Det blev Metal Ligaens nummer 2 der fik den første sejr i bedst af syv serien. Trods en rigtig god indledning af White Hawks i første periode, hvor holdet burde have været foran, tog hjemmeholdet over i anden periode, hvor de afgjorde kampen med fire scoringer.

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks 4-1 (0-0,4-0,0-1)

Det var ellers en fremragende første periode White Hawks fik leveret i årets første kvartfinale. Det eneste der manglede var mål, for der var chancer nok. Selvom det var Mathias Bau der åbnede med et håndledsriv, så var det høgene der var klart bedst og havde flest chancer.

Christopher Frederiksen havde en god styring efter et Jacob Böll skud på mål, og Daniel Madsen var to gange rigtig tæt på at udplacere Mac Carruth i Herning buret. Blandt andet et skud på ydersiden af stolpen, og en styring efter en flot pasning fra Rasmus Søndergaard. Desværre røg pucken ved siden af mål, til stor ærgrelse for det flotte fremmøde af White Hawks supportere.

Mads Iversen tog seriens første udvisning, og vi ved at Herning er stærke i powerplay. De kørte også rigtig godt rundt, men gæsterne stod god i boxplay, og Galansky tog fra de gange der det var nødvendigt.

Det var på alle måde en opløftende periode for Pelle Hånberg og gutterne på isen, og der var mere positivt end negativt at sige i omklædningsrummet i den første pause.

Anden periode begyndte egentlig også fint for høgene, men langsomt begynde det at ramle sammen. Herning havde en periode hvor alt gik deres vej, og White Hawks fik ikke tingene til at fungere.

Miska Humaloja og Phil Marinaccio gjorde det onde ved vendelboerne, med to scoringer til hver. Ikke lige det vi havde brug for, men tingene gik slet ikke høgenes vej i perioden.

Først var det Humaloja til 1-0, og da White Hawks Jonas Wilquin fik en afventende udvisning, gjorde midtjyderne det til 2-0. Marinaccio var klar til at sende skiven ind bag Galansky.

Midtvejs tog Pelle Hånberg en Time out, men det gav ikke den ønskede effekt. Tværtimod, for Herning svarede igen da pucken igen blev smidt. Marinaccio var målscoreren, og som om det ikke var nok, så gik der 63 sekunder inden det blev 4-0. Humaloja var skarpretteren, hvor pucken pludselig ændrede retning, og fuldstændig snød Galansky.

White Hawks fik aftenens første powerplay i begyndelsen af tredje periode, men der var hverken fart eller idé i det, og den løb ud i sandet. Ikke længe efter var vendelboerne igen i powerplay, og her gik der kun seks sekunder inden man fandt vej til netmaskerne. Christopher Frederiksen fik sendt en afslutning på mål, og den gik ind bag Carruth. Så kunne der jubles blandt de medrejsende fans.

Mathias From havde mulighed for at bringe hjemmeholdet foran 5-1, men Galansky hev en stor redning ud af ærmet. Herefter var det som om de små kampe i kampen kom. Mathias Bau var involveret et par gange, og From og Suistio var også fremme og markere sig overfor hinanden. Sådan som slutspil skal være.

White Hawks fik endnu en mulighed i powerplay. Her havde Mads Klyvø en god mulighed foran mål, men Carruth var på plads med en stor redning. Unge Klyvø gjorde det igen fremragende, og fik en del istid.

Kort efter Herning var fuldtallige havde Jonas Jakobsen en stor mulighed, og det skortede ikke på chancer til White Hawks, hvilket trods alt lover godt for de kommende kampe. Og vigtigt man også fik scoret i aften, selvom det altså ikke rakte til sejr.

Man kan tage mange positive ting med fra opgøret, og bestemt også en læring, at man skal være klar hele tiden i en slutspilskamp.

Der er nyt slag søndag eftermiddag i Nordjyske Bank Arena, hvor der er kampstart 15:00.