Det var et noget decimeret White Hawks-hold, der her til aften tog imod Herning Blue Fox til træningskampen i Nordjyske Bank Arena. Jesper Jensen var med landsholdet og så var Aleksandr Bumagin, Eemeli Räsänen, Mikkel Bertelsen, Mark McNeill, Oliver Anker Christensen, Tadeas Galansky alle væk af andre årsager, og det gav plads i fjerdekæden til spillere af egen avl som Sebastian Holm-Pedersen og Nikolaj Kristensen.

Den første periode var noget ensidig. Høgene havde ikke meget at byde ind med, og i de første otte minutter havde de ikke et skud på mål. Blue Fox var derimod aggressive og dominerende over det meste af banen. Derfor var det også naturligt, at de bragte sig foran. Det skete efter, at Sebastian Brinkmann sad ude for tripping. Powerplayet blev ret intenst, og til sidst kunne Miska Humoloja bringe midtjyderne foran. Og fire minutter senere var den gal igen. Mathias Bau fik for god tid tæt ved mål, og han havde ikke svært ved at score til 2-0. I de første 15 minutter var hjemmeholdet presset i bund, og man skulle hen mod slutningen af perioden for at finde noget, der lignede en målchance til dem. Den kom, da Thomas Søndergaard pludselig fik en friløber i en situation, hvor høgene ellers var i undertal. Søndergaards afslutning var dog for svag, og Emil Kruse i Blue Fox-kassen havde ikke svært ved at klare. 2-0 til Blue Fox efter den første periode, og de førte også på skudstatistikken, som sagde 6-12.

Kampbilledet var det samme i den anden periode. Blue Fox var spilstyrende, og hjemmeholdet havde svært ved at få sat noget sammenhængende spil op. Alligevel skulle der komme en reducering, og den stod Sebastian Brinkmann for, da han efter en flot soloaktion kunne afslutte med et hård slagskud, som gik hele vejen. Men det blev ikke startskuddet til en større offensiv indsats fra hjemmeholdet, for Blue Fox svarede igen i angrebet efter og gjorde det til 1-3. Og kun et par minutter senere blev det også 1-4, da Frederik Brændgaard afsluttede et flot opbygget angreb. Mod slutningen af perioden var hjemmeholdet for alvor under pres, da Herning i et minut var fem mod tre efter udvisninger til Niklas Pavel og Sebastian Brinkmann. Høgene holdt stand, men Blue Fox var klart stærkest i den anden periode og var fortjent foran 4-1. Skuddene sagde 10-23.

White Hawks formåede aldrig rigtigt at ryste Herning, og den sidste periode kunne ikke ændre på det billede. Der var gode point for at prøve, men i fraværet af mange spillere – og nogle af dem naturligvis nøglefigurer på høgeholdet – så lykkedes det aldrig at byde Herning op til dans. Der kom et par muligheder i løbet af de sidste tyve minutter, hvor der kunne være pyntet på sagerne. Hjemmeholdet fik for eksempel en mulighed i powerplay, da den tidligere høg – Mathias Bau – måtte til afkøling i to minutter. Overtalsspillet blev dog aldrig farligt. Blue Fox vinder fortjent 4-1 i Frederikshavn. I næste uge mødes de to hold igen to gange. Første gang er kommende fredag i Nordjyske Bank Arena.