikke bedre. Lad os så få den sæson skudt i gang, og lad os så få nogle høgesejre.


Video: Gorm Topholt METALLIGAEN TV ER EN REALITET!