Man kan stille og roligt lande igen, eller man kan blive klasket mod jorden. Det var det sidste, der skete for Frederikshavn White Hawks, da man søndag eftermiddag helt urimeligt smed tre point mod Metal Ligaens absolutte bundhold fra Odense Bulldogs og tabte så stort som 5-1. Det nederlag afsluttede en ellers pæn stime på fem sejre i træk.

Tirsdag aften skal høgene så på arbejde igen, men mens man søndag havde favoritværdigheden og forventedes at ville tage en sikker sejr, så er konditionerne helt anderledes, når man stiller op i Granly Hockey Arena til mødet med Esbjerg Energy. Det er nemlig ligaens klart mest formstærke hold, White Hawks skal udfordre. Esbjerg har 8 sejre i de senest 10 spillede kampe, og man befinder sig i øjeblikket på ligaens tredjeplads. Men Energy har spillet to kampe færre end Rungsted Seier Capital på duksepladsen, og skulle Energy vinde begge, er de nummer et.

Jeg skrev i referatet fra søndagens kamp mod Odense, at det var uforståeligt, at White Hawks kun fik scoret et enkelt mål. Høgene kunne og burde have været komfortabelt foran allerede efter den første periode. I den anden havde man i de første ti minutter endnu en serie af store muligheder. Hvorefter man altså faldt sammen og ikke scorede, men indkasserede fem kasser. Den oplevelse må hurtigst gå i glemmebogen, og det er i hvert fald sikkert, at der ikke bliver råd til samme spildprocent mod Esbjerg tirsdag aften. Så kan det nemlig blive slemt.

Og så venter i øvrigt en kavalkade af kampe mod ligaens formodede stærkeste modstandere. Esbjerg tirsdag, Pirates hjemme fredag og Rungsted ude søndag.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks spilles tirsdag klokken 19.00, og du får et fyldigt referat her på sitet umiddelbart efter sidste puckdrop.

STREAM: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks VIDEO: White Hawks - Bulldogs