Der kan godt være, det endte med et nederlag, men Frederikshavn White Hawks spillede én af sæsonens hidtil bedste kampe, da man fredag aften gæstede KVIK Hockey-arena i Herning. Høgene var bagud med en enkelt pind efter to perioder, men da man for fjerde gang i kampen fik mulighed for at spille powerplay, satte man den udlignende kasse ind. Radim Piroutek stod for målet. Kampen gik i forlænget spilletid og straffeslag, og den slags er ofte et lotteri. Høgene havde chancerne til at vinde, men Mathias Bau var hård ved sine gamle holdkammerater. Han scorede på begge sine straffeslag, og så var Christopher Frederiksens enlige straffeslagsscoring ikke nok.

Søndag eftermiddag kommer SønderjyskE så forbi Nordjyske Bank Arena. Mario Simionis mandskab har i ugens løb været på farten i Champions Hockey League, og det blev en mildest talt blandet oplevelse for holdet fra Vojens. I det meste af to og en halv periode så sønderjyderne ud til at have fint styr på de svenske vicemestre fra Rögle. Men med ti minutter igen af tredje periode og stillingen 3-3 lavede Shawn O´Donnell en yderst kedelig personlig fejl, der gav game misconduct. Og så hamrede Rögle mål ind og vandt kampen hele 8-3.

White Hawks havde til fredagens kamp igen rådighed over Niklas Pavel. Det lysner stille og roligt på skadesfronten, og man kan stille gode forventninger til, at der inden for de næste uger bliver gensyn med flere af de langtidsskadede. Det kan også synes at være nødvendigt, for der bliver trukket tunge læs på bestemte spillere i øjeblikket. Tag eksempelvis en spiller som Eemeli Räsänen, der i gennemsnit spiller omkring 26 minutter, men i nogle kampe har været anvendt i 35 minutter. Det er vilde tal, og det går ikke i længden.

White Hawks forsvarede som bekendt duksepladsen i Metal Ligaen ved at hente ét point i Herning. Den fine placering kan blive yderligere udbygget søndag eftermiddag, og skulle man vinde opgøret, har man med 99 procents sikkerhed sikret pladsen i dette års Final 4. Det er du naturligvis nødt til at opleve ved selvsyn. Vi bliver mange.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE spilles klokken 15.00.