Frederikshavn White Hawks har i den grad kniven for struben. Forventningerne til holdet har slet ikke stået mål med realiteterne, og når søndag eftermiddag bliver til tidlig aften, så kan det hele være slut. Høgene er bagud 1-3 mod Esbjerg Energy, og endnu et nederlag i Nordjyske Bank Arena til vestjyderne cementerer i givet fald frederikshavnernes skæbne og dikterer tidlig sommerferie.

Det startede ellers så godt for kaptajn Jesper Jensen og hans holdkammerater. Den første kvartfinale blev spillet efter bogen, og White Hawks præsenterede et idérigt og sprudlende angrebsspil og bragte sig planmæssigt foran 1-0 i kampe. Siden har pickuppen sat sig fast i en rille for holdet, og Esbjerg har hentet tre sejre i træk. I Granly Hockey Arena fredag aften var White Hawks mest i puckbesiddelse, og spillet hang bedre sammen end i onsdagsnederlaget på hjemmebane. Det hjalp bare lige fedt, for Esbjerg formåede at holde høgeangriberne væk fra de store muligheder, og Thomas Lillie i Energy-kassen kunne herefter tage det, der trods alt kom. Og i den anden ende var esbjergenserne langt mere effektive og endte altså med at lave tre kasser. Tadeas Galansky måtte i øvrigt tage den ene på sin kappe.

Lad os lige slå en fed streg under følgende: It ain't over until the fat lady sings. Negativiteten kan for min skyld brede sig, hvor den vil, men det kan stadig lade sig gøre. Skåret ind til benet, så er White Hawks presset mere, end holdet burde være. Til gengæld er opgaven defineret ret klart og uomtvistelig: Esbjerg skal besejres i de næste tre kampe, hvis man vil videre til semifinalen. Det vil høgespillerne naturligvis, og første skridt på den vej er en sejr i Nordjyske Bank Arena søndag. Det ligger klart inden for mulighedernes grænser, for i mine øjne har Esbjerg ikke været skræmmende. White Hawks har bare ikke forstået at slå til i de situationer, der altid afgør ishockeykampe. Specialteams – læs powerplayet – har været ineffektivt, og kynismen har glimret ved sit fravær, når der var brug for den, og det gælder i begge ender af banen. Finder man en løsning på disse to væsentlige faktorer, så slår man Esbjerg i morgen. Skulle det ske, gælder det en svær udekamp i Vesterhavsregionen, men den tid den problematik. Den store rejse starter altid med det første skridt. Det kan man passende tage i morgen.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy spilles søndag klokken 17.00. Husk: der er gratis adgang for alle. Og så ville det egentlig være på sin plads, at der fra tilskuerpladserne blev leveret et ordentligt tryk 16, så White Hawks-spillerne for alvor kunne mærke, at de var på hjemmebane.


Kamp magasinet pucken varmer op til kamp 5 i kvartfinaleserien VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Frederikshavn