En 5-årig dreng på trommer, keeper head to head og "madanmeldelse" fra to ikoniske arenaer. Kom lidt tættere på den første kvartfinale

Fredag eftermiddag Kl.15.15 stævnede fanbussen ud fra Frederikshavn med tæt på 40 forventningsfulde White Hawks fans, anført af Hawkye. Kursen var sat mod Herning. Blandt de feststemte fans befandt sig ikke mindre end Axel Palle Møller Madsen, der med sine kun 5 år, med stor sandsynlighed godt kunne udnævnes, som Danmarks yngste på ”fan-lead trommer”. Denne lille energiske gut havde knap nok fået placeret sig på udebaneafsnittet med stortrommen, inden han gav en prøve på sine rytmiske og meget stemningsfyldte takter, der langsomt startede de velkendte White Hawks sange op, uden på noget tidspunkt at falde ud af rytme eller takt. Lille Axel blev da også hurtigt spottet af nogle ellevilde Blue Fox fans, der var hurtige til at finde deres smartphones frem og forevige drengen, der med næsten hærmarch-agtig præcision, førte an på trommer på udebaneafsnittet.

Undervejs i kampen fik Axel dog stærk konkurrence af Blue Fox trommen i den modsatte ende af KVIK Hockey Arena, hvis ”lejere” ikke havde formået at hente et dansk mesterskab siden 2012. Sidst Frederikshavn White Hawks kunne kalde sig dansk mester, var tilbage i 2000. Så det var to hold der higede efter ishockeyens fornemmeste titel nationalt.

Head to Head med to af Metal Ligaens bedste keepere 

Aftens kvartfinale var også et møde med to at ligaens bedste målvogtere. Amerikanske Mac Carruth og tjekkiske Tadeas Galansky, begge 30 år. Galansky er efterhånden et velkendt navn i Metal Ligaen med sine 320 kampe for Odense og Frederikshavn mens det er Mac Carruth første sæson i Metal Ligaen, der indtil videre tæller 46 optrædener. Carruth kommer med en fortid i primært tysk og amerikansk ishockey og Galansky hovedsageligt fra tjekkisk og finsk ishockey. Denne sæson har Mac Carruth disket op med en redningsprocent på .924 og Galansky med .915. Denne statistik er kun overgået af Herlevs Lukas Horak med en redningsprocent på .930. Ingen af dem har vundet det danske mesterskab men Galansky fører i pokaltitler, da han kan bryste sig af at have 2 pokaltitler hjemme på kaminhylden mens Carruth har en. Det må dog siges at være godkendt af Mac Carruth. 

Til middag hos 

Hvad husker White Hawks fans KVIK Hockey Arena for, og hvad kendetegner Nordjyske Bank Arena, hvis man spørger en Blue Fox fan. Redaktionen spurgte tre tilfældige fans fra begge lejre, og her var det to ting, der bragede igennem i erindringen hos dem alle. Ribbenssandwichen i KVIK Hockey Arena er nærmest ”verdensberømt” blandt de adspurgte White Hawks fans. Omvendt, så fik pommes fritterne i Nordjyske Bank Arena samt størrelsen en tommel op fra Blue Fax fansene. Et hurtigt estimat fra madboden i KVIK Hockey Arena var, at der inden tredje periode, var langet små 150 ribbensburgere over disken til de sultne hjemme og udefans.

Mon ikke Axel igen er på plads på søndag, når der er revanchetid. Lad stortrommen gjalde ud i Nordjyske Bank Arena


HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Herning-Frederikshavn Video: Jonas Jakobsen