Herlev Eagles har ikke vundet i ordinær tid i Frederikshavn i 11 år, og på forhånd lignede det endnu en nordjysk hjemmesejr, da Frederikshavn White Hawks her til eftermiddag tog imod Herlev Eagles hjemme i Nordjyske Bank Arena. Holdene havde vidt forskellige oplevelser med i bagagen inden opgøret. Herlev tabte forleden det vigtige bundopgør mod Odense Bulldogs, mens White Hawks med to friske sejre over Esbjerg Energy har vendt blikket mod Metal Ligaens øvre del.

I sæsonens hidtidige kampe i Nordjyske Bank Arena har White Hawks kunnet præsentere mindst én ny spiller, der fik sin hjemmedebut. I dag var ingen undtagelse. Kristians Rubins – den fra Toronto Marlies indlånte lettiske back – spillede for første gang for et frederikshavnsk publikum. Som i tirsdagens udesejr i Granly Hockey Arena tog Rubins plads i høgenes førstekæde.

Den første periode startede småirriteret, især fra Herlevs side. Eagles var tæt på at komme foran efter kort tid. Brock Beukeboom lavede en håbløs aflevering i egen zone, og det gav en stor mulighed, som Mathias Seldrup dog klarede. Og så siger man, at man skal huske at score, når muligheden er der. Herlev forpassede en oplagt chance, i den anden ende var der kasse, så snart det skete. En opspilsfejl i Eagles forsvarszone gav pucken til Jesper Jensen, der køligt ventede til Justin Shugg var fri, og så førte White Hawks 1-0. Førstekæden, som altså stod bag målet, blev på isen, og umiddelbart efter faceoff var det tæt på også at blive 2-0. Kristian Elmose i Herlev-kassen reddede dog i denne omgang. Hjemmeholdets Sebastian Brinkmann fik en halv friløber, men skød over mål. Samme Brinkmann fik lidt senere endnu en chance, men skød lige på Elmose. Med omtrent 7 minutter igen måtte Frederik Bjerrum ud i to minutter for high sticking, og da Kristians Rubins sekunder efter valgte at skyde pucken ud i høgenes egen udskiftningsboks – og dermed få to minutter for forsinkelse af spillet – blev det en overgang intenst i White Hawks-zonen. Herlev var fem mod tre i mere end et minut, og det blev til nogle nærgående forsøg, som Mathias Seldrup dog alle tog. Ikke flere mål i en ret lige første periode.

Hvis den første periode var jævnbyrdig, så blev den anden alt muligt andet. Hjemmeholdet stordominerede, og det tog fart allerede efter 2 minutters spil. Der blev lavet en tripping på Thomas Søndergaard, og i det efterfølgende powerplay kom et rigtigt flot mål. Klap-klap-spil mellem Jesper Jensen og Aleksandr Bumagin sendte pucken videre til Mads Larsen, der firsttimede pucken i kassen. Effektivt og powerplay, når det er allerbedst. Jonas Riekkinen fik en chance for at reducere, da han pludselig var alene med Mathias Seldrup, men den duel vandt Seldrup. Kristians Rubins præsenterede sig som nævnt første gang i Nordjyske Bank Arena, og det gjorde han godt. Han er stor, rolig og sikker i sine indgreb, og så scorede han målet til 3-0. Omkring blue line drev han afsted med pucken for siden at sende den med et trækskud på mål. Den så Christian Elmose aldrig, og så var White Hawks på 3-0. Som ved de to foregående mål var der assister fra Jesper Jensen og Aleksandr Bumagin. De to sidstnævnte noterede sig også point ved målet til 4-0, som kom lidt efter og også i powerplay. Her var målscoreren Jesper Jensen på Bumagins assist. Mod periodens slutning fik Herlev et powerplay, som de ikke forvaltede særligt godt. Energiske Gorm Topholt kunne nemlig erobre pucken i egen zone, transportere den hele vejen op i angrebszonen og siden score til 5-0. En meget flot periode af White Hawks, der fuldstændig satte sig på Herlev.

Mikkel Bertelsen, Sebastian Brinkmann og Gorm Topholt kunne alle have tilføjet Herlev Eagles yderligere skrammer i lakken. De omtalte spillere fik hver især sine muligheder i den sidste periode, me n ingen af dem fik scoret. Herlev pyntede en smule på sagerne med et mål fra Luis Blak Olsen, men kun sekunder efter reduceringen kunne Nikolaj Krag gøre det til 6-1 for hjemmeholdet. White Hawks vinder en stensikker sejr over Herlev Eagles og illustrerede endnu engang, at man er i besiddelse af en overlegen førstekæde. For tredje hjemmekamp i træk lavede Aleksandr Bumagin fire point, og Jesper Jensen har også gang i en stor pointproduktion, når der spilles i Frederikshavn. Det er simpelthen bare sjovt at se på. Fortsættelse følger.