Frederikshavn White Hawks slog SønderjyskE eftertrykkeligt og satte en fed streg under, at man stadig har en rolle at spille i årets Metal Liga

Da SønderjyskE sidst besøgte Nordjyske Bank Arena, fik de sig en lektion, de nok aldrig glemmer. Mario Simionis tropper havde sådan set lukket kampen og var komfortabelt foran med 5-1. Men den fede dame havde ikke sunget, og på et vanvidskvarter præsterede White Hawks en ren John Wayne-afslutning, skød på det hele og vendte matchen totalt til sejr på 7-5. Lige midt i prime time og for snuden af hele Hockeydanmark. Mon ikke den oplevelse indgik i iltre Simionis peptalk til sine spillere i omklædningsrummet inden første puckkast? I bet it did.

Det ser desværre ud til, at White Hawks må undvære både Aleksandr Bumagin og Justin Shugg i en rum tid. De to er længere tid om at komme over deres skader. Heldigvis er andre på holdet steppet up i deres fravær. Blandt andre Gorm Topholt, som i den forgange uge helt fortjent oplevede den store ære at være på ugens hold i Metalligaen. Topholt er én af årsagerne til, at White Hawks i de to foregående kampe har rejst sig og igen er blevet et vinder, men hvis SønderjyskE endnu engang skulle rulle under Limfjordstunnelen efter at have tabt til White Hawks, så havde man brug for at flere holdkammerater fulgte Topholts eksempel.

Indledningsvist var den første periode intens og jævnbyrdig. Først den ene vej, så den anden vej. SønderjyskE var tæt på at kommer foran efter kun et par minutters spil. Mathias Seldrup troede, han havde pucken i plukhandsken, men den lå i stedet meget tæt på målstregen, og kun et par vågne forsvarskolleger forhindrede, at de lyseblå var kommet foran. Efter ti minutters spil kom hjemmeholdet så foran. White Hawks formåede at holde pucken i SønderjyskE-zonen i længere tid, og da Mads Larsen fra blue line sendte en puck mod kassen, kunne Radim Piroutek snitte den, så den ændrede bane og fuldstændigt snød Galbratith. Herefter satte SønderjyskE sig på sagerne, og Mathias Seldrup kom på overarbejde. Det ene angreb efter det andet blev sat i scene, og høgene havde mere end nok med at forsvare sig og lægge pucken ud. Det gjorde man til gengæld efter alle kunstens regler. Forsvarede sig, altså, og der blev fightet, så det var en lyst. Med to og et halvt minut igen måtte Mikkel Bertelsen ud i to minutter for Interference, men også denne situation kunne e godt kæmpende White Hawks-spillere klare sig igennem. SønderjyskE var foran 17-6 på skudstatistikken, men White Hawks lavede periodens eneste mål.

Det var intenst og herligt. Begge hold gav sig fuldt ud, og der blev kæmpet om hver eneste puck, og så er ishockey en fed sport. White Hawks kom på 2-0 i begyndelsen af den anden periode. Sebastian Brinkmann var hurtigst over en returpuck fra Daniel Galbraith. Hjemmeholdets glæde varede imidlertid ikke lang tid. Allerede i det følgende angreb havde SønderjyskE reduceret. Målscorer var Martin Eskildsen. SønderjyskE var stadig i teten, men White Hawks greb fortsat de kontrachancer, der kom, og det blev ofte farligt. Undervejs kom høgene i overtal ved to lejligheder. Der blev ikke scoret, men Gorm Topholt var tæt på, da han fik to afslutninger sat ind på Galbraith. Mod periodens slutning fik Joachim Blichfeld en af den slags chancer, man godt må score på. Jesper Jensen satte ham op, og hans skud var egentlig hårdt nok. Galbraith havde bare læst intentionerne, og så blev Blichfeld grebet ud. 2-1 til White Hawks efter to perioder.

De fleste havde vel forventet, at SønderjyskE ville komme ud til den sidste periode og trykke White Hawks i bund. Det stik modsat. Efter knap fire minutters spil kunne Mads Larsen bringe sit hold foran 3-1. Et større bombardement mod Daniel Galbraiths mål betød, at pucken endte hos Larsen, som hamrede den ind. Og 39 sekunder senere blev det også 4-1. Sebastian Brinkmann scorede sit andet mål, og det var flot. Brinkmann havde placering bag målet, men vendte hurtigt rundt og satte pucken sikkert ind. I en powerplay-situation lidt senere fik også Mads Larsen hævet dagens score til to mål. Med et trækskud drev han pucken forbi Galbraith. SønderjyskE fik et powerplay med fire minutter igen, men det kom der ikke noget ud af. Tvær. timod kunne Lucas Andersen afslutte en herlig aften i Nordjyske Bank Arena med endnu en kasse til hjemmeholdetWhite Hawks vinder en stensikker sejr over SønderjyskE, og så bytter de to hold plads i stillingen. Fire nederlag på stribe er afløst af et sejrshattrick.