Intet hold I Metal Ligaen går fri for skader. Således heller ikke Frederikshavn White Hawks, der i en længere periode har måttet undvære flere nøglespillere. Ikke desto mindre har høgene placeret sig rent på ligaens førsteplads, og det er faktisk ret imponerende. Ok, man har indtil nu høstet en del ”lette” point. I udekampene mod Odense og Herlev og i hjemmekampen mod Rungsted Seier Capital mødte man modstandere, der på dagen af alle mulige grunde havde mange fraværende. Det gav en fordel. Men på det seneste har White Hawks altså selv været ramt på den konto, og alligevel har man forstået kontinuerligt at sætte point ind på kontoen. Og senest ramte man plet med to geniale gevinster mod svære Aalborg Pirates og mod Rungsted i Bitcoin Arena.  

Af lige præcis de årsager ligger frederikshavnerne nummer ét, og det er et yderst interessant udgangspunkt at have, når den endelige jagt på Final 4-placeringerne går ind. Hvis den da ikke allerede er gået ind. Der gøres som bekendt op, når alle hold har spillet 16 kampe. De fleste har i øjeblikket spillet 11, så det snerper.

Tirsdag aften kommer Esbjerg Energy så på besøg. Vestjyderne indtager ligaens sjetteplads, og man er 7 point efter White Hawks. En hjemmesejr i Nordjyske Bank Arena tirsdag aften vil med stor sandsynlighed betyde, at høgene eliminerer Energys chance for at gå forbi, og så er man tæt på målet.

Bulletinerne fra høgelejren fortæller, at det går den rigtige vej for flere af de skadede spillere. Nikolaj Krag kan måske snart være med igen, og det samme gælder for Mikkel Bertelsen, der selv regner med at kunne være en del af holdet inden for 1-2 uger.

Det skal blive spændende at se, om Aleksei Halme kan fortsætte sin scoringsstatistik for høgene. Halme fik en drømmedebut mod Aalborg Pirates og lavede som bekendt sejrsmålet kun et sekund før tid. Men han fik også scoret i Bitcoin Arena, og det må give vinger at være kommet sådan fra start.

Vil du overvære det hele live, skal du møde op i Nordjyske Bank Arena i god tid inden klokken 19.00, hvor opgøret fløjtes i gang.


Kampmagasinet Pucken om dagens kamp VIDEO: Højdepunkter fra Rungsted-Frederikshavn