White Hawks tabte 1-2 efter straffeslag i en meget lige kamp, hvor begge hold virkede til at være tilfredse med resultatet

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 1 – 2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

Det er to hold med selvtillid, der tørner sammen lørdag eftermiddag i Nordjyske Bank Arena. Esbjerg slog senest Rungsted ude og hjemme, men i en sæson, hvor alle slår alle, er det ganske få konklusioner man kan drage ud af de resultater når talen falder på dagens modstander. Esbjerg er bl.a. kendt for at spille fysisk - og tit lige til grænsen. Har de held og dygtighed til at holde sig indenfor grænsen, kan de være en utrolig hård nød at knække, også på hjemmebane. En anden interessant duel finder sted på isen i dag, da to af ligaens bedste pointmagere med dansk pas - Esbjergs’ Felix Scheel og White Hawks’ egen Lucas Andersen - står overfor hinanden. Måske ikke i direkte duel og men mon ikke begge gerne vil på tavlen i dag.

Dagens dommerkvartet: Jacob Grumsen, Vernon Hofferd, Alexander Kaptain og Emil Skov Dalsgaard

Første periode

En lidt svær start på kampen for White Hawks var måske også Esbjergs fortjeneste. Gæsterne kom med en solid defensiv fra start af, og tog ikke unødige chancer i egen zone. Hjemmeholdet havde svært ved at få noget decideret angrebsspil i gang i Esbjergs zone. I tiden 7.42 måtte hjemmeholdets Thomas Søndergaard en tur i boksen 2 min. for Interference. Esbjerg fik ikke rigtig sat deres Powerplay formation op, og igen, fristes man til at sige, slog White Hawks bundsolide Boxplay til og holdte nullet. Som perioden skred frem, var det som hjemmeholdet fik sat sig en kende mere på spillet og det var også vendelboerne, der trak fra i skudstatistikken. Trods klar føring i skud blev det dog ikke til mål, og en meget lige periode med få chancer til begge hold sluttede 0-0.

Anden periode

Starten på anden periode lignede på mange måder starten på første. Ingen af holdene formåede at teste hinanden på de helt store gennemspillede angreb og begge hold stod ganske solidt i egen zone. Efter ca. fem minutters spil, blev et White Hawks angreb dog ”omsat” til en lidt farlig situation, da hjemmeholdets Mark McNeill mistede pucken tæt på Blueline og måtte hive i nødbremsen for undgå en friløber til Esbjerg. En sjælden fejl af den ellers så bundsolide canadier. Stærkt arbejde af McNeill. Igen holdte White Hawks boksen nullet og det er en sand fornøjelse at overvære, hvordan Høgene mestre denne vitale disciplin. I tiden 30.52 blev hjemmeholdet ramt af en noget spøjs 2 min. udvisning for Slashing. For anden gang i kampen måtte Elias Ulander en tur i straffeboksen, men udvisningen kom efter en kort dialog med kampens linjevogter. Ikke helt efter bogen vil mange nok mene, eftersom det var linjevogteren der indledte dialogen med Ulander. Tredje gang er ikke lykkens gang - men dygtighedens gang. For endnu engang holdte undertalsformationen nullet. I tiden 34.02 var det så gæsternes tur til at skøjte en tur i straffeboksen. Jannik Christensen fik 2 min. for Other offences og White Hawks i Powerplay for første gang i kampen. Med et halvt minut igen af overtallet fik White Hawks sat en kæmpe chance op til Eemli Räsänen, men Esbjergs keeper var vågen og fik afværget. En lidt mere begivenhedsrig periode fra begge hold, men hvor defensiven hos begge hold begyndte havde små udfald, især mod slutningen af perioden. 0-0 sluttede anden periode.

Tredje periode

Vestjyderne indledte tredje periode bedst men White Hawks fik hurtigt styr på defensiven og spillet begyndte igen at ligne de to forrige perioder. Spil og chancer til begge hold men i tiden 47.43 fik Esbjerg spillet sig flot igennem White Hawks defensiven og kunne bringe sig foran 1-0 ved Felix Scheel (ass. Craig Puffer og Grayson Downing) Nu var det lidt op ad bakke for hjemmeholdet eftersom tiden arbejdede for vestjyderne. Der skulle et hurtigt mål til for hjemmeholdet med mindre end ti minutter igen af perioden. Forløsningen kom i tiden 51.15 ved Lucas Andersen, der hamrede pucken ind bag Esbjerg keeper Eamon McAdam til stillingen 1-1. Ikke helt ufortjent i en ellers meget lige kamp indtil videre. De sidste fem minutter af perioden var det som om begge hold skruede op for intensiteten. Der kom mere fart i spillet og pasninger blev slået lige en tand hurtigere fra begge holds side af. På trods af det opskruede tempo og mere direkte angrebsspil fra begge hold af, forblev stillingen 1-1 og man måtte ud i Sudden Victory. Skudstatistikken efter de tre perioder hed 26-27, hvilket også vidner om en tæt affære.

Igen mål efter de fem minutter og dermed skulle kampen afgøres ved straffeslag. White Hawks starter.

Mads Larsen brænder

Felix Scheel scorer

Lucas Andersen scorer

Kale Kerbashian scorer

Mark McNeill brænder

og dermed vinder Esbjerg kampen 1-2, men måske mest vigtigt af alt, fra i morgen af bliver det et glædeligt gensyn med fans og alle andre, der elsker at se kampene i hallerne! Velkommen tilbage. I har alle været savnet!

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er tirsdag d.18.1. kl.20.15 ude mod Rungsted Seier Capital