I en Sønderjyske domineret kamp, slap White Hawks nådigt med kun 4-0 til gæsterne. Kampen ville nok også blive husket for de mange udvisninger. Også her viste Sønderjyderne skræmmende effektivitet og det modsatte hos hjemmeholdet.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)

Lad det bare være aftens parole. White Hawks har i den grad noget at revanchere. Sidst de to hold mødtes, måtte vendelboerne rejse hjem fra Vojens med et ydmygende 7-0 nederlag i bagagen. Heldigvis var det kun en træningskamp. I aftens kamp er der point på spil og mindsettet er med garanti noget helt andet hos begge hold. En god nyhed kunne afsløres op til kampen, da klubben har valgt at skrive kontrakt med en af moderklubbens unge og lovende talenter, Sebastian Holm Pedersen. Det afspejler ganske godt klubbens nye strategi, hvor man ønsker at give de unge talenter tillid og satse på dem.

Kampens dommerkvartet: Steffan Frydkjær, Rasmus Ankersen, Mathias Brøndum og Kasper Toft

Første periode

Sønderjyske indledte kampen bedst og fik hurtigt sendt et par afslutninger afsted mod White Hawks målet. Gæsterne satte sig hurtigt på kampen. Hjemmeholdet fik dog en pause fra Sønderjyske presset i form af en udvisning til gæsterne for Slashing. Overtallet kastede ikke noget af sig og gæsterne fortsatte ufortrødent dominansen. 6.48 i perioden gik så den ikke længere. Sønderjydernes Villiam Haag fik nærmest most pucken ind over stregen til stillingen 0-1 og ikke helt ufortjent.

Kort efter blev Sønderjyske ramt af deres anden udvisning og White Hawks i Powerplay for anden gang. Denne gang fik hjemmeholdet sat flere gode scoringsmuligheder op, men det blev ved lige nærved og næsten. Men positive takter, de manglede bare scoringen. Med lidt under ti minutter igen af perioden var det så hjemmeholdets tur til at komme ud i straffeboksen. Selvom gæsterne havde fint pucktempo i Powerplayet fik de aldrig tilspillet sig de helt store chancer. Rigtig solidt spil i undertal af Frederikshavn. Desværre blev White Hawks så atter ramt af en udvisning. Denne gang for Tripping af Galansky. White Hawks specialteam i undertal skulle endnu engang finde noget ekstraordinært frem for at forhindre sønderjyderne i at fordoble scoringen.

Det ekstraordinære fandt hjemmeholdet frem, og de fik reddet stormen af igen. Stærkt og disciplineret spil af høgene i en meget hektisk fase af kampen. Sønderjyske fortsatte da også dominansen og White Hawks havde store problemer med bare at få pucken ekspederet ud af egen zone. Ingen tvivl om at Sønderjyske var bedst i perioden, men uden tvivl White Hawks fortjeneste, at der trods alt kun stod 0-1 på scoreboardet. Den facet af spillet igennem en sæson skal man også kunne mestre. Så selvom spillet måske ikke lige var det bedste, så formåede White Hawks at gå til pause med den mindste margen imod sig.

Anden periode

Perioden blev indledt med en udvisning i den absolutte tynde kategori. Hjemmeholdets Aleksi Halme fik 2 min. for en Hooking, der var svær at få øje på. Sønderjyske takkede pænt for ”gaven” og øgede føringen til 0-2 ved Charlie Combs tæt under mål. Det var virkelig op ad bakke for hjemmeholdet nu og når man så tilmed blev ramt af endnu en udvisning, gjorde det ikke tingene lettere. Også dette Powerplay omsatte sønderjyderne til scoring og havde nu en solid føring på 3-0. Hjemmeholdet virkede rystede og havde svært ved at spille sig ind i kampen igen. På mange måder virkede det som om, at gæsterne hele tiden var i overtal og konstant evnede at dæmme op for Frederikshavns spil i egen og neutral zone. Halvvejs i perioden blev Sønderjyske så ramt af endnu en udvisning og Frederikshavn fik nu en mulighed for at bringe til ind i kampen med en tiltrængt scoring.

Et alt for ufarligt Powerplay igen fra hjemmeholdet af ændrede ikke på stillingen og Sønderjyske kunne igen spille fuldtallig og stadig foran 3-0. Anden periode vil sikkert blive husket for de mange udvisninger – og med rette. Begge hold fortsatte nemlig paraden mod straffeboksen. Det var gæsternes tredje udvisning og høgenes fjerde, bare i anden periode. På trods af en rodet periode var det stadig med Sønderjyske, som det dominerende hold, og de satte da også en tyk streg under dette, ved at øge føringen til 4-0 ved Villiam Haag, der med sin andens scoring nok slukkede det sidste håb der var, for et White Hawks point. Stillingen holdte perioden ud og et modløst hjemmehold kunne skøjte til taktik snak med Pelle og Kim.

Tredje periode

Skulle man anvende en cykel pendant, ventede der hjemmeholdet lidt af en bjergetape i tredje periode. Bagud 4-0 til et overbevisende Sønderjyskehold "i gult" samt et tydeligvis frustreret hjemmehold. Oddsene var bestemt ikke med høgene, der virkede lidt vingeskudt. I de to første perioder virkede White Hawks’ spil utrolig låst og man savnede en variation, når den første Gameplan ikke rigtig ville lykkedes. White Hawks opspil synes at være læst af en snu Mario Simioni. Måske Pelle og Kim havde fået ændret på det til tredje periode, så det kunne puste lidt mere liv i hjemmeholdet og som sikkert ikke brød sig sønderligt om udsigten til at skulle forlade isen uden en scoring i egen hule.

Tendensen med udvisninger fortsatte og det brød rytmen i selve kampbilledet og måske var det hjemmeholdet der profiterede mest af den udvikling. Der var dog ikke rigtig udsigt til en White Hawks scoring, selvom de fik tilspillet sig et par fine chancer. De positive indtryk må være White Hawks indsats i tredje periode. De fik lukket blødningen og holdte gæsterne fra at score yderligere. Det er også kun vendelboernes anden kamp i sæsonen. Ting tager tid, og tid er der heldigvis masser af for Pelle og Kim til at finde den rette formel og bygge det nye White Hawks hold op.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er søndag d.12.9. kl.19.00 ude mod Rødovre Mighty Bulls