Hvor skal målene komme fra? Det må være lige præcis det spørgsmål, Pelle Hånberg stiller sig selv efter, at Frederikshavn White Hawks har spillet sine første tre kampe i dette års Metal Liga. Pointudbyttet har egentlig været ok, og høgene har altså vundet to ud af de tre og dermed samlet 5 point. Men det er blevet til beskedne fire scoringer i de tre kampe, og det giver ligaens mindste målgennemsnit lige nu. Og undervejs har White Hawks holdt en scoringspause på hele seks perioder. Mod Herlev Eagles vandt man den første periode med 2-0, og så skulle man altså hen til begyndelsen af anden periode i kampen mod Rødovre Mighty Bulls, inden der igen faldt en frederikshavnerscoring. Imellem Herlev og Rødovre-kampene tabte man som bekendt 4-0 til SønderjyskE på egen is.

Nøglen til at låse diverse forsvar op har i flere sæsoner heddet Jesper Jensen. Med sin store erfaring fra især svensk ishockey har Jensen været en væsentlig brik på høgeholdet. Desværre spiller kaptajnen ikke mandag aften, hvor White Hawks møder Esbjerg Energy. En tackling tæt ved banden blev fatal for Jesper Jensen i opgøret mod Rødovre. Kampen sluttede for hans vedkommende, han blev bragt til hospitalet og har ikke trænet siden. Lad os håbe, det er et spørgsmål om begrænset tid, inden han igen iklæder sig trøjen med nummer 40.

Esbjerg Energy kommer til Frederikshavn som absolut bundhold. Holdet har spillet en kamp mere end Frederikshavn White Hawks, men man har tabt dem alle. Jason Jaspers tropper er pressede, og det ligner allerede så tidligt på sæsonen en skæbnekamp for vestjyderne. Et nyt nederlag betyder, at man får meget svært ved at nå med i betragtningerne til Final 4, og det var ikke det, man regnede med, da man for nogle måneder siden kunne sætte signatur på en bemærkelsesværdig aftale med backen Philip Larsen. En stor signing, der af mange blev anset som et kæmpe scoop for Esbjerg. Men indtil nu har man ikke set Larsen-effekten, og derfor er det sikkert et sultent og revanchelystent Esbjerg-mandskab, der indtager Nordjyske Bank Arena mandag aften.

White Hawks var i Rødovre uden nytilkomne Daniel Trkulja. Trkulja leverede en scoring mod Herlev Eagles og var blandt sit holds bedste. I hans fravær kneb det som nævnt med målene, og der er kun tilbage at krydse fingre for, at høgene igen har ham med. I skrivende stund ved vi, at Jonas Jakobsen ikke spiller. Han er stadig plaget af den skade, han fik i træningskampene, og Jakobsen har altså sin egentlige debut til gode.

Men der er sjove perspektiver mandag aften. White Hawks ligger i øjeblikket tredjesidst, men ligaen er ung, og med en sejr over Energy – som høgene tit har det godt med i grundspilssammenhæng, når der spilles på hjemmebane – så ryger man op som nummer fire. Det ligner da noget.

Du er nødt til at overvære det hele, og dit yndlingshold har brug for al den støtte, der kan mobiliseres. Kan du så komme afsted og få set noget spændende hockey.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy spilles mandag klokken 19.00.


Kamp magasinet pucken varmer op til kamp mod Esbjerg Energy VIDEO: HETAG PRÆSENTERER HØJDEPUNKTER fra Rødovre-Frederikshavn