Aleksandr Bumagin, Jesper Jensen og Frederik Bjerrum var i en klasse for sig, da Rødovre blev sendt hjem til Vestegnen med et 6-1 nederlag i Metal Liga-åbningen fredag aften. Hele 10 point stod den giftige kæde bag.

Endelig, endelig. Det er fint nok med træningskampe, men der er nu ikke noget som the real deal. I Frederikshavn har ishockeyfolket ventet alt for længe på at se, om deres helte ville være i stand til at følge op på den flotte pokaltitel, som man hev i land i foråret. I aften kom chancen, da det igen var blevet tid til at spille en ishockeykamp, hvor der stod noget på spil. Frederikshavn White Hawks tog imod Rødovre Mighty Bulls.

Og på forhånd var der alle mulige grunde til at glæde sig. På begge hold var der masser af nye spillere. Hjemmeholdet kunne til aftenens kamp præsentere 8 nye. Kun den sidst tilkomne – canadieren Justin Shugg – var endnu ikke blevet spilleklar.

Og da så pucken blev smidt for første gang, så kan det nok være, det var blevet hockeytime. Frederik Bjerrum testede Rødovres nye keeper Janis Voris allerede efter 15 sekunder, og i samme skift havde Aleksandr Bumagin en stor mulighed. Så var vi i gang. Den tidligere White Hawks-angirber, Steffen Klarskov, tog en udvisning for interference, og så kørte hjemmeholdet det store skyts i stilling. Førstekæden med Jesper Jensen, Aleksandr Bumagin, Frederik Bjerrum krydret med Mads Larsen og Kyle Hope bliver en mundfuld for de fleste i denne sæson. De fik ikke scoret i omtalte powerplay, men de skulle senere stå bag høgenes første scoring, og den kom helt naturligt. White Hawks sad på det meste, og pucken blev kørt rundt i Rødovre-zonen ved flere lejligheder. Aleksandr Bumagin fik efter 13 minutters spil pucken bag mål, og med en fint set pasning fandt han Frederik Bjerrum, der scorede sikkert. Undervejs var der i øvrigt store tilbud til Brock Beukeboom, der ramte stolpen rent i powerplay og Radim Piroutek, der hele to gange have et åbent mål at lægge pucken ind i. Det lykkedes ikke for ham. White Hawks førte 1-0 ved den første pause. Det var alt for lidt. Skudstatistikken sagde 13-5 i hjemmeholdets favør.

Rødovre udlignede inden anden periode helt var kommet i gang. Mads Larsen fik ikke skubbet en puck ud af zonen. I stedet havnede den hos Jonas Sass, der sendte en hård aflevering mod mål. Steffen Klarskov behøvede kun at sætte stokken på. Mathias Seldrup i White Hawks-kassen var prisgivet.

Efter fire minutters spil kom hjemmeholdet for første gang i undertal. Rødovre fik skabt et par muligheder, og der var faktisk bud efter en scoring. Den kom dog ikke, og det skyldtes især en feberredning fra Seldrup. I stedet kom White Hawks atter foran. Rødovres powerplay var knap udløbet, før Nikolaj Krag fik en break away, og den udnyttede han stensikkert. Midtvejs i perioden blev det 3-1 til høgene. Igen kom målet efter en periode, hvor hjemmeholdet parkerede i Rødovres Zone. Aleksandr Bumagin lavede fine ting i højre side af banen, og pludselig fandt han Frederik Bjerrum, som sikkert scorede. Kun sekunder efter blev det også 4-1 til hjemmeholdet. Eller det troede de fleste i hvert fald. Den ene hoveddommer markerede for mål, men efter samråd blandt de fire dommere blev målet underkendt. Det så ud til at være i orden. Men det skulle blive 4-1, og det mål havde alle de ingredienser, der oftest hæftes på begrebet klasse. Aleksandr Bumagin havde pucken centralt i angrebszonen, og han ventede til det helt rette øjeblik og fandt så Jesper Jensen, der som det mest selvfølgelige lagde pucken ind bag Janis Voris. Øjnene løber i vand blandt ishockeykendere, når man ser mål af denne karakter. Så flot. 4-1 til White Hawks inden de sidste 20 minutter.

Den sidste periode kunne ikke leve op til de to første. Hjemmeholdet gik en tand ned i tempo, og det lukkede Rødovre en smule ind i kampen. I hvert fald fik de skabt meget mere end i de to foregående perioder. Ved flere lejligheder måtte Mathias Seldrup hente flotte redninger ud af ærmet. I den modsatte ende var der enkelte muligheder for at konsolidere føringen for White Hawks. Gorm Topholt fik eksempelvis en flot serveret pasning, som han resolut bankede til, men han fik overplaceret sit skud. Kampen var naturligvis afgjort, men med fem minutter igen lukkede Mathias Mølgaard definitivt ned for de forhåbninger, som Rødovre eventuelt måtte have om at komme tilbage i opgøret. Og et minuts penge senere kom også scoringen til 6-1. Frederik Bjerrum scorede sit andet mål for aftenen. Igen var han assisteret af Aleksandr Bumagin. White Hawks slår Rødovre 6-1, og det var helt efter fortjeneste. Førstekæden fik sat sit solide aftryk. Det bliver mere end interessant at følge fortsættelsen.

 

Kampen i tal:

 

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)

 

Målscorere:

06.27:                 1-0: Frederik Bjerrum (Bumagin, Jensen)

20.18:                 1-1: Steffen Klarskov (Sass, Carlsen)

25.35:                 2-1: Nikolaj Krag

30.01                  3-1:Christian Mieritz (Bumagin, Bjerrum)

34.24                  4-1: Jesper Jensen (Bumagin, Bjerrum)

54.55                  5-1: Mathias Mølgaard (Brinkmann)

56.04                  6-1: Frederik Bjerrum (Bumagin)


VIDEO: White Hawks - Mighty Bulls Corona salplan over Nordjyske Bank Arena.