Odense Bulldogs har været en svær nød at knække for Frederikshavn White Hawks i denne sæson, men tirsdag aften satte man eftertrykkeligt odenseanerne til vægs. White Hawks vandt 7-2.

Frederikshavn White Hawks spillede sidst i Metal Ligaen i forbindelse med de to nytårsbrag mod Aalborg Pirates, og det kastede fine fire point af sig. Det var mere, end de fleste på forhånd havde ventet, for høgene var noget tynde i koderne. Mange spillere har på det seneste forladt White Hawks, og det kunne både ses og mærkes. I aftenens møde med Odense Bulldogs var trafikken dog gået den anden vej. White Hawks kunne præsentere to nye spændende importspillere. Mike Hammond er kommet til fra netop Odense og forventes at blive en goalgetter, og svenskeren Niklas Pavel er hentet i tjekkiet. De to var at finde i høgenes andenkæde.

Den første periode blev livlig og fuld af chancer. Der var flest til hjemmeholdet, og nogle af dem var ret store. Efter kun ti sekunders spil var der eksempelvis bud efter den første kasse, da et høgeangreb resulterede i en afslutning, hvor pucken strøg langs med mållinjen hos Tadeas Galansky i Bulldogs-kassen. Efter tre minutters spil kom Odensen foran, og det var på deres første reelle angreb, at Shawn O´Donnell kunne bringe sit hold på 1-0. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, men udligningen kom midtvejs, og den var helt eksemplarisk. Et angreb blev ført fra egen zone og op, og Jesper Jensen kunne med en baghåndspasning finde Radim Piroutek, som scorede sikkert. Kort efter havde Mathias Mølgaard en breakaway, som Galansky dog reddede. Perioden bød på en enkelt udvisning, og den tilfaldt Bulldogs´ Rasmus Simonsen, og den blev dyr. White Hawks satte sig fast i angrebszonen og kom til flere afslutninger og kunne desuden samle pucken op igen. Det satte Bulldogs-forsvaret under pres, og til sidst gik den ikke længere. Rasmus Søndergaard scorede fra kort hold. 2-1 til White Hawks efter de første tyve minutter.

To og et halvt minut inde i den anden periode fik White Hawks et powerplay, og det gav mål med det samme. Mads Larsen har et af ligaens bedste slagskud, og han er blevet meget omhyggelig med også at få de. t anvendt. Det gjorde han i omtalte powerplay, og pucken strøg som et projektil ind under overliggeren. Et nyt powerplay til høgene kort efter resulterede ikke i det store bortset fra, at Tadeas Galansky fik gjort sig bemærket med et par aparte indgreb. Man så ham eksempelvis tæmme en puck med brystet. Det så en lille smule useriøst ud, selvom det dog ikke bragte en chance med sig. I forbindelse med endnu et powerplay til hjemmeholdet efter tolv minutters spil, kunne Odense pludselig reducere til 3-2. Et sløset opspil i White Hawks´ forsvarszone gav en mulighed til Mathias Max Rasmussen, og han sendte sikkert pucken ind. Men kun minuttet senere blev det igen til en to-målsføring til hjemmeholdet. Henry Hardarsson sad ude for High sticking, og så kunne Mike Hammond score sit første mål i den hvide trøje. Radim Piroutek – den kvikke høgeangriber, der har fået permanent plads i førstekæden – må virkelig være glad for at have Jesper Jensen ved sin side, for han bliver – Pirotek, altså – serviceret med den ene lækker-puck efter den anden lagt lige på bladet. Og på netop en sådan kunne Piroutek lidt senere gøre det til 5-2 til hjemmeholdet. Meget naturligt efter spil og chancer.

Den tredje periode blev en smule sløv. Spillet hang ikke rigtigt sammen for nogen af holdene, og de havde begge svært ved at ramme hinanden over flere gange. White Hawks var stadig bedst, og de chancer, der blev skabt, kom fra hjemmeholdets side. White Hawks tog sin første udvisning i begyndelsen af periode, men Odense kunne ikke udnytte muligheden. Det blev undervejs en smule irriteret spillerne imellem, og omtrent midtvejs måtte to Bulldogs-spillere og White Hawks´ Niklas Pavel til afkøling. Med otte minutter igen blev det 6-2 til White Hawks. Sebastian Brinkmann og Mike Hammond kom væk i en to-mod-en-situation. Brinkmann skød selv, men Hammond fulgte op på returen og scorede. I angrebet umiddelbart efter blev det også 7-2 til hjemmeholdet. Gorm Topholt scorede. White Hawks slår Odense uden de store problemer. Mike Hammond præsenterede sig med to mål, og Niklas Pavel viste, at han bliver en klar forstærkning i defensiven.