Der kom ikke point med hjem fra Sønderjylland, og det kan i høj grad tilskrives en dårlig disciplin. Man vinder ikke kampene i udvisningsboksen, kunne White Hawks spillere konstatere igen i aften.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks 6-2 (1-1, 2-0, 3-1)

Før dagens kamp havde coach Fredrik Johansson talt om disciplin, hvis der skulle noget med hjem fra Vojens. Desværre var det manglende disciplin der blev overskriften for aftenens nederlag. Helt unødvendigt dumme beslutninger, hvor der allerede efter tre minutter var taget to udvisninger.

I spillet fem mod fem så det egentlig ganske fornuftigt ud, men spillet i boxplay og powerplay fungerer ikke for tiden, og målene rasler ind, når der sidder en spiller til afkøling.

Jacob Schmidt-Svejstrup åbnede ballet i Sydjysk Sparekasse Arena, og så kunne halstørklæderne for alvor blive luftet blandt de 2200 tilskuere.

White Hawks fik dog arbejdet sig ind i opgøret igen, og der blev produceret enkelte chancer foran Pettersson i SønderjyskE buret. Efter knap otte minutter erobrede Christopher Frederiksen pucken, og efter en solotur kunne han smide pucken ind bag hjemmeholdets svenske keeper. Det bragte jubel hos den lille skare af White Hawks supportere, der havde taget turen til Vojens.

Mod slutningen af perioden fik vendelboerne chancen i powerplay, men det var alt for tandløst det der blev leveret her. Men White Hawks beholdt momentum efter hjemmeholdet blev fuldtallige, og Todd Winder havde en pæn chance der havde fortjent bedre.

I anden periode blev det mere og mere SønderjyskEs kamp, men Tadeas Galansky hev flere pragtredninger op af ærmet. Suistio havde også en god mulighed for at udligne, men hans forsøg blev afværget af den stærke keeper i hjemmeholdets mål.

Et SønderjyskE pres gav dog en føring til hjemmeholdet, da Jacob Panetta udplacerede Galansky til 2-1.

Mod periodens slutning begik Sebastian Holm et straffeslag, og det udnyttede den tidligere White Hawks spiller, Nikolaj Krag, da han lagde pucken i mellem benene på Galansky, der forståeligt ærgrede sig.

Bagud med to inden tredje periode, var ikke umuligt at hente. Men så skal man spille mere disciplineret end man gjorde i aften. Suistio fik sig en badebillet, efter dommerne havde været ude og tjekke episoden på video, og det lignede afgørelsen på kampen.

30 sekunder senere blev det bekræftet, da David Madsen gjorde det til 4-1, og så var fredagsstemningen for alvor i gang i Vojens. Den blev endnu bedre, og igen i powerplay, gjorde Nikolaj Krag det til 5-1.

Det var for alvor op af bakke for høgene, og i samme moment man blev fuldtallige, blev det tenniscifre, da William Boysen gjorde det til 6-1. Av for en snitter det lugtede af nu, hvor Jared Freadrich samtidig måtte forlade isen med en skade.

Nikolaj B. Kristensen tog kort efter en udvisning, og man frygtede for endnu mere fra hjemmeholdets side. Men da Wiklund tog en udvisning for hjemmeholdet, blev det i spil fire mod fire til en reducering ved Todd Winder.

Det blev ikke til mere, og derfor tredje nederlag på udebane i sæsonen, hvor man indtil videre har det første point til gode. Nu gælder det to hjemmekampe mod Herning og Herlev, og mon ikke coach Johansson igen kommer ind på ordet disciplin, når der tunes ind på den kommende uges kampe.

PRESSEMEDDELELSE: White Hawks henter 30-årig svensker OPTAKT: Fredda - Vi skal spille med god disciplin i Vojens