Frederikshavn White Hawks satte desværre førstepladsen i Metal Ligaen over styr, da man mandag aften tabte 2-3 til Odense Bulldogs. I hvert fald for en stund. Efter 17 spillede kampe har høgene nu 34 point, mens Aalborg Pirates er på 35. Senere tirsdag aften kan også Herning Blue Fox smutte forbi White Hawks. Det sker, hvis Blue Fox kan besejre Rungsted Seier Capital hjemme i den enlige Metal Liga-kamp.

Man må være ærlig og konstatere, at White Hawks på ingen måde spillede sin bedste kamp mod Odense. Første periode var godkendt, og den vandt høgene da også 2-1. Siden faldt spillet fra hinanden, og publikum blev vidne til en affære, hvor hjemmeholdets spillere havde mere end svært ved at finde hinanden med præcise pasninger. Forklaringen skal uden tvivl findes i det faktum, at flere spillere i løbet af ugen har været syge. Det betød jo blandt andet, at Niklas Pavel og Eemeli Räsänen slet ikke spillede i går, og man må formode, at Mads Falborg Iversen, der var flyttet til førstekæden, var svækket efter også at have været sengeliggende.

Onsdag aften skal White Hawks så til Esbjerg for at møde Energy. Man må håbe, at det vestjyske viser sig fra sin mildere side, og at de sygemeldte er klar igen. Esbjerg er et hold, det kan være yderst svært at få styr på. Det ene øjeblik leverer de overraskende negativt, og det næste vinder de stort. Odense – som altså vandt i Frederikshavn i går – fik jo eksempelvis storstryg med 7-1, da de var i Esbjerg. Men det har været en fornøjelse at se høgene ligge helt øverst i Metal Liga-tabellen, og mer’ vil have mer’, så  Jari Pasanens tropper må meget gerne trodse den gule mur og hive tre nye point med hjem.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks spilles onsdag klokken 19.00. Du får et fyldigt referat her på sitet umiddelbart efter kampen.


KNÆK CANCER: Metal Ligaen rundede 400.000 kroner Video: Christopher Frederiksen