Det startede så godt for Frederikshavn White Hawks, og en overgang lå høgene alene på Metal Ligaens førsteplads. Men en længere periode med svingende resultater har betydet, at frederikshavnerne har taget en rutsjetur ned ad tabellen, og i øjeblikket er man nummer fire efter 25 spillede runder. Helt aktuelt har Jesper Jensen og hans holdkammerater tabt de seneste tre kampe mod Rødovre og to gange til Rungsted. Der er med andre ord brug for fornyelse, når Esbjerg Energy tirsdag kommer på besøg i Nordjyske Bank Arena. Høgene skal helst holde Esbjerg bag sig, ellers kommer fjerdepladsen i fare, og det kræver noget ganske andet, end man har vist på det seneste.

White Hawks har holdt en længere pause på 12 dage, og forhåbentlig har det givet tid til at få snakket om og trænet på de ting, der ikke har fungeret. Selv om der i de sidste tre kampe er lukket 10 mål ind, så er det umiddelbart ikke på keeperpladsen, problemerne har vist sig. Sølle tre kasser den anden vej har høgene kunnet producere, og det er alt for lidt. Ikke desto mindre tyder meget på, at Tadeas Galansky tirsdag aften afløser Mathias Seldrup. Galansky er igen klar efter sit lange skadesforløb, og bulletinerne fra træningerne de sidste dage fortælle, at tjekken får chancen fra start mod Esbjerg.

Energy kommer til Frederikshavn med et frisk lokalderbynederlag til Herning Blue Fox, men ellers har vestjyderne været ret stabile på det seneste, og inden Blue Fox-kampen havde man således tre sejre på stribe, hvoraf to gevinster mod Aalborg Pirates – den ene på hele 5-0 – aftvinger respekt. Så det er et kvalificeret mandskab, White Hawks står over for tirsdag aften, og det skal blive spændende at se, om frederikshavnerne kan finde tilbage til det niveau, der tidligere på sæsonen gav dem duksepladsen.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy spilles tirsdag klokken 18.00


Kampmagasinet Pucken om dagens kamp Foreløbig ingen væsentlige ændringer i tilskuersituationen