Stærk holdindsats, og Justin Shugg i sit vante jeg, da White Hawks leverede et fornemt comeback og reducerede i serien.

Kvartfinale 3

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 3-4 (0-1, 3-1, 0-1) (0-1)

Optakten til den sene eftermiddagskamp i Esbjerg begyndte allerede klokken 10 i formiddag, da disciplinærudvalget uddelte to spilledages karantæne til Craig Puffer fra Esbjerg. Hans overfald mod Thomas Søndergaard i søndags, blev heldigvis straffet. Man kunne i samme forbindelse undre sig over, at Christian Wejse ikke også fik en hilsen med fra disciplinærudvalget, efter hans voldsomme hovedtackling mod Elias Ulander. Så var banen ligesom kridtet op, til et opgør, hvor White Hawks for alvor var presset efter at være nede med to kampe.

Derfor var det dejligt at se holdet levere i store dele af dagens opgør. Fire minutter i anden periode havde nær taget livet af os i den her serie, men et flot comeback gjorde, at høgene i overtid kunne vinde 4-3, på et herligt mål af Justin Shugg. Han har været en del udskældt her i slutspillet, men med to scoringer i aften blev han matchvinder for høgene.

Den syvende periode i serien, blev med afstand også den bedste som høgene indtil videre har spillet i kvartfinalen. En anderledes pågåenhed, ja det var som om spillet var blevet lidt mere løssluppet på den gode måde.

Vi kom frem til mange chancer i en helt anderledes periode end vi tidligere har set i serien, og det var med store chancer til følge. Radim Piroutek havde en god mulighed som Lillie mirakuløst tog sig af, og i to omgange var Lucas Andersen tæt på. Den ene i godt samarbejde med Brinkman, men desværre var afslutningen for tæt på mål, til Lucas Andersen kunne få ordentlig træf på pucken.

Nikolaj Krag havde også muligheden, men igen var Lillie fremme med en stor redning. Elias Ulander forsøgte fra distancen, og det var et White Hawks mandskab der virkelig kom frem over isen når chancen bød sig. Det var en fornøjelse at være vidne til.

Man kunne naturligvis ikke holde hjemmeholdet fra chancer, og Brady Shaw havde vestjydernes første mulighed, men her var Filip Larsson vågen og pillede den store mulighed. Kort efter havde Jordan Smotherman chancen, men hans glimrende afslutning prellede af på stolpen.

To Esbjerg udvisninger kort efter hinanden mod slutningen af perioden, blev afgørende for periodens eneste scoring. I 5 mod 3 sendte Jari Pasanen de to store drenge, Mølgaard og Pavel, ind foran Thomas Lillie, og så kunne den gode Esbjerg keeper ikke se afslutningen fra Elias Ulander. Herlig scoring af finnen, og 1-0 til vendelboerne efter de første 20 minutter.

Lige så god første periode var, ligeså katastrofal var dele af anden. Høgene lukkede tre mål ind på godt fire minutter, hvilket er utilgiveligt i et slutspil. Holdet virkede foruroligende passive i flere sekvenser, og to dumme udvisninger på samme tid, ødelagde også den disciplin man havde lagt for dagen.

Mads Iversen og keeper Larsson fik begge en udvisning, og det udnyttede vestjyderne. Felix Scheel er giftig i sådanne situationer, og smaskede pucken ind bag den svensker keeper til 1-1. Der gik ikke mere end to minutter, så var der igen jubel i Esbjerg lejren. Kyle Hope lavede en fejl, og så kunne David Madsen sende esbjergenserne i spidsen af opgøret.

Det var ikke slut med Esbjerg opvisningen offensivt, og farlige Brady Shaw var skarpretteren på 3-1 scoringen, da han blev sat op af Charles Corcoran. Ikke de bedste fire minutter for White Hawks spillerne.

Der kom dog en mulighed mod slutningen, hvor målscorer Brady Shaw måtte trisse i straffeboksen. Her kunne Nikolaj Krag og Christopher Frederiksen, ved fælles hjælp, liste pucken ind bag Thomas Lillie. Derfor håb endnu for vendelboerne, trods bagud 3-2 inden tredje periode.

Tredje periode skulle høgene prøve at finder takterne frem fra de første 20 minutter. Brinkman havde chancen på en styring efter godt fem minutter, men Lillie tog sig kærligt af forsøget. Kort efter blev Thomas Søndergaard nedlagt, og så måtte Anders Koch en tur i straffeboksen.

I det powerplay havde Mads Larsen og Jesper Jensen et par kvalificerede afslutninger, og Mike Hammond sendte pucken over mål, da han lidt nonchalant forsøgte sig. Kort efter Esbjerg blev fuldtallige, var der bud efter en kasse. Justin Shugg stod fri ved bagerste stolpe, og han udlignede sikkert til 3-3. Var det ”Shuggeffekten” der kom der?

Det bølgede meget frem og tilbage efter scoringen, og der var ganske få spilstop. Noget der har kendetegnet serien indtil videre, med lange spilsekvenser. Brock Bekeboom testede et par gange Lillie med gode slagskud, og i den anden ende var Filip Larsson et par gange fremme med gode redninger.

Der skulle overtid til at få det afgjort i Esbjerg her til aften, og der gik præcis 90 sekunder, så kunne Justin Shugg gøre det til 3-4 og hermed har White Hawks reduceret til 2-1 i serien.

Næste opgør er på fredag, hvor Jimmy Bøjgaard byder indenfor til tv-kamp klokken 19:30.

Mieritz: En kæmpe holdpræstation STREAM: Esbjerg Energy-Frederikshavn WH