White Hawks åbnede sæsonen med en hårdt tilkæmpet 2-1 sejr over Herlev Eagles. En kamp, hvor gæsterne dominerede størstedelen af kampen, og med lidt held, kunne have taget minimum et point med sig hjem til hovedstaden.

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)

Ishockeyfans over hele landet vil måske kalde dagen i dag for juleaften. Godt nok siger kalenderen september måned, men for hockeyfans, er denne dag ventet med spænding og længsel. Der tages nemlig hul på Metal Ligaen 22/23. Frederikshavn White Hawks åbner deres sæson hjemme mod Herlev Eagles. En lang sommer er forbi. Dagen i dag er en festdag for alle os, der bare elsker spillet med den lille sorte puck - it’s hockeytime -

Kampens dommerkvartet: Martin Theiltoft Christensen, Rasmus Ankersen, Emil Dalsgaard og Alexander Kaptain

Første periode

Kampens første store chance faldt til gæsterne allerede efter kun 40 sekunder. Herlev fik spillet sig igennem i White Hawks venstre side men tilbagevendte Galansky i målet viste sikkerhed og fik afværget en chokstart for hjemmeholdet. Herefter bølgede spillet lidt frem og tilbage. Begge hold virkede lidt afventende med pucken når de havde den. Det var også småt med chancer, og der lå måske lidt premierenerver og lurede i baghovedet hos begge hold. Men i tiden 6.30 fik White Hawks nytilkomne Daniel Trkulja hamret pucken ind bag Herlev keeper Lukas Horak og sæsonens første White Hawks scoring var en realitet.

Målet satte gang i Frederikshavn, der nu dominerede kampen totalt. Belønningen kom også i tiden 11.00, hvor Frederikshavn bragte sig foran 2-0 på en flot styring foran mål af Sebastian Brinkmann, der virkelig også havde vist lovende takter i testkampene. Rigtig god start af hjemmeholdet. Herlev havde svært ved at spille sig igennem Høgenes defensiv og det der kom igennem havde Galansky helt styr på. Med under fem minutter igen af perioden blev White Hawks ramt af en lidt dum udvisning, der dog udsprang af en misforståelse mellem to White Hawks spillere. Det kostede 2 min. for ’for mange spillere isen’. White Hawks i undertal og en helt igennem solid og disciplineret boks klarede frisag. Publikums taktfaste klapsalver ned imod hjemmeholdet var fuldt fortjent. Perioden sluttede med en chance til hjemmeholdet men godt backspil af Herlev forhindrede endnu en White Hawks scoring. Ganske fortjent føring til Høgene, der har givet dem selv en perfekt start på sæsonen.

Anden periode

Det virkede som om Herlev ville være lidt mere afventende i deres spil for det var stadig Frederikshavn, som den dominerende part i kampen men efterhånden som perioden skred frem, og hjemmeholdet ikke fik udbytte af overtaget, fik Herlev arbejde sig mere og mere ind i kampen og ca. halvvejs i perioden måtte Galansky også diske op med en vaskeægte feberredning med hans gribehandske. Herlev fik smart spillet pucken ind for White Hawks målet, og der kunne en helt umarkeret Matthias Asperup forsøge sig med en baghåndsafslutning, men en hurtig griber forhindrede en Herlev reducering. Gæsterne lugtede blod og reduceringen kom i tiden 28.00 til stillingen 2-1. Ironisk nok så samme Galansky ikke så godt ud ved en scoring. Målet gav da også de gulklædte gæster et boost på selvtilliden, for det var i den grad Frederikshavn, der haltede efter i mange situationer. Et hav af dårlige beslutninger hos White Hawks i egen zone var stærkt medvirkende til, at det lugtede mere af en udligning end White Hawks scoring.

Den dårlig periode skulle der gøres noget ved, og Pelle kaldte en Time-out med seks minutter tilbage af perioden. Noget skulle der i hvert fald ændres på hos hjemmeholdet. Den ellers så gode start var afløst af dårligt spil, dårlige beslutninger, usammenhængende og magre enkeltmandspræstationerne hos Høgene. White Hawks kunne have spillet resten af perioden i overtal, da Herlev blev ramt af en 2 min. udvisning for Cross-checking, men blot 30 sekunder inde i Powerplay måtte Frederikshavn indkassere en noget tynd udvisning for Interference og i stedet blev det fire mod fire. Perioden sluttede uden yderligere scoringer men en periode, der domineret af forstadskøbenhavnerne og hjemmeholdet skulle finde nogle helt andre takter frem i tredje periode, hvis sejren skulle hives hjem.

Tredje periode

En noget bedre start på perioden af hjemmeholdet. Hvis White Hawks havde talt om, at man intet fik foræret af Herlev i omklædningsrummet og der skulle meget mere tænding på, så var det nok ikke helt skudt ved siden af. Der skulle arbejdes og der skulle arbejdes for hinanden – stenhårdt. Sebastian Brinkmann fik tilskuere ud på kanten af sædet, da han fik en Breakaway men en alt for alibiagtig afslutning, hvor han ikke fik Herlevkeeperen til at lave et udfald først, løb ganske enkelt ud i sandet. Perioden var præget af lidt rodet spil, hvor små tilfældigheder førte til enten pucktab og Turnovers især i neutral zone. Under halvvejs i tredje periode var det igen Herlev, der var mest på pucken. Hjemmeholdet søgte ind indgang til kampen, og for at få lidt mere styring på kampen.

White Hawks fik da også næsten prikket pucken ind over stregen efter et fint opspil, hvor pucken blev rettet af og var tæt på at havne på målstregen, men Herlevs back fik den ”skrabet” væk fra farezonen. Et halvt minuts penge senere, var det så gæsterne der var tæt på at scoring, som ville have betydet 2-2, men pucken strøg lige forbi Galanskys mål. Med tre minutter igen af kampen skete det, der så helst ikke måtte ske for White Hawks. De blev ramt af en 2 min. udvisning for Delaying the game. En knap så velovervejet aktion at smide pucken ud over banden i egen zone på det stadie af kampen. Herlevs træner trak også målmanden for at få den ekstra spiller ind og det var lige ved at give bonus, da en Herlevspiller hamrede pucken på stolpen. Rent held, at gæsterne ikke fik udlignet. Kampen sluttede 2-1 til White Hawks. En hårdt tilkæmpet sejr men ikke alle kampe skal vindes på champagne-spil. En arbejdssejr tæller ligeså meget, hvor man trods alt får udbytte af to dårligt spillede perioder.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks fredag d.9.9. kl.20.00 hjemme mod SønderjyskE

Målscore:

06.30: 1-0 Daniel Trkulja-Olsson (ass. Mads Iversen, Aleksi Halme)

11.00: 2-0 Sebastian Brinkmann (ass. Linus Lundberg)

28.00: 2-1 Jesper Alasaari (ass. Joseph Jonsson)

Udvisninger Frederikshavn White Hawks: 3 x 2 min.

Udvisninger Herlev Eagles: 2 x 2 min.

Tilskuere: ca. 500 i Nordjyske Bank Arena


VIDEO: Rasmus Søndergaard Kamp magasinet pucken varmer op til første hjemmebanekamp mod Herlev Eagles