Det gik desværre ikke for Frederikshavn White Hawks, da man fredag aften indledte play offs med udekampen mod Herning Blue Fox. Eksperterne, der over en bred kam har dømt frederikshavnerne ude, allerede inden det hele er kommet i gang, fik noget at have synspunktet i. Herning vandt det første kvartfinaleopgør komfortabelt med 4-1.

Men en nærmere analyse af opgøret tegner et noget mere nuanceret billede af mødet mellem Midtjyllands og Nordjyllands ishockeystoltheder. White Hawks leverede nemlig en ret god kamp, og meget gik helt efter planen. I den første periode satte man eksempelvis Herning under pres ved flere lejligheder. Der blev skabt ret store chancer, man holdt Herning fuldstændigt fra fadet, og høgene vandt skudstatistikken. Det taler klart imod, at man skulle være nedspillet eller underdog. I den tredje periode scorede Christopher Frederiksen et powerplay-mål efter omkring 5 minutter, og det blev eneste gang, at nettet blafrede. Så langt så godt. Det var i den anden periode, det gik galt. Som sædvanlig, fristes man til at sige. White Hawks har i denne sæson været Metal Ligaens dårligste i midterperioden, og i går kostede det altså for alvor. Blue Fox scorede 4 kasser, og det kom White Hawks sig aldrig over. Dermed fører Herning serien med 1-0, og det er der egentlig ikke så meget at sige til.

Men rolig nu. Der er ikke grund til panik. Det bliver ikke nemt at avancere til semifinalerne - bare spørg i Aalborg - og at man kunne løbe ind i et nederlag i uldjydernes hovedstad, det var vel en del af kalkulationerne på forhånd. White Hawks gav det et skud, det gik ikke, men man kunne rejse fra Herning med hovedet højt hævet efter en indsats, som på mange parametre var godkendt. Og så skrives der altså et nyt kapitel i serien allerede søndag, og her skal udfaldet gerne være et andet.

For White Hawks og Herning er i gang med det 12. indbyrdes serieopgør, og statistikken er ikke med frederikshavnerne. Herning har vundet 9 af disse indtil videre, og umiddelbart er det skræmmende læsning. Til gengæld har White Hawks oplevet den seneste succes i disse opgør. Det var i 2017, hvor høgene sendte Blue Fox ud med 4-2, og så smider jeg lige (igen)en luns erindring tilbage til 2000, da guldet endelig kom til Fresse og man slog Herning i den altafgørende kamp. Og alt det der.

Pelle Hånberg mener, at den bedste spiller hos White Hawks er holdet. Det har han en god pointe i, og man så det udfoldet i Herning fredag aften for fulde gardiner. Der blev kæmpet om hver eneste puck, og i virkeligheden blev opgøret aldrig den forsvarskamp, som de fleste havde forudset. White Hawks var aggressive og offensive i en grad, som – ærligt talt – jeg ikke havde forventet. Af den grund kunne man vinde skudstatistikken i den første periode, og selv om man endte med også at tabe i det parameter, så er det ikke nogen skam at komme fra Herning efter kun at have haft 9 færre skud end hjemmeholdet.

Jeg forsøger i al enkelthed at komme frem til den konklusion, at håbet lever i bedste velgående. White Hawks har tabt et slag efter en indsats, man virkelig kan være bekendt. Søndag eftermiddag er det tid til at slå tilbage, og det kunne man godt bruge massiv hjælp til. Mange tilskuere og solid støtte betyder alverdens i en sport, der i den grad afgøres af motivation. Så opfordringen herfra skal gå på, at du – kære medfrederikshavner – får møvet dig afsted og møder op i Nordjyske Bank Arena med al dit engagement.

Husk i øvrigt, at der efter kampen i morgen er trøjeauktion, hvor du har mulighed for at erhverve dig trøjen tilhørende din yndlingsspiller. Den auktion foregår umiddelbart efter kvartfinalen.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox spilles søndag klokken 15.00.


Kamp magasinet pucken varmer op til 2kvartfinalekamp mellem White Hawks og Herning Blue Fox LYNOPTAKT: SØNDAGENS KVARTFINALER