Spændende back-to-back-opgør mod Aalborg Pirates ser ud til at blive spillet. Der er få smittede hos de to nordjyske ishockeymandskaber. Men alle holder vejret.

Covid 19 har i den grad overtaget dagsordenen, og sportsgrene af forskellig karakter bliver ramt over hele kloden. For alle os, der kan lide at følge med i flere sportsgrene, er det en træls tid, vi lever i. Men når man først og fremmest har interesse i Frederikshavn White Hawks, så er der trods alt lidt lys at finde i mørket. Det ser nemlig ud til – i skrivende stund i hvert fald og kryds gerne alt, du har – at de to lokalopgør mod Aalborg Pirates kan gennemføres som planlagt. Det forlyder, at der er en enkelt smittet hos White Hawks og endnu ingen i Aalborg. Så håbet lever.

White Hawks tabte desværre opgøret mod Rødovre Mighty Bulls lige inden jul. Rødovre var skarpest i overtiden, og så kunne københavnerne vinde 3-2. Det var deres anden hjemmesejr over White Hawks i denne sæson. Høgene har mødt Aalborg Pirates to gange denne sæson, og begge er endt med en 2-1 sejr til hjemmeholdet. Nogle husker måske, at Aleksi Halme i oktober i Nordjyske Bank Arena fik scoret det afgørende 2-1-mål i de absolut døende sekunder af kampen, og forinden havde Pirates altså vundet med samme cifre i Gigantium – nu Sparekassen Danmark Arena. Det var i september.

Det omtalte nederlag til Rødovre Mighty Bulls kom efter, at White Hawks ellers havde leveret et par solide præstationer mod Esbjerg Energy og Odense Bulldogs, som blev besejret henholdsvis 4-0 og 4-1. I de kampe så høgene stærke ud, og flere af de spillere, der havde været ude i længere tid, var begyndt igen at vise sig frem. Det gælder især Mads Larsen, der på ny er blevet en vigtig brik i powerplay med sit fine og hårde skud, og det gælder egentlig også Aleksandr Bumagin, som ikke har fået scoret efter sit comeback, men har fået mere og mere spilletid. Og vi ved jo alle, hvad han kan, når benene og formen er god.

Aalborg Pirates konkurrerer med Herning Blue Fox om at sidde på Metal Ligaens førsteplads, og man ville have været alene på den, hvis man havde vundet de to holds indbyrdes decemberopgør. Nu vandt Herning den kamp 5-4, og derfor ligger Pirates på andenpladsen halvandet point efter Blue Fox.

Det er svært at beskrive med jævne ord, hvor ærgerligt det er, at Frederikshavn White Hawks mod Aalborg Pirates skal spilles uden tilskuere. Der ville være kommet mange, og som altid ville stemningen have været fantastisk og medrivende. Det eneste man kan trøste sig med – forhåbentligt – er, at kampen i det hele taget bliver spillet.

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates spilles onsdag klokken 20.15. Returopgøret finder sted i Aalborg samme tid dagen efter.


Kampmagasinet Pucken om dagens kamp COVID19 aflyser kampen mellem Herning og Frederikshavn