Frederikshavn White Hawks havde sat næsen op efter revanche for søndagens nederlag til Metal Ligaens tophold fra Rungsted Seier Capital. I stedet fik man en hockeylektion og tabte hele 9-3.

Opgøret tirsdag aften i Nordjyske Bank Arena virkede på forhånd en smule ulige. Frederikshavn White Hawks har slet ikke kunnet få det til at køre i de sidste kampe. Tre nederlag til SønderjyskE, Odense og Rungsted Seier Capital med en samlet målscore på 3-16 var kedelige fakta, som høgene havde med i bagagen. Det gør frederikshavnerne til det dårligste på formbarometret, når der altså ses bort fra Rødovre Mighty Bulls, der er inde i en helt ustyrlig elendig stime. Rungsted Seier Capital – som igen var modstanderen – har på den anden side ikke tabt, siden man for nogle uger siden blev slået 4-3 af høgene.

Men når man alligevel gad sætte næsen op efter, at White Hawks kunne tage point fra Rungsted Seier Capital, så skyldtes det en blanding af et altid optimistisk livssyn og så det faktum, at hjemmeholdet i denne sæson har haft en tendens til at rejse sig fra dyndet og spille superkampe.

Til dagens kamp var der debut til den nye svenske keeper Filip Larsson, og det var der mange, der så frem til. Det trækker ud med at få den nordamerikanske AHL-liga i gang, og derfor er Larsson i Frederikshavn på en låneaftale.

Hvis man undrede sig over, hvorfor Rungsted er tophold i Metal Ligaen, så fik man hurtigt en forklaring. Seier Capital var hurtige, pucksikre og yderst pasningsstærke, og de skabte konstant muligheder. Det er ikke for meget sagt, at White Hawks i den første periode fik en lektion i, hvordan opfindsomt og kvikt angrebsspil kan spilles. Høgespillerne blev momentvist rundbarberet og det var helt efter spil og chancer, at Rungsted vandt perioden 3-1. Det blev 1-0 på et fremragende hug af Rasmus Andersson. Høgenes Mathias Mølgaard havde pucken i angrebszonen, men fik lavet en lidt hasarderet aflevering, og straks var Rungsted i kontra. Efter et par pasninger kom pucken til Rasmus Andersson, der klappede den ind. Halvvejs i perioden blev det 2-0 til Rungsted, og igen var det på et flot hug op under nettaget. Denne gang var målscoreren William Nistrup. Jesper Jensen fik reduceret med et fint mål. Det skete efter 17 minutters spil, og Jensen blev sat fint op af Kyle Hope og Radim Piroutek. Men det var Rungsteds periode, og med sølle syv sekunder tilbage på uret gjorde Alex Wideman det til 3-1. Det var der ikke det fjerneste at sige til. 10-5 til Rungsted på skudstatistikken.

Kampbilledet var det samme i den anden periode. Rungsted var mest på pucken, White Hawks forsvarede sig og havde enkelte kontraangreb. Muligheden for point syntes definitivt at fordufte, da Morten Jensen et par minutter inde i perioden gjorde det til 1-4. Angrebene væltede ned mod Filip Larssons mål, og der var bud efter mere. Alligevel kunne Radim Piroutek reducere. Det skete i en situation, hvor White Hawks var i overtal. Man skulle kun bruge 12 sekunder, får pucken også lå i kassen. Det gav et kort øjeblik troen på et eller andet, og i nogle sekvenser fik høgene tacklet igennem. Nikolaj Krag fik nogle muligheder, uden der dog kom noget ud af det. Markus Olsson – den tidligere White Hawks-forward – har gang i en god sæson. Halvvejs i perioden gjorde han det til 5-2 til Rungsted. I forbindelse med det mål fik Olsson lov til at slå til pucken tre gange, inden han til sidst sendte den ind i kassen. Her manglede konsekvens og fysik i hjemmeholdets forsvarsspil. Samme Olsson kunne med et halv minut tilbage på uret også gøre det til 6-2. I pausen varmede Mathias Seldrup op. Det lignede et skifte på keeperposten, og det forekom ikke at være helt urimeligt.

Målmandsskiftet blev annonceret fra starten af den sidste periode. Hjemmeholdet havde også i den tredje periode svært ved at true Rungsteds forsvar. Høgene blev holdt på ydersiden af backs, og derfra er det svært at score. Efter otte minutter spillet af perioden øgede Nikolaj Rosenthal til 7-2. Nikolaj Krag reducerede kort efter, men Alex Wideman ville ikke finde sig i noget, og gjorde det et minut senere til 8-3 til Rungsted. Det mål kunne og burde Mathias Seldrup have taget, men måske var det meget naturligt, at hans selvtillid kunne ligge på et meget lille sted. Samme Wideman lavede også kampens sidste mål. Usvigeligt sikkert satte han 9-3 pucken ind. Deprimerende store cifre i Nordjyske Bank Arena. Rungsted vinder alle perioder 3-1 og samlet 9-3 i Frederikshavn. Er det nogensinde sket før?

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital  (1-3, 1-3, 1-3)

 

Målscorere:

02.19:                 0-1: Rasmus Andersen (Hanna, Kristensen)

10.23:                 0-2: William Nistrup (Hardt)

17.35:                 1-2: Jesper Jensen (Hope, Piroutek)

19.52:                 1-3: Alex Wideman (Andersson)

22.37:                 1-4: Morten Jensen (Andersson)

28.56:                 2-4: Radim Piroutek (Hammond,Topholt)

30.28:                 2-5: Markus Olsson (Hanna, Hardt)

39.29:                 2-6: Markus Olsson

48.51:                 2-7: Nikolaj Rosenthal (Gustafsson, Sarault)

49.36:                 3-7: Nikolaj Krag (Frederiksen, Andersen)

50.44:                 3-8: Alex Wideman (Andersson)

58.17:                 3-9: Alex Wideman (Andersson, Green)

 


VIDEO: White Hawks - Rungsted Serier Capital STREAM: Frederikshavn WH-Rungsted Seier Capital