Frederikshavn White Hawks kunne onsdag aften sætte to velfortjente og lettere overraskende point ind på kontoen. Nå ja, det er måske ikke overaskende, at Metal Ligaens tophold vinder i Esbjerg, men omstændighederne var ikke med frederikshavnerne inden opgøret. Sygdom og skader – ja, det skidt igen – havde atter sat sit præg på holdopstillingen, og med Esbjergs solide hjemmesejr over Odense Bulldogs in mente og høgenes nederlag til samme, så var det måske ventet, at det kunne blive en hed aften for spillerne fra Danmarks nordligste hockeyklub.

Nu endte man altså så med at vinde i overtiden på det mål, som Mark McNeill sendte ind, og det betyder, at man igen er duks i Metal Ligaen. Sejren skal tilskrives især to ting: for det første var det defensiven, der trak læsset. Der var lukket af foran Mathias Seldrups kasse, og når Energy endelig kom til afslutning på mål, stod Seldrup klar med gribehandske eller parering. Endnu en gang må man anerkende, at et af de bedste – om ikke det bedste – keeperpar befinder sig i Frederikshavn. Galansky er ude, men så har Mathias Seldrup taget over, og han gør det som altid godt. Den anden grund til sejren skal – efter min ydmyge mening – findes hos Jari Pasanen. Jeg har ofte berømmet hans evne til at tage betimelige timeouts. I går gjorde han det igen, og atter gav det pote. Esbjerg sad på spillet i de første minutter af opgøret, temmelig meget endda, og White Hawks havde mere end svært ved at ramme hinanden. Trykket fra hjemmeholdet var stort, og efter knap fem minutters spil af første periode tog Pasanen så den omtalte timeout. Det gav ophold i hjemmeholdets offensive stormløb mod høgemålet, og kort efter kunne man selv bringe sig foran. Den føring, man fik, holdt sig til kampens slutning, hvor Esbjerg udlignede. Men flot trænerarbejde forhindrede en tidlig Energy-føring, og i sidste ende gav det altså to point. Thats my opinion anyway.

Fredag aften kommer SønderjyskE så på besøg i Nordjyske Bank Arena, og de to hold plejer at give hinanden kamp til stregen. Et kig på statistikken over de sidste mange møder mellem de to hold viser, at de har vænnet sig til skiftevis at slå hinanden. Set over de forgangne sæsoner vinder de omtrent hver anden kamp, og ingen af holdene har problemer med at vinde på den andens hjemmebane. Det er White Hawks, der i øjeblikket har overhånden, efter man har vundet de to seneste opgør. Nogen husker måske, at det for en lille måneds tid siden blev til en sikker 4-0 hjemmesejr over Mario Simionis folk, og inden da havde høgene vundet en straffeslagssejr i Vojens.

Så håbes der i øvrigt intenst på, at flere folk er tilbage fredag. Niklas Pavel og Eemeli Räsänen har været savnet i de to seneste opgør. De har begge været syge, og derfor er der forhåbninger om, at de snart spiller. Og hold da op, hvor ser man også frem til Aleksandr Bumagins comeback. Det kan ikke vare længe.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE spilles fredag aften klokken 19.30.

Kampmagasinet Pucken om dagens kamp VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Frederikshavn