Odense har gjort det onde ved Frederikshavn White Hawks i de seneste par år, men høgene har momentum og sprudler som ikke set før i denne sæson. En fredagssejr på Fyn vil være en perfekt optakt til bundgyseren mod Rødovre Mighty Bulls mandag aften.

Times they are a-changing, sang Bob Dylan en gang på LP´en af samme navn. Dylans titelsang er såmænd fra 1964, men kunne helt aktuelt og problemfrit fungere som musikalsk tapet til den udvikling Frederikshavn White Hawks gennemgår i øjeblikket. For hold da op, hvor tiderne skifter. Fra at være helt væk og talk of the hockeycommunity efter 12 nederlag på stribe har høgene rejst sig og foreløbigt sat en serie på 4 sejre i træk sammen. Det er ikke blot en stor bedrift. Man letter på hatten over den mentalitet, der ligger bag, og så er verden sådan skruet sammen, at mere vil have mere.

Fredag aften kan fire blive til fem, når White Hawks gæster Spar Nord Arena i Odense for at møde Bulldogs. Det er ikke frygteligt mange år siden, at Odense var en parentes i Danmarks bedste ishockeyrække. Holdet fungerede oftest som prügelknabe, og White Hawks har vundet masser af sejre i H.C. Andersens hjemby. Men dagens optaktstema er forandringer, og den slags har også Odense været igennem. I dag er der tale om en modstander af en helt anden kaliber, og for White Hawks udgør Bulldogs måske den sværeste udfordring overhovedet. Jeg siger ikke hermed, at Odense er det bedste hold i landet, men de har på det seneste haft for vane at tvære de blå/hvide frederikshavnere fuldstændigt til flade rødspætter. Det udsagn kan dårligt diskuteres, og er man alligevel ikke enig, så tag blot et kig på statistikken, der fortæller om Bulldogs-sejre i de seneste 9 kampe. Det er knap 2 år siden, at White Hawks sidst slog Odense.

Men inden depressionen får tag i dig, så hav lige igen Dylan med i overvejelserne. Nu er det altså tid til at rode op i det hele, og det kan Robin Johansson, Christopher Frederiksen, Todd Winder, og hvem, der nu ellers plejer at være involveret i høgescoringer, lige så godt følge op på fredag aften i Odense. Det er med andre ord blevet tid til også at fjerne den kedelige plet, som ni på-hinanden-følgende nederlag udgør. End of discussion.

Bertelsen, Søndergaard og to gange Brinkmann var opskriften på succes mod Rungsted Seier Capital, og selv om opgøret mod Strandvejsdrengene blev en gyser – og selv om Rungsted var spilstyrende og havde flest chancer – så kunne kaptajn Daniel Baastrup Andersen, medkaptajnerne Rasmus Søndergaard og Gorm Topholt og resten af høgetruppen juble til sidst. Afstanden til Rødovre blev mindsket til nu kun at være et enkelt point, og White Hawks har endda en kamp i hånden i forhold til Mighty Bulls. Læg dertil, at de to om-den-sidste-slutspilsplads-kombattanter mødes mandag aften i Frederikshavn. En kamp, hvortil der er gratis adgang. Allerede nu i skrivende stund synes forudsætningerne for en fest at være til stede. Men det kunne være ud-over-alle-grænser fedt, hvis nye tre point strøg ind på kontoen allerede fredag aften. Det kræver en sejr over Odense Bulldogs. Den er mulig. Det ved man bare. Og så kan man virkelig tale om, ”Times they are a-changing”.

Odense Bulldogs – Frederikshavn White Hawks spilles fredag aften klokken 19.00.


Frederikshavn ødelagde fredagsfesten på Fyn GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Rungsted