Det blev til et smalt nederlag på 2-1, da høgene sent fredag aften måtte forlade isen i Gigantium.

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 2-1 (1-0,0-1,1-0)

Endelig lokalopgør med masser af fans på lægterne, og omkring 250 White Hawks fans havde taget turen til Nordens Paris. De leverede en fremragende stemning, sammen med de små 4300 tilskuere. Ikke det bedste lokalopgør vi har set gennem tiderne, men utrolig jævnbyrdigt. Pirates trak det længste strå med en minimal 2-1 sejr.

Det var på ingen måde en god start høgene fik på lokalopgøret, da Mads Larsen allerede efter to minutter måtte udgå, med det der lignede en alvorlig skulderskade. Blot et minut senere var det Aalborg Pirates der i powerplay gjorde det til 1-0. Jesper Jensen sad i straffeboksen, og det udnyttede hjemmeholdet, hvor Mikkel Højbjerg fik sendt skiven ind under Galansky. Sikke en øv start.

Målet medførte en længere pause, da piraterne i aften havde Teddy Bear Toss, så det væltede ind med bamser på isen. Det fik Jari Pasanen til at gå i omklædningsrummet, for at se til Mads Larsen. Og den finske coach så ikke speciel opløftende ud i ansigtet, da han kom tilbage til White Hawks boksen.

Chancemæssigt var det ikke den største periode, og selvom piraterne havde 12 skud på mål, så blev de aldrig rigtig farlige efter scoringen. En enkelt gang måtte Galansky redde på stregen, men ellers var det ikke det store han skulle beskæftige sig med.

White Hawks havde et par løse muligheder, og den største tilfaldt Sebastian Brinkman, der desværre ikke fik ram på pucken ved bagerste stolpe. Lucas Andersen kom ind direkte fra straffeboksen, men Georg Sørensen havde lukket af ved stolpen.

Derfor 1-0 til piraterne efter første periode.

Anden periode åbnede med en stor Galansky parade, og det var hjemmeholdet der havde godt fat i spillet. Høgene havde svært ved at producere noget offensivt. Efter ni minutter kom Brinkman afsted i en kontra, men afslutningen gik desværre over mål.

Chancerne blev større og større som perioden skred frem, men de to keepere havde fundet storspillet frem. Oliver Anker havde en god mulighed da høgene var i undertal. Først misbrugte han en friløber, og kort efter havde han en flot styring på stolpen.

Lucas Andersen og hoveddommer Jacob Grumsen havde ikke det bedste forhold i aften. Grumsen sendte ham både ud i to minutter, og da han kom på isen igen, fik han en kraftig påtale for en batalje bag målet. Det tændte åbenbart Lucas Andersen i positiv retning, for halvandet minut før pausen, stod han fri i slottet, og sendte pucken ind med et godt svirp. 1-1, hvilket også var stillingen efter 40 minutter i Gigantium.

Thomas Søndergaard alene igennem i begyndelsen af tredje periode, men han fik aldrig rigtig kontrol over pucken, så den store chance udeblev desværre. Søndergaard spillede en god kamp i aften, og var en af høgenes absolut bedste, sammen med keeper Galansky.

Efter så tre minutter i perioden, var der koks i White Hawks udskiftning. Backerne nåede aldrig på plads, og så var der alt for meget plads til de røde. Det udnyttede Ian Edmondson med et godt hug, og Galansky var chanceløs. 2-1 til de røde.

White Hawks fik presset aalborggenserne ned i egen zone i nogle sekvenser, og Lucas Andersen og Jesper Jensen havde et par store muligheder for at udligne. Galansky røg ud af kassen til sidst, men det gav ikke den ønskede effekt, og piraterne trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Allerede tirsdag spiller White Hawks igen, hvor den tredje udekamp i træk venter. Turen går til Granly Hockey Arena i Esbjerg, hvor vestjyderne tager imod. Det kan vel kaldes en revanchekamp fra sidste sæsons slutspil, hvor Energy tog den sidste skalp i kamp syv samme sted.