Metalligaens nummer 3 mødte noget amputeret op til søndagens kamp i Nordjyske Bank Arena. Dette udnyttede White Hawks med en sjælden set effektivitet. Kampen blev reelt set afgjort allerede i første periode, da hjemmeholdet bombede sig foran 3-0 efter 16 minutters spil. En storspillede Galansky og en legesyg Todd Winder, havde sammen med Sebastian Brinkmann hovedrollerne i dagens kamp.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)

Når White Hawks vinder, ender det i en stime. Det samme gør sig gældende når de taber. Endnu et godt billede på en indtil nu, noget ekstrem sæson for Metalligaens øjeblikkelige bundprop. Nederlagsstimen tæller lige nu 4 træk. Det store spørgsmål var så, om White Hawks kunne vende stimen mod dagens gæst eller om nederlagsstimen blev forlænget med endnu en. Noget der før har hjemsøgt høgene er evnen til ikke at udnytte deres chancer. Det måtte de gerne lave om på i dag. Muligheden for sejr var bestemt indenfor rækkevidde, da det var et noget amputeret SønderjyskE hold, der steg ud af bussen bagved Nordjyske Bank Arena.

Lidt mere end tre minutter skulle der gå før den første udvisning faldt. Den gik til gæsternes Daniel K. Hansen for Elbowing. White Hawks fik dermed kampens første Powerplay og det udnyttede Mikkel Bertelsen ganske kynisk til at bringe sit hold foran hurtigt i kampen, efter fornemt forarbejde af Todd Winder. Trods den tidlige føring, havde White Hawks svært ved at få gang i offensiven. SønderjyskE stod godt på isen og lukkede de rum ned, som White Hawks gerne ville spille i. Det var alligevel hjemmeholdet, der bragte sig yderligere foran til stillingen 2-0. Målet blev ”mast” ind over stregen af Emil Marcussen. En vigtig scoring i en fase af kampen, hvor White Hawks havde svært ved at finde hinanden på isen. SønderjyskE førte da også skudstatistikken med 7-2 men heldigvis er det effektiviteten, der tæller, og ikke antal skud, og effektiviteten havde White Hawks indtil videre med 2 mål og 3 skud.

Med mindre end 5 minutter tilbage af perioden, var det stadig Sønderjyske der pressede på, men Galansky virkede ikke synderligt stresset og tog sig sikkert af det der kom hans vej. Effektiviteten var åbenbart noget der klæbede sig til White Hawks i dag, for i tiden 16.09 satte Sebastian Brinkmann Andersen et fint trækskud forbi Nikolaj Henriksen til stillingen 3-0. Samme Henriksen så nu heller ikke alt for godt ud ved målet. Todd Winder var igen i serveringsrollen og han kunne dermed notere sin anden målgivende pasning i kampen. Hvis man udelukkede kiggede på skudstatstikken, så var perioden domineret af gæsterne, for den førte de 12-4 og sådan var det også. Sønderjyderne var klart mest på pucken, men hjemmeholdet var bare skarpere når de havde den. Trommen fra FRØS Arena var da også for en stund tavs.

Anden periode og en mand i undertals, der lige skulle overstås. Her klarede høgene frisag men selvom de blev fuldtallig igen, så var det SønderjyskE tilbage, som den dominerende part af eftermiddagsdysten. White Hawks havde stadig svært ved at kombinere sig forbi et stærkt spillende SønderjyskE forsvar, og det blev oftest ved nogle kompetente individuelle aktioner, at man brød igennem forsvarslinjen og fik sat noget i gang. I tiden
26.57 blev gæsterne ramt af deres anden udvisning i kampen og White Hawks i overtal igen. Dette overtal kastede dog ikke noget af sig og begge hold fuldtallig. Frederikshavn var dog mere med i kampen nu og fik tilspillet sig lidt flere skudmuligheder end i første periode. Mod slutningen af perioden satte gæsterne et lille pres ind, men en afrettet puck endte hos Måns Hansson, der fandt Christopher Frederiksen, der så igen kunne servere gummiskiven for White Hawks topscorer Robin Johansson, der udbyggede føringen til 4-0.

Indtil videre kunne man ikke klandre White Hawks for ikke at udnytte deres chancer. For det havde det bestemt gjort. Hele 4-0 stod der på måltavlen mod ligaens nummer tre. Læg dertil, at gæsternes Oscar Drugge nok har været lidt i gavehumør, eftersom han så lidt uheldig ud ved to af White Hawks scoringer, men derfor er føringen nu stadig fuldt fortjent. Nu handlede det om ikke at lukke gæsterne ind i kampen med nogle dumme fejl eller ”nemme” mål, som det på så klichéagtig vis hedder. Den gode Kim Larsen fik ikke lov til hvile stemmen ret meget denne eftermiddag, for blot var pucken smidt, inden hans ikoniske sang igen bragede ud af højtalerne. 5-0 til White Hawks og igen var det Sebastian Brinkmann Andersen, der fandt vejen til netmaskerne, og igen med Todd Winder i oplæggerens rolle.

I tiden 45.32 fik Nikolaj Boelsmann Kristensen en udvisning og boksen skulle igen ind og knokle foran Galansky. Bagud 5-0 virkede da også lidt som en stopklods for det helt store pres fra sønderjyderne. Det var i hvert fald en tam omgang Powerplay de leverede, og hjemmeholdet kunne stille og roligt forsvare sig fuldtallig igen. Med 9 minutter igen af perioden, virkede det også mest som om, at gæsterne allerede sad i bussen på hjem til Sønderjylland – det samme med deres flok af medrejsende fans. Det var kun White Hawks trommen man kunne høre i hallen. White Hawks blev ramt af endnu en udvisning og gæsterne gjorde et sidste forsøg på at få noget med hjem fra kampen. Dette gik så ud over Galansky, som fik et skud på hjelmen, men heldigvis ikke mere alvorligt end en mundfuld vand kunne kurere.

Langt værre kunne det være gået med 4 minutter igen af kampen, da en regulær svinestreg på Daniel Baastrup Andersen var ved at sende ham ud resten af kampen. Heldigvis kunne han ved egen kraft komme på skøjterne igen, men dommerne takserede denne forseelse til en Game Misconduct til Rasmus Lyø. En fuldstændig ukontrolleret handling med 4 minutter igen og bagud 5-0. En genial detalje fra Todd Winder var ved at få de små 800 tilskuere i ekstase, da han smart løftede pucken op på spidsen af bladet – fra bag målet og løftede den ind foran Nikolaj Henriksen og var tæt på at slå pucken ind i nettet i ren baseballstil. I kampens døende sekunder nåede Jacob Schmidt-Svejstrup også lige at miste på hoved og forstand, da han fuldstændig uprovokeret valgte at uddele en Cross-checking. Kampen endte da også med tumult men dommerne fik skilt alle parter af og White Hawks kunne fortjent lade sig hylde.

Tilskuere: ca. 800

PRESSEMEDDELELSE: Svensk forward på try-out White Hawks skal sætte en prop i mod SønderjyskE