Det blev til et 2-1 nederlag mod Odense, da White Hawks her i eftermiddag ellers kunne have spillet sig på førstepladsen i Metal Ligaen.

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Skrevet af Kim Egebjerg

Kan man hive den ældgamle sportskliché frem om, at der ikke findes nogen nemme kampe frem, når dagens kamp i Metalligaen i Nordjyske Bank Arena skal beskrives, så er det nok ikke helt forkert. Dagens modstander Odense Bulldogs kommer nemlig med en dugfrisk sejr over Esbjerg Energy og det må alt andet lige give selvtillid i truppen. Før dagens opgør indtager White Hawks en 3. plads efter en stime på 4 sejre i træk. Odense ligger på 8. pladsen med blot 2 sejre. Kigger man lidt efter i historiebøgerne har Frederikshavn White Hawks dog haft det svært mod netop Odense Bulldogs, så der er lagt op til en tæt og intens dyst mellem de to hold. Der er desuden et gensyn med et par tidligere White Hawks spillere Mathias Mølgaard og publikum favoritten Gorm Topholt. Omvendt er det også tale om et ”gensyn” for Tadeas Galansky og Oliver Anker, som i sidste sæson tørnede ud for dagens gæst.

Første periode

En lidt sløv start af hjemmeholdet var det 500 kamp jubilar Thomas Søndergaard med hjemmeholdets første store chance men lige i favnen på Odense keeper Perhonen. Herefter var det Odense der satte sig lidt på spillet og fik sendt en del pucke afsted mod White Hawks målet men alle skud blev sikkert afværget af Galansky. Første rigtig store chance til gæsterne kom da Odenses Mikkel Hansen sendte et godt skud afsted mod White Hawks målet, hvor flere spillere spærrede udsynet for Galansky. En løs puck bag White Hawks målet resulterede i at den tidligere White Hawks spiller Mathias Mølgaard røg uheldigt ind i tackling og måtte hjælpes fra isen. Han returnerede dog heldigvis igen i slutningen af perioden. Herefter lagde Odense et pres på hjemmeholdet og i tiden 9.10 udløste det en 2 min. udvisning til Mark McNeill for slashing. Gæsterne formåede dog ikke at udnytte overtallet og Frederikshavn klarede frisag. Bedst som hjemmeholdet blev fuldtallig, var det helt fortjent gæsterne der fik prikket hul på scoringen ved en retur puck fra ellers sikre Galansky og gæsterne kunne bringe sig foran 0-1 ved Lukas Nielsen (ass. Mikkel Hansen) til glæde for de ca.10 medrejsende Odense fans. Scoringen vækkede hjemmeholdet og fik tilspillet sig flere gode muligheder og der gik da heller ikke lang tid inden udligningen kom efter flot opspil. Målet scoret af hjemmeholdets nr. 49 Christopher Frederiksen (ass. Radim Piroutek) I slutningen af 1. periode blev Odense ramt af en 2 min. til Nicolai Weichel og Odense kunne faktisk have skøjtet til pause the med føring, da de fik en breakaway men skuddet blev overplaceret og stillingen 1-1 holdet perioden ud.

Anden periode

Der skulle ikke gå lang tid af anden periode før gæsternes Martin Larsen blev ramt af en 2 minutters udvisning. Hjemmeholdet formåede dog ikke at udnytte overtallet – en tendens der desværre er lidt kendetegnene for White Hawks. Paradoksalt nok satte Frederikshavn sig hårdt på spillet efter Odense blev fuldtallig og skabte mange gode chancer og den helt store kom 6.44 inde i perioden, hvor en næsten tomt net bag Perhonen ikke blev udnyttet og pucken endte i stedet for i sidenettet. En god start af hjemmeholdet blev fuldt op af en periode, hvor de sad godt på spillet og fik presset Odense i bund og de grønblussede gæster måtte jagte puck i og måtte også trække en udvisning for tripping. Igen udviste White Hawks svagt spil i overtal og et sekunds uopmærksomhed kunne da også have resulteret i en Odense scoring, da en pasning fra en White Hawks back endte i ”skeen” på en helt umarkeret Odense spiller foran Galanskys mål. 11.59 i anden periode blev gæsterne ramt af deres fjerde 2 minutters udvisning. Hjemmeholdet atter i powerplay men det holdte ikke længe, da Oliver Anker noget uforstående modtog en 2 min udvisning for interference efter, at han lidt unødvendigt blev skubbet ind i Odense målet. Herefter var det gæsternes tur til at være i overtal men heller de formåede at udnytte fordelen. I slutningen af perioden bølgede kampen lidt frem og tilbage med chancer til begge hold.

Tredje periode

Skal man drage nogle forsigtige konklusioner ud af de to første perioders skudstatistik, så har Odense inden 3. periode været det toneangivende hold. Heldigvis viser statistik ikke altid det reelle billede og kampen var da også jævnbyrdig på langt de fleste parametre. En forsigtig start af begge hold blev kun forstyrret af en 2 minutters udvisning til gæsterne i tiden 1.50 for delay of game. Fem mod fire igen til White Hawks, men 912 småfrysende tilskuere fik heller ikke noget at varme sig på denne gang i form af en scoring i powerplay fra hjemmeholdet. Herefter viste Odense lidt tænder og fik skabt flere gode chancer mod hjemmeholdet, som dog holdt stand og fik afværget en føring til gæsterne. White Hawks spil virker til tider lidt usammenhængende men heldigvis også afløst af rigtig gode momenter med flot kombinationsspil og fine chancer. Midt i tredje periode fik Odenses Oliver True prikket en ellers helt ufarlig puck ind bag Galansky. En drilsk puck, der ramte banden bag mål røg ind foran White Hawks keeperen, som ikke havde kontrol over situationen og Odense kunne fortjent bringe sig foran 1-2. Nu skulle hjemmeholdet for alvor ud og jagte og gameplanen helt sikkert ændres. Muligheden blev ikke større for at bringe balance på måltavlen, da Odense atter blev ramt af en 2 minutters for hooking. Det var i øvrigt Lukas Nielsens anden 2 minutters udvisning i kampen. White Hawks fik hurtigt sat powerplay formationen op men for sjette gang denne eftermiddag, måtte det efterhånden lidt frustrerede hjemmepublikum se et svagt spillende hjemmehold være totalt uskarpe i overtal. Med 2 minutter tilbage af tredje periode trak hjemmeholdets træner Pasanen Galanske i forsøget på at få scoret det udlignende mål, der trods alt ville give hjemmeholdet muligheden for at spille om et ekstra point. Desværre modstå gæsterne presset og kunne fortjent rejse hjem til H.C Andersens by med alle tre point i stavtasken. Næste kamp for Frederikshavn er mod ærkerivalen Aalborg Pirates mandag d.4.10. kl.18.00.

0-1Lukas Nielsen (ass. Mikkel Hansen) Tid: 11.17

1-1Christopher Frederiksen (ass. Radim Piroutek) Tid: 13.53

1-2Oliver True (ass. Anders Schou) Tid: 09.33

Udvisninger: Odense 6 x 2. Frederikshavn 2 x 2