Aleksandr Bumagin var tilbage hos Frederikshavn White Hawks, da man tirsdag aften tog imod Odense Bulldogs. Nok så vigtigt, for Bumagin var stærkt savnet i fredagens hjemmekamp mod Aalborg Pirates, og den kamp endte høgene som bekendt med at tabe 2-1. Hvis ambitionen er at holde snor i de to førerhold – Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capital – så var kravet, at Odense skulle besejres. Og på forhånd så det da også overkommeligt ud. Bulldogs er ramt af mange skader, og man mødte decimerede op i Frederikshavn. Det var en udfordring for odenseanerne blot at stille tre kæder. White Hawks havde heller ikke i aften Liam Folkes med på holdkortet. Canadieren afventer stadig at få sin arbejdstilladelse.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så kan kampene i Metal Ligaen i øjeblikket ikke fascinere på samme niveau, som de tidligere har kunnet. Årsagen er naturligvis, at hallerne er delvist affolkede. Der mangler kort sagt noget stemning og gang i den. Det syntes man også var tilfældet i Nordjyske Bank Arena efter den første periode. Der var sådan set ikke noget i vejen med de to holds engagement i spillet på isen, men intensiteten og det afgørende bid i tacklingerne manglede. Odense Bulldogs startede bedst og satte sig i de første minutter på sagerne. Pucken var meget i White Hawks´zone i starten, og Mathias Seldrup måtte op med et par redninger. Men det var alligevel hjemmeholdet, der kom foran, og det skete stort set på det første angreb. Målscorer var Aleksandr Bumagin, som fangede en retur fra Tadeas Galansky i Bulldogs-kassen og satte den ind. Kort efter fik Odense en 2 plus 2 minutters udvisning for high sticking på samme Bumagin. De fire minutter i overtal kom der dog ikke meget ud af. Faktisk tilfaldt den største chance udeholdets Lukas Lundvald, der pludselig var helt alene med Seldrup. Den vågne høge-keeper klarede dog forsøget. Efter 13 minutters spil faldt udligningen, og den kom ud af ingenting. Lukas Lundvald scorede efter at Sebastian Ehlers havde vundet en faceoff. Og ellers noterede man, at White Hawks havde forholdsvist let ved at komme til chancer, men ofte skulle der en pasning for meget til, eller også lykkedes det Galansky at komme i vejen. Nå ja, så bemærkede de fleste, at Dale Mitchell gjorde sæsondebut hos tredjekæden i Bulldogs. Det skete på hans gamle hjemmebane, og Mitchell var fra starten ilter i sine aktioner. Så kender man ham igen.

Det tændte til i den anden periode, og der var gang i udvisningsboksen. To spillere blev forvist definitivt. Det var hjemmeholdets Lucas Andersen og Bulldogs´ Christian Juhl Thunbo. De røg i totterne på hinanden, og så var det ud i bad. Men perioden går hurtigt i glemmebogen, især blandt hjemmeholdets tilskuere. Høgene spillede en håbløs periode og havde mere end svært ved at ramme en medspiller. Det blev rodet og hawaiihockey, og selv om White Hawks fik skabt en smule foran Galansky – som tog alt – så var Odense bedst. De summede rundt omkring Seldrups mål, og han måtte hive gode redninger op i flere tilfælde. I de døende sekunder havde White Hawks pucken i Odenses forsvarszone, men der blev taget for nonchalant på sagerne, og så røg Bulldogs afsted på en kontra. Med o,1 sekund tilbage på uret kunne Henry Hardarson bringe sit hold foran, og det var ikke helt ufortjent.

I begyndelsen af den sidste periode slap Shawn O´Donnald alene igennem. Mathias Seldrup stod igen i aften en god kamp hos White Hawks, og han tog canadierens forsøg. Det usammenhængende og sløve spil fortsatte for hjemmeholdet. Høgene havde uendeligt svært ved at finde hinanden, og sjældent blev der sat flere på hinanden følgende pasninger sammen. Det virkede uinspireret. Med 11 minutter igen kom udligningen dog. Det var ikke fordi White Hawks havde sat sig på spillet eller dominerede. Målet kom lettere tilfældigt, da Frederik Bjerrum kunne skubbe en retur fra Galansky i mål. Først til allersidst lykkedes det hjemmeholdet at få lagt et pres på Odense, som måtte skyde pucken til icing et par gange. Men der blev ikke scoret yderligere, og så måtte holdene ud i forlænget spilletid. Her scorede Frederik Bjerrum det afsluttende mål og sikrede hjemmeholdet to point.

Men det hele sluttede i et vildt slagsmål af dem, man ser sjældent nu om dage. Det startede, da Frederik Bjerrum efter sin scoring kørte forbi Odenses boks og lavede en tyssende håndbevægelse, som provokerede Bulldogsspillerne. Mange spillere på begge hold var involveret, og især Martin Larsen og Henry Hardarson hos Bulldogs var aggressive. Hardarson havde set sig alvorligt vred på White Hawks´Kyle Hope, og de to smed handskerne og tog en ordentlig kamp. Men White Hawks vinder efter en dårlig indsats.