Returopgøret i det traditionelle nytårsbrag endte med en fortjent 3-1 sejr til White Hawks. En fremragende holdindsats og storspil af Galansky og Lucas Andersen lagde fundamentet

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks  1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

På den igen! Det må være parolen for White Hawks efter gårsdagens unødvendige nederlag i Nordjyske Bank Arena. Her vandt Aalborg Pirates efter straffeslagsafgørelse i en ellers meget jævnbyrdig kamp. Der var heldigvis rigtig mange positive momenter fra gårsdagens kamp, som White Hawks trods alt kan tage med sig ind til aftens andet lokalopgør på to dage. ”Returkampen” spilles som bekendt i Gigantium og mon ikke White Hawks gerne vil revanchere sig fra gårsdagens nederlag. I øvrigt var det ikke Mads Søgaard, som vogtede Pirates målet i går, men Frederik Søgaard.

Kampens dommerkvartet: Vernon Hofferd, Jacob Grumsen, Emil Skov Dalsgaard og Albert Ankerstjerne.

Første periode

Fordelt på skud og chancer, var det bestemt White Hawks, der indledte kampen bedst. Måske lidt overraskende eftersom Pirates var i egen hule og nok havde momentum med sig fra sejren i går. De første 5 minutter af kampen foregik på White Hawks præmisser og de fik testet Frederik Søgaard i Pirates målet et par gange. Aalborg fik dog arbejdet sig mere og mere ind i kampen og fik sat et par gode skud afsted mod Tadeas Galansky, som sikkert reddede det der kom fra hjemmeholdet af. Halvvejs i perioden havde Pirates langsomt vendt kampbilledet og det var nu dem, der lagde pres på White Hawks. Adskillige skud haglede ind mod Galansky og Høgene var virkelig på hælene. Pirates evne til at flytte pucken hurtigt rundt i White Hawks zonen voldte tydelige problemer for vendelboerne men den helt store mulighed fik Pirates dog aldrig spillet sig frem til. Solidt målmandsspil af Tadeas Galansky også. Hjemmeholdet formåede dog ikke at fastholde presset på White Hawks og det var som om kampbilledet vendte for tredje gang i første periode. Nu var det gæsterne der var mest på pucken. I tiden 19.16 blev Pirates ramt af en 2 min. udvisning til Victor Panelin-Borg for Interference. Frederikshavn i Powerplay resten af perioden og starten af anden. En ret begivenhedsrig periode med skiftende momentum men uden scoringer og helt igennem godkendt periode af gæsterne. 9-6 i skud.

Anden periode

Igen var det gæsterne der åbnede bedst. Om det kom bag på hjemmeholdet, at White Hawks fra start af, gik højt op i deres zone for at fremprovokere nogle fejl, kunne noget tyde på – for i tiden 21.01 var det også gæsterne, der bragte sig foran 1-0, netop på en fejlpasning fra hjemmeholdet. Målscore Aleksi Halme (ass. Nikolaj Kragh-Christensen og Lucas Andersen). Herefter forsøgte Pirates sig med at lægge nogle pucke ned i Frederikshavns zone, og det blev da også til et par halvforkølede afslutninger mod Galansky, men han tog alt der kom hans vej. White Hawks virkede ikke synderligt påvirket af hjemmeholdets forsøg på at spille mere direkte og i tiden 25.11 udbyggede White Hawks helt fortjent føringen til 2-0. Målscore Lucas Andersen (ass. Christopher Frederiksen) Frustrationerne begyndte også langsomt at melde sig hos hjemmeholdet og i tiden 26.13 måtte Pirates Jeppe Juel Korsgaard trække i nødbremsen og blev sendt i straffeboksen 2 min. for Hooking. Powerplay til White Hawks men scoringen udeblev. White Hawks virkede ekstrem disciplineret i deres spil. Både i forsvaret, i omstillingerne og i offensiven. Det er vel utopi at tro, at man kan holde et så stærkt hold som Aalborg Pirates fra fadet på egen is, men alligevel skulle der gå næsten 35 minutter inden de kom på måltavlen. Målscore til stillingen 1-2 var Mikkel Højbjerg – eller, som der stod på hans trøje, ’Twins 1’. Målet assisteret af Lasse Bo Knudsen og Martin Højbjerg. Lidt ærgerligt, at det skulle være sådan en rodet puck, der bragte Pirates ind i kampen igen. Målet virkede dog ikke til at ryste Frederikshavn og selvom Pirates blev mere nærgående, holdte gæsterne stand. Stillingen 1-2 holdte og der var masser af gode takter fra Høgene at tage med ind til tredje periode.

Tredje periode

Tredje periode startede med en tåbelig Pirates udvisning. Stephen Anderson måtte en tur i straffeboksen i tiden 42.27 for en Cross-checking. Den kunne vel sagtens have givet mere end 2 min. Det overtal udnyttede Frederikshavn kynisk til at øge føringen til 3-1. Målet blev flot sat ind af Alexander Bumagin, efter en flot pasning fra Jesper Jensen. Et rigtigt ”russermål” vil nogen måske hævde. Nu var det for alvor hjemmeholdet, der måtte ud og jagte både puck og reducering og hjemmeholdet forsøgte da også at lirke den stærke White Hawks defensiv op, men de kom aldrig ind foran White Hawks målet og blev rigtig farlige. Mod slutningen af perioden trykkede hjemmeholdet virkelig på for en reducering og White Hawks defensiven havde rigeligt at se til men den helt store og åbne chance udeblev og Frederikshavn kunne stille og roligt pille pucken fra Piraterne og skabe en omstilling skøjte med pucken, så de kunne få skiftet i kæderne. Med et halvandet minut igen af perioden tog Pirates træner Garth Murray en Timeout og tog samtidig målmanden ud så hjemmeholdet spillede 6 mod 5 resten af perioden. Lige lidt hjalp det og Frederikshavn kunne fortjent gå ind i det nye ishockeyår med en sejr over rivalerne. Rigtig godt nytår og på gensyn i 2022.

Næste kamp for Frederikshavn White Hawks er lørdag d.8.1. kl.15.00 hjemme mod Herlev Eagles