Så er ventetiden ovre. Fredag aften åbner Metal Ligaen igen dørene, og det bliver til en sæson, der tegner mere interessant end længe. Frederikshavn White Hawks skal i ilden hjemme mod Herlev Eagles, og selv om der altså er tale om allerførste kamp, så fornemmer man, at den har stor betydning.

White Hawks fik spillet fem træningskampe, og udbyttet blev tre nederlag og to sejre. Desværre sluttede man skidt af med at få en træls snitter i SønderjyskE i tirsdags. Hele 7-0 tabte høgene, og det var ikke den bedste optakt til årets Metal Liga-kampagne. Men heldigvis ved vi jo alle, at en dårlig generalprøve ofte giver en god premiere…

Der er mange nye spillere hos White Hawks i denne sæson, og mange af disse er også ret unge. Af denne grund blandt andet er White Hawks på forhånd tippet til at nå en slutplacering et stykke nede i tabellen. Bookmakerne har faktisk høgene til at ende omkring 7-8 pladsen, og det er jo en smule trist læsning for alle frederikshavnere, der i en årrække har været bedre vant. Men nu skal turneringen jo lige spilles først, og vi der har set træningskampene har set, at der er væsentlige styrker på holdet, når tingene for alvor kører. Og det må de meget gerne gøre fredag aften.

Keeper Tadeas Galansky var ikke med i Vojens forleden. Han stod over med en skade, og det er tvivlsomt, om han spiller mod Herlev. Galansky bliver en væsentlig faktor i defensiven for høgene igen i denne sæson. Kevin Dich Frydkjær er backup, ung og med for at lære, men han får sandsynligvis sin ilddåb allerede fra start. I et par af træningskampene har han også fået spilletid, og han har gjort det godt.

Frederikshavn White Hawks har oftest et godt tag på Herlev, når kampene spilles i Nordjyske Bank Arena. Lad os håbe, den trend fortsætter.

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles spilles fredag klokken 19.00.


Kamp magasinet pucken varmer op til første hjemmebanekamp mod Herlev Eagles VIDEO: Linus Lundberg