Fredag aften mødes Aalborg og Frederikshavn i nordjysk ishockeys store lokalopgør. Der er i bogstaveligste forstand tale om et møde mellem top og bund. Aalborg er for femte år i træk blandt de allerbedste i grundspillet, mens White Hawks er sunket helt til bunds og har problemer med at nå slutspillet.

Historien er noget af det vigtigste, vi har. Kender vi den ikke, er vi som et blad, der ikke aner, det er en del af et træ. Lidt højrøvet sagt, men ikke desto mindre rummer udsagnet en stor sandhed. Og så passer det vel egentlig som fod i hose til den situation, Frederikshavn White Hawks befinder sig i lige nu. For det er godt nok historisk turbulente tider for ishockeyen i Danmarks nordligste Metal Liga-klub.

Der er skabt masser af nævneværdige resultater ude på Skøjtealléen 4, hvor FIK og White Hawks har holdt til i haller, der blandt andet har ladet sig kalde Frederikshavn Isstadion, Iscenter Nord, Scanel Hockey Arena, det fiktive Norskov Arena og nu Nordjyske Bank Arena. Jo, vel har man historien med sig, og alle vi, der holder af ishockeyen kan rode rundt i hukommelsen og finde mindeværdige øjeblikke, vi ikke ville have været foruden. Chapman, mesterskaber, pokaltitler. Fyld selv på. Men lige nu blegner det meste i en frygt for, at denne sæson skal blive den resultatmæssigt værste siden 1996, og desværre blæser vinden den vej. Halløj, hvor man håber på et markant vejrskifte.

Fredag aften er White Hawks i den del af Gigantium, som kalder sig Sparekassen Danmark Isarena for at møde Aalborg Pirates. Det er omtrent 14 måneder siden, White Hawks sidst vandt i Aalborg, så man kunne påstå, at det er ved at være på tide igen. Men i denne sæson har det set mere end svært ud for frederikshavnerne, når Pirates har stået som hjemmehold. I oktober husker de fleste, at Pirates vandt 9-2 efter en kamp, der udartede sig som et mareridt for høgene. Hele 9-0 stod det til Aalborg efter ikke en gang en halv kamp. Heldigvis tog man sig sammen og kunne vinde resten af kampen 2-0. Back-to-back-opgørene imellem jul og nytår blev begge vundet af Aalborg, og hjemme sejrede man sikkert med 5-1. Til gengæld skal man huske på, at White Hawks faktisk rejste sig efter 9-2-nederlaget og vandt i straffeslag på hjemmebane kun godt en uge senere. Det var ved den lejlighed Robin Johansson, der stod for den sidste scoring, og måske husker du, at svenskeren nærmest ikke havde tid til fejring. Han forlod isen med det samme, og det skyldtes, at han skulle nå færgen til Göteborg.

White Hawks har fem kampe tilbage, Aalborg har fire. Begge kæmper for at nå et specifikt resultat ude i det fjerne, men de gør det i hver sin ende af tabellen. Pirates vandt forleden over Esbjerg og ligner et hold, der sætter sig definitivt på førstepladsen. Der er ti point ned til nummer to, som lige nu er SønderjyskE, og det sætter piraterne ikke til. Og hvis alt flasker sig, kan de faktisk allerede sikre sig førstepladsen med en sejr mod White Hawks fredag aften. Hvilken motivation det må være for Jens Nielsens tropper. Omvendt har White Hawks andre prioriteter at forholde sig til. Høgene er stadig et point efter Rødovre, og det ligner mere og mere et endeligt opgør mod københavnerne i den allersidste runde.  Til alt held for White Hawks, spiller Rødovre heller ikke over evne i øjeblikket, og høgenes håb må vel gå på – foruden at kunne sætte en kæmpe overraskelse sammen i én eller flere af de sidste kampe, og gerne allerede fredag mod Aalborg – at Rødovre forbliver pointløse indtil d. 3 marts, hvor holdene altså spiller sidste Metal Liga-kamp mod hinanden og definitivt afgør, hvem der får kvartfinalepladsen.

Det har ikke skortet på støtten til White Hawks i denne sæson. Resultaterne er gået den forkerte vej, men de rigtige fans har forstået at bakke op alligevel. I tirsdag, hvor man tabte en tæt kamp i Herning, havde omkring 50 fans taget turen til det midtjyske, og de leverede en flot opbakning. Fredag aften i Aalborg er der også behov for en stor støtte. Sparekassen Danmark Isarena bliver fyldt op med entusiastiske hjemmefans, og der er al mulig plads til en modvægt nede i udebaneafsnittet. Så mange frederikshavnere i Aalborg i morgen. Sådan må det være.

Tadeas Galansky har været skadet i den senere tid, og han spillede heller ikke mod Herning i tirsdags. Kevin Frydkjær har vikarieret og gjort det udmærket. Galansky er dog førstevalget, hvis han er klar, men det er endnu ikke klart, om han spiller fredag aften.

Og har du så tænkt dig at starte bilen op og overvære lokalopgøret, skal du være opmærksom på, at der er dobbeltarrangement i Gigantium. Det betyder uvant mange mennesker i området og dermed pres på parkeringsforholdene. På Aalborg Pirates´ egen hjemmeside opfordrer man til, at folk kommer i god tid og i øvrigt vælger parkering i området omkring Gigantium. Vil du have yderligere information om dette scenario, går du ind på: https://Gigantium.dk/gigantium/parkering/parkering.

Aalborg Pirates – Frederishavn White Hawks spilles fredag klokken 20.00


Operationen lykkedes men patienten døde Marginaler og dommerkendelser imod White Hawks i Herning