Om kort tid udtages den gruppe af spillere, der kan trække den røde løveprydede landsholdstrøje over hovedet i forbindelse med OL i Beijing. Sidste mulighed for at overbevise landstræneren nærmer sig.

Frederikshavn White Hawks har sejre i de seneste to kampe, og det skal der gerne følges op på, når høgene lørdag eftermiddag tager imod Esbjerg Energy hjemme i Nordjyske Bank Arena. Og det har set godt ud for Jari Pasanens tropper i de sidste kampe. Helt særligt var det jo at vinde lokalopgøret i Aalborg mod Pirates – det blev som bekendt 3-1 til frederikshavnerne – men det tidlige januaropgør mod Herlev Eagles viste også, at White Hawks har store kvaliteter. Komfortabelt foran 5-1 havde man sat sig solidt på sin modstander, og kun forstyrrende slendrian gjorde, at det til sidst blev småspændende og endte med beskedne 5-4.

Esbjerg Energy kommer til Frederikshavn med fornyet håb om at kunne gøre sig gældende i ligaen. Det har ligget lidt tungt for vestjyderne i denne sæson, og man har ligget og rodet på pladserne 5-7. Men to sejre i de seneste back-to-back-opgør mod Rungsted Seier Capital har styrket optimismen, og Energy har set gode ud i de opgør. Især bemærker man, at Esbjerg sendte ti kasser ind mod Seier Capital. Det understreger, hvad man godt vidste på forhånd, nemlig at Energy-angrebet er ret potent. Så er White Hawks advaret.

Ishockeydanmark venter spændt på landstræner Heinz Ehlers snarlige udtagelse af det landshold, der skal repræsentere Danmark ved det kommende OL i Kina. NHL-spillere er jo ikke med, og derfor har der pludselig åbnet sig en mulighed for mange Metal Liga-spillere. Hos White Hawks er der givetvis et antal profiler, der føler sig i periferien af – eller endnu tættere på – landsholdet, og man må formode, at disse går langt på literen for at vise deres værd. Spillere som Mads Larsen, der har været meget stærk på det seneste, og Christopher Frederiksen, Lukas Andersen og Mathias Seldrup, der alle var med i den seneste landsholdssamling, og Jesper Jensen må have gjort sig den overvejelse, at muligheden for OL-deltagelse foreligger. Får det indflydelse på deres præstationer i den kommende tid? Tjah, det må vi vente at se, men det er da interessante perspektiver, der ligger i, at Frederikshavn eventuelt vil kunne være repræsenteret ved et OL. Det er ikke sket siden håndboldspilleren Lotte Kjærsgaard var med i 90´ernes sommerlege, og det er faktisk aldrig sket i forbindelse med et vinter-OL. Herfra skal der lyde et pøj, pøj til hele flokken.

Frederikshavn White Hawks –Esbjerg Energy spilles lørdag klokken 15.00.


Kampmagasinet Pucken om dagens kamp 1500 SIDDENDE TILSKUERE til ishockey fra søndag eftermiddag